Wifi preneha delovati v sleep mode
|
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 12.10.2014 19:25:33 Wifi preneha delovati v sleep mode |
|
Men je wifi vedno deloval, tud v sleep mode. Namescen sem imel ios 7.1.2, vse to je lepo delovalo dokler apple ni zacel gnjavit z novim ios8 (mogoce kaksen teden ali dva kasneje od izida, ker ios8 nisem takoj namestil). No, tam v zacetku oktobra pa zacnem opazat da ko ga zbudim mi sprva zgoraj prikaze E/3G/LTE, cez kaksne 3s pa se pojavi wifi. To se mi prej ni dogajalo ceprav sem se vedno bil na ios 7.1.2. Pred parimi dnevi sem komaj instaliral gor ios8, vendar problem ostaja.
Kaj se mi je premrdalo? Mogoce to resim s kaksnim app background refresh? Za zdaj imam vklopljen fb in messenger.
Je pa iphone 5s, star slabo leto dni. Hvala
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 12.10.2014 19:31:24 Re: Wifi preneha delovati v sleep mode |
|
V sleepu ti nikoli ni (neprestano) delal WiFi (razen, če si imel telefon priklopljen na napajanje... ampak potem tudi ni bil v sleepu).
Že od vekomaj iOS naprave v sleepu prekinjejo WiFi povezavo in za syncanje uporabijo mobilno povezavo (če pa te nimajo, pa periodično vklapljajo/izklapljajo WiFi). Edina razlika, ki sem jo opazil med iOS7 in iOS8 je ta, da je pri 7-ki ob bujenju iz sleepa najprej pokazalo, da je še povezan na WiFi, potem pa je "vizualno prekinilo" in povezovalo na novo. Sedaj ti pač takoj pokaže, kakšno je dejansko stanje.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 12.10.2014 19:34:58 Re: Wifi preneha delovati v sleep mode |
|
mikrohard je napisal/a: | V sleepu ti nikoli ni (neprestano) delal WiFi (razen, če si imel telefon priklopljen na napajanje... ampak potem tudi ni bil v sleepu).
Že od vekomaj iOS naprave v sleepu prekinjejo WiFi povezavo in za syncanje uporabijo mobilno povezavo (če pa te nimajo, pa periodično vklapljajo/izklapljajo WiFi). Edina razlika, ki sem jo opazil med iOS7 in iOS8 je ta, da je pri 7-ki ob bujenju iz sleepa najprej pokazalo, da je še povezan na WiFi, potem pa je "vizualno prekinilo" in povezovalo na novo. Sedaj ti pač takoj pokaže, kakšno je dejansko stanje. |
1+ se podpišem,tole drzi 
_________________ Don't forget to takeout profits!
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 12.10.2014 19:36:34 Re: Wifi preneha delovati v sleep mode |
|
To sem bral nekaj o tem na netu ja, da naj wifi nikoli ne bi deloval v sleep mode ampak meni je doma vedno deloval oz vedno ko sem ga zbudil je bila wifi ikona in ne E/3G, zdaj pa mi tud ni vec nic jasno. 
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 12.10.2014 19:52:10 Re: Wifi preneha delovati v sleep mode |
|
Dal zdaj tud na kabel in cez nekaj casa pritisnil home button...najprej wifi brez signala, cez eno sek E in nato spet cez eno sek poln wifi signal. Ce je to normalno pol ok!
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 23.10.2014 07:31:35 Re: Wifi preneha delovati v sleep mode |
|
Zanimivo
Meni pa v sleep modu vedno dela wifi odkar imam iphone, nikoli mi ne prižge 3G mogoče pa tudi zato ker imam 3G izklopljen 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 23.10.2014 07:41:58 Re: Wifi preneha delovati v sleep mode |
|
Najbolj enostavno, da pogledaš na routerju, če je telefon priklopljen tudi takrat, ko je v sleep modu.
Hočem rečt, da glede na ikonco naekranu res nemoreš vedet, če je wifi delal, medtem ko je bil telefon v sleepu.
EDIT:
Sem probal pri meni na 5s.
Dokler je v sleep modu ni na wifiju, takoj, ko ga zbudiš, se pojavi na routerju.
Moraš pa reštartat router da obnovi leasing. Drugače piše da je seja še aktivna, čeprav iPhone spi.
|
 |