No ja za uvod bom sledeče povedal.
Brat si je kupil novega macbooka retina 13 in ga je mal časa uporabljo, mu ni bil ušeč in je kupu si drug komp z winsi..
Tega sem pa jaz odkupil od njega (no ja mu še dolgujem..), pa sem se mal navado že uporabljat tu pa tam me še bega...
PROBLEM:
Je nastal včeraj, ko mi je prekipelo da povsod pise od brata ime itd.. sem se odlocil da bom ponovno nalozil tale operacijski sistem mavericks preden upgradam na tale Yosemite.
No naredil sem po tem postopku:
https://www.youtube.com/watch?v=RD7tOIbDQz4
Ok problem je nastal pri tem da zdaj nimam več nobenega programa, ki je bil takoj na sistemu ko ga je prvic brat zagnal.
Sepravi to je vse bilo gor, ko ga je prvic prizgal cisto novega iz skatle:
-Imovie, Garage band
Ibooks, Pages, nubmers, keystone, pa se nekaj pod map z aplikacijami raznimi je bilo. BRAT JE MI PA REKEL DA JE TO VSE ŽE BILO GOR! ON je uporablaj ta komp glih 10 ur. pol je rekel adio

Tekom uporabe je meni bilo recimo cudno zakaj v appstoru so imeli (imovie,garageband, pages,numbers,keystone) še možnost da jih kupim? pa čeprav sem jih vsaj 2× že posodabljal preko appstora, kjer sm si naredo tisti moj acc.
In zdaj me panika seka ker sm ostal brez vseh teh lepih stvari

Kaj lahko naredim? da jih dobim gor nazaj?... seveda zastojn? lahko vrnem nazaj gor tisti prejšnji softwar ki je bil preden sm jst tole naredo..?