Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
iPhone-izbris podatkov
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Posavje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 10.11.2014 19:06:05
Re: iPhone-izbris podatkov
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz pa mislim, da se vse z resetom izbriše - tako icloud kot find my iphone.

Od tistega, ki sem kupil prejšnji iphone, je pred mano resetiral telefon in sem potem lahko brez problema aktiviral find my iphone. Sem pa skoraj siguren, da ima večina vključeno find my iphone nastavitev.

1x se mi je telefon pokvaril in nisem sploh prišel v sistem, da bi izključil find my iphone, ko sem ga nesel na servis in nato so me iz servisa poklicali in mi dali navodila, da sem lahko preko računalnika izklopil to nastavitev. A na tak način (na daljavo brez da uporabniku povem svoje geslo) se pa ne more izključiti find my iphone na prejšnji napravi?

Jest je napisal/a:
Mogoce ni prizgan? Mogoce te kupec kolne, pa ne najde vec tvojih kontaktnih podatkov... Mogoce ga je porabil za rezervne dele... Pojma nimam... Se pa dogaja ocitno "vse zivo" ... Dostikrat berem, da kdo kupi telefon... in ze pp parih dneh nima vec kontaktov prodajalca, ko naleti na kaksne probleme ... Exclamation

 Macbook Air M2
 Apple Watch 7 45mm Red
 Apple Airpods 3
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #42   Objavljeno 10.11.2014 20:40:45
robi07 je napisal/a:
Jaz pa mislim, da se vse z resetom izbriše - tako icloud kot find my iphone.

Od tistega, ki sem kupil prejšnji iphone, je pred mano resetiral telefon in sem potem lahko brez problema aktiviral find my iphone. Sem pa skoraj siguren, da ima večina vključeno find my iphone nastavitev.

1x se mi je telefon pokvaril in nisem sploh prišel v sistem, da bi izključil find my iphone, ko sem ga nesel na servis in nato so me iz servisa poklicali in mi dali navodila, da sem lahko preko računalnika izklopil to nastavitev. A na tak način (na daljavo brez da uporabniku povem svoje geslo) se pa ne more izključiti find my iphone na prejšnji napravi?

V bistvu je ravno zato "Find my iPhone" funkcija uporabna, ker nekdo, ki ti ukrade iPhone (ali pa ga recimo najde) ne more uporabljati... Kot prvo ne more dostopati do tvojih podatkov (ce je iPhone seveda zaklenjen s passkey-em ali touch IDjem) ... kot drugo pa je neuproaben tudi ce naredi restore, ker ga potem ne more aktivirati ...

In tocno to, kar se ti je zgodilo na servisu, je dodaten dokaz za to, da zadeva tako deluje... Seveda lahko tudi na daljavo to potem naredis tako, da gres na https://supportprofile.apple.com/MySupportProfile.do in tam odstranis napravo ...

Ta povezava je tudi v podforumu "iPhone navodila" >> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=44094

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #43   Objavljeno 10.11.2014 21:01:35
Jaz sem na tej strani https://www.icloud.com/activationlock/# preveril svoj prejšnji telefon, ki sem ga prodal v petek in mi piše Activation Lock: OFF ter This device can be activated by a new user.

To pomeni, da lahko on normalno dostopa do vseh funkcij telefona in ne sme imet problemov?

Jest je napisal/a:
V bistvu je ravno zato "Find my iPhone" funkcija uporabna, ker nekdo, ki ti ukrade iPhone (ali pa ga recimo najde) ne more uporabljati... Kot prvo ne more dostopati do tvojih podatkov (ce je iPhone seveda zaklenjen s passkey-em ali touch IDjem) ... kot drugo pa je neuproaben tudi ce naredi restore, ker ga potem ne more aktivirati ...

In tocno to, kar se ti je zgodilo na servisu, je dodaten dokaz za to, da zadeva tako deluje... Seveda lahko tudi na daljavo to potem naredis tako, da gres na https://supportprofile.apple.com/MySupportProfile.do in tam odstranis napravo ...

Ta povezava je tudi v podforumu "iPhone navodila" >> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=44094

 Macbook Air M2
 Apple Watch 7 45mm Red
 Apple Airpods 3
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #44   Objavljeno 10.11.2014 21:22:49
robi07 je napisal/a:
Jaz sem na tej strani https://www.icloud.com/activationlock/# preveril svoj prejšnji telefon, ki sem ga prodal v petek in mi piše Activation Lock: OFF ter This device can be activated by a new user.

To pomeni, da lahko on normalno dostopa do vseh funkcij telefona in ne sme imet problemov?

Da ... v nasprotnem primeru bi napisalo, da je "activation lock: On" in da bos potreboval ID in geslo za aktivacijo ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #45   Objavljeno 10.11.2014 21:52:54
Torej, drži tudi moja varianta - Settings/General/Reset/Erase all content and settings, ker nisem izklopil Find my iphone ampak je vseeno telefon pripravljen za novega uporabnika Smile

Jest je napisal/a:
Da ... v nasprotnem primeru bi napisalo, da je "activation lock: On" in da bos potreboval ID in geslo za aktivacijo ...

 Macbook Air M2
 Apple Watch 7 45mm Red
 Apple Airpods 3
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani