iPhone-izbris podatkov
|
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 01.06.2014 20:37:08 Re: iPhone-izbris podatkov |
|
Ce ti postopek preko iPhone-a ni deloval, potem si delala nekaj narobe... ali pa je mogoce iPhone jailbreakan, pa zato ni slo ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 12.07.2014 21:38:52 set as new phone ios7.1.2 |
|
Pozdravljeni,
Imel sem i5s z iOS 7.1.1. ter narejen JB
Ponovno sem ga restoral z iOS 7.1.2. ter naredil JB
Vse lepo in prav...dela BP.
Kar pa sem opazil je to, da restore in set as new phone NE odstrani vsega od prej. Kaj s tem mislim?
Stvar je taka: na 7.1.1. sem imel v dveh stock programih(TV spored in Skype) spremenjene datoteke...pri TV spored sem si dodal svojo začetno sliko, pri Skype pa sem si spremenil zvonenje.
Ko sem naložil nov iOS...7.1.2 sem opazil, da po ponovni namestitvi omenjenih programov...je tako v TV sporedu ostala začetna slika kot tudi moje zvonenje v Skype-u.
Nato sem raziskoval naprej...z iFile in prišel do spoznanja, da je veliko stvari od prej ostalo.
Ponovil sem vajo...sedaj sem dal telefon v dfu mode in restoral še enkrat z 7.1.2,...set as new phone in nato naredil JB.
Stvar je ostala ista.
Še enkrat...vse dela BP se mi pa poraja vprašanje...kako RES vse odstraniti iz telefona, ker očitno zadeva ne deluje več kot je včasih.
Naj samo še omenim, da imam JB telefone od začetka ter da nisem ravno en začetnik.
S tem pistom odpiram debato na to temo, ker sem ravno danes dobil enako informacijo od kolega, ki uporablja iphone od samega začetka ter tako kot jaz je vse tudi JB.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 12.07.2014 22:55:31 Re: set as new phone ios7.1.2 |
|
Si probal v nastavitvah RESET telefona ?
|
 |
Jablanator
Kraj: Okolica Kranja |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 12.07.2014 22:56:31 Re: set as new phone ios7.1.2 |
|
Anddrej je napisal/a: | Pozdravljeni,
Imel sem i5s z iOS 7.1.1. ter narejen JB
Ponovno sem ga restoral z iOS 7.1.2. ter naredil JB
Vse lepo in prav...dela BP.
Kar pa sem opazil je to, da restore in set as new phone NE odstrani vsega od prej. Kaj s tem mislim?
Stvar je taka: na 7.1.1. sem imel v dveh stock programih(TV spored in Skype) spremenjene datoteke...pri TV spored sem si dodal svojo začetno sliko, pri Skype pa sem si spremenil zvonenje.
Ko sem naložil nov iOS...7.1.2 sem opazil, da po ponovni namestitvi omenjenih programov...je tako v TV sporedu ostala začetna slika kot tudi moje zvonenje v Skype-u.
Nato sem raziskoval naprej...z iFile in prišel do spoznanja, da je veliko stvari od prej ostalo.
Ponovil sem vajo...sedaj sem dal telefon v dfu mode in restoral še enkrat z 7.1.2,...set as new phone in nato naredil JB.
Stvar je ostala ista.
Še enkrat...vse dela BP se mi pa poraja vprašanje...kako RES vse odstraniti iz telefona, ker očitno zadeva ne deluje več kot je včasih.
Naj samo še omenim, da imam JB telefone od začetka ter da nisem ravno en začetnik.
S tem pistom odpiram debato na to temo, ker sem ravno danes dobil enako informacijo od kolega, ki uporablja iphone od samega začetka ter tako kot jaz je vse tudi JB. |
Pa si nalozil aplikacije iz app stora na telefonu ali iz itunsov, ker na itunsih so mogoce tvoje popravljene aplikacije
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Tam kjer cveti brnistra |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 13.07.2014 04:27:21 Re: set as new phone ios7.1.2 |
|
Ce nalozis iz itunsov ti potegne tudi nastavitve.
_________________ Lp Andrej
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 13.07.2014 12:32:11 Re: iPhone-izbris podatkov |
|
Aplikaciji sta bili nalozeni prek itunes.
Ok...torej se je zadeva z tv sporedom in skype resila.
Ostanejo le se ostale zadeve...bom zvecer naredil print screen iz ifile ter vam oznacil, kaj in kje je vse se ostalo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 13.07.2014 12:39:58 Re: set as new phone ios7.1.2 |
|
iAndrej76 je napisal/a: | Ce nalozis iz itunsov ti potegne tudi nastavitve. |
Nisem govoril o nastavitvah...ampak o fizicni zamenjavi fajlov v samem programu. Nazadnje urejal/a Anddrej Ned 13. Jul 2014 12:46; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 13.07.2014 12:42:14 Re: iPhone-izbris podatkov |
|
Tvoja ugotovitev je pa zanimiva iz stališča, da si ugotovil, da se stvari ne odstranijo popolnoma po novem restoru.
Zanimivo bi bilo slišati o tem tu gor naše fotumaše-strokovnjake, ki so popolnoma doma v teh zadevah.
_________________ Mac Mini M4 2025
iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium
Apple Watch Nike+ Series 6 GPS 44mm Gray
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 13.07.2014 12:45:31 Re: iPhone-izbris podatkov |
|
@ moderatorji
Ce sem ze jest napisal post, ki ze obstaja...se opravicujem...lahko bi pa si se vzeli tolk casa in poslali eno zs da je bil post premaknjen v ze obstojajoco temo ki je tu in tu.
Pa brez zamere.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Tam kjer cveti brnistra |
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 13.07.2014 15:21:41 Re: set as new phone ios7.1.2 |
|
Anddrej je napisal/a: | Nisem govoril o nastavitvah...ampak o fizicni zamenjavi fajlov v samem programu. |
Jaz vedno ko delam restore nalozim appe dol z appstora in se moram ponovno vpisat na vse, fb, instagram,...ker si verjetno delal backup in pol ko ga nalozis iz itunsov imas ze nastavitve not.
_________________ Lp Andrej
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 13.07.2014 17:27:08 Re: set as new phone ios7.1.2 |
|
iAndrej76 je napisal/a: | Jaz vedno ko delam restore nalozim appe dol z appstora in se moram ponovno vpisat na vse, fb, instagram,...ker si verjetno delal backup in pol ko ga nalozis iz itunsov imas ze nastavitve not. |
Nisi dobro prebral mojega posta...nikoli se nisem naredil restore iz backupa ker imam zmeraj jb telefon in se restore iz backupa ne dela.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 13.07.2014 17:50:14 Re: iPhone-izbris podatkov |
|
Kot si že ugotovil, je nemogoče, da so ti spremenjene datoteke aplikacij ostale na telefonu po restoru, saj dobi aplikacija pri vsakem installu nov random zgeneriran folder... na telefon ti jih je skopiral iTunes. Ne vem pa, katere ostale datoteke naj bi ti ostale na telefonu... ampak sem relativno prepričan, da ti jih je spet gor skopiral iTunes, ali pa iCloud, če si v telefon vpisal isti account.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 16.07.2014 17:06:38 Re: iPhone-izbris podatkov |
|
Vse je mogoce.
Vshare sem imel prej poinstaliran...sedaj ne...mapa je se zmeraj prisotna
https://www.dropbox.com/s/9bskwf8pgkj7gf3/Photo%2016-07-14%2018%2000%2035.jpg
Tukaj se pa vidi, da je bil fajl/mapa nazadnje spremenjena 4.4.2014...torej kar nekaj casa preden je novi jb prisel ven.
https://www.dropbox.com/s/j7uc1389p7gh8bd/Photo%2016-07-14%2017%2055%2059.jpg
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 10.11.2014 13:14:24 Izbris |
|
Lp.
Preko itunes-ov sem restoral telefon. Danes ga dam namreč stran od sebe. So podatki na njem res vsi izbrisani?
Vem pa še. da ga moram odstraniti iz iCloud-a, da ga bo nov uporabnik lahko aktiviral.
lpR
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Posavje |
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 10.11.2014 13:43:23 Re: Izbris |
|
Jaz, ko prodam telefon grem samo v Settings/General/Reset/Erase all content and settings - vpišem svoje icloud geslo, vsi podatki se izbrišejo in telefon je kot iz tovarne.
Če to ni pravilno, naj me kdo popravi:) Do sedaj sem še pri vsakem telefonu tako naredil in ni bilo nobenih težav.
zelenicaj je napisal/a: | Lp.
Preko itunes-ov sem restoral telefon. Danes ga dam namreč stran od sebe. So podatki na njem res vsi izbrisani?
Vem pa še. da ga moram odstraniti iz iCloud-a, da ga bo nov uporabnik lahko aktiviral.
lpR |
_________________ I'm an idealist. I don't know where I'm going, but I'm on my way.
Apple Airpods 3
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 10.11.2014 15:24:20 Re: Izbris |
|
robi07 je napisal/a: | Jaz, ko prodam telefon grem samo v Settings/General/Reset/Erase all content and settings - vpišem svoje icloud geslo, vsi podatki se izbrišejo in telefon je kot iz tovarne.
Če to ni pravilno, naj me kdo popravi:) Do sedaj sem še pri vsakem telefonu tako naredil in ni bilo nobenih težav.
|
Pred tem je fino, ce se rocno izpises iz iCloud... in izklopis funkcijo "Find my iPhone" ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 10.11.2014 16:05:30 Re: Izbris |
|
a to greš potem pod settings/icloud in klikneš spodaj na sign out?
In kaj pa če tega dvojega ne narediš in narediš samo tako kot sem naredil jaz?
Jest je napisal/a: | Pred tem je fino, ce se rocno izpises iz iCloud... in izklopis funkcijo "Find my iPhone" ... |
_________________ I'm an idealist. I don't know where I'm going, but I'm on my way.
Apple Airpods 3
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 10.11.2014 16:21:27 Re: Izbris |
|
robi07 je napisal/a: | a to greš potem pod settings/icloud in klikneš spodaj na sign out?
In kaj pa če tega dvojega ne narediš in narediš samo tako kot sem naredil jaz?
|
Za iCloud se pomoje na nek nacin tudi sam izbrise, ce naredis restore... Find my iPhone pa kot kaze nisi imel vkljucen... ker ta se pa ne izklopi sam... ker bi drugace bila brezvezna zascita...  Ce ne izklopis Find my iPhone, ga novi lastnik ne more aktivirati brez da bi vedel tvoje podatke za prijavo ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 10.11.2014 17:09:30 Re: Izbris |
|
hmm...glede find my iphone - zakaj mi pa potem, ko se na spletu preko
iclouda prijavim in želim locirati telefon, najde samo sedanji telefon? Ker jaz na prejšnjem telefonu, ko sem ga prodal nisem izklopil find my iphone, kar pomeni da bi mi potem moralo locirati oba telefona.
Jest je napisal/a: | Za iCloud se pomoje na nek nacin tudi sam izbrise, ce naredis restore... Find my iPhone pa kot kaze nisi imel vkljucen... ker ta se pa ne izklopi sam... ker bi drugace bila brezvezna zascita... Ce ne izklopis Find my iPhone, ga novi lastnik ne more aktivirati brez da bi vedel tvoje podatke za prijavo ... |
Apple Airpods 3
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 10.11.2014 17:15:57 Re: iPhone-izbris podatkov |
|
Mogoce ni prizgan? Mogoce te kupec kolne, pa ne najde vec tvojih kontaktnih podatkov... Mogoce ga je porabil za rezervne dele... Pojma nimam... Se pa dogaja ocitno "vse zivo" ... Dostikrat berem, da kdo kupi telefon... in ze pp parih dneh nima vec kontaktov prodajalca, ko naleti na kaksne probleme ... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |