Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Nakup MacBook Pro
Jabuček

Jabuček

Kraj: Suite Vollard
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 17.09.2008 18:27:05
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ma ni zdej toliko vprašanje kje naj kupim računalnik. Dobil sem možnost glede cene podobne nakupu v Ameriki (ne bom razlagal javno, lahko pa privat). To je tudi povod, da se za računalnik sploh zanimam bolj resno.
Moje skrbi se nanašajo bolj na programe za projektivo, 3D modeliranje, analiziranje...konkretna oseba, ki se s tem ukvarja me je poučila, da so programi, ki sem jih v prejšnjem postu naštel še vedno bolj domači v Windows okolju. Torej, pred par minutami sem od uporabnika iMaca izvedel, da se Windowsi v njegovem primeru kvalitetno poganjajo prek Boot campa, medtem, ko ima v Paralellsu motnje. Kakšne so vaše izkušnje z uporabo teh programov v sistemu Mac prek Bootcampa, Paralells...?
Ker sem zavihek foruma Strojna oprema prebral, vem, da se za večino programov iz okolja Windows dobi kvalitetna in uporabna nadomestila za Mac.
Skrbi me zgoraj navedena zadeva, veliko je izkušenj z močnim segrevanjem Macbook Pro-ja, nekateri imajo težave z nekakšnimi črtami na zaslonu ali mrtvimi pixli, nekateri s servisom...tudi glede tega bi prav prišla kakšna informacija oz. tolažba Very Happy

Glede nakupa Macbooka v akciji, z Macbookom sem se parkrat poigraval v trgovini in že takrat me je skrbelo kako bi se stvar obnesla po nekaj urah dela. Mi je zelo všeč, kar se videza tiče, vendar ne verjamem, da bi na dolgi rok bil zadovoljen. iPod pa mi ne manjka, imam enega delujočega in enega delno delujočega.

Je pa vsaka informacija in nasvet dobrodošla, tako da hvala za odgovore.

Edit: Dejan, imate različico s 17½ zaslonom?

Nazadnje urejal/a Hajlu Pet 11. Sep 2009 10:21; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 17.09.2008 18:36:00
Zdaj glede MBP segrevanja, bi rekel da se malo bolj segreva od podobnih prenosnikov, saj je ohišje iz aluminija in pač se računalnik ohlaja preko ohišja.

Čeprav v bistvu je tudi odvisno od površine, kjer ga imaš. Do zdaj še nisem imel prevelikih težav.

Poganjanje preko Boot Campa je isto, kot pa če bi Windows poganjal na navadnem računalniku. Mac OS X in Windows sta v tem primeru popolnoma ločena in Windows deluje brez težav.

V Parallels je pa počasneje, ker ga poganjaš preko Mac OS Xa.

Ne ukvarjam se s kakšnimi CAD programi, vendar vem, da so zaenkrat vsi bolj podprti na Windowsu in tam tudi boljše delujejo.

Zaenkrat na srečo še nisem imel črt in mrtvih pixlov. Upam, da ne bom imel problemov s tem.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 17.09.2008 19:19:05
Hajlu,
tudi jaz sem bil mesec dni nazaj v enakem položaju kot ti (razlika je edino da grem študirati arhitekturo). Izbiral sem med kakšnim HPjem, Dellom in MBPjem; edini pogoj pa je bil 17' ekran.
Po tem ko sem prebral večino komentarjev o MBPju na tem forumu in želje po spremembi (okna so mi šla živce iz dneva v dan bolj, pa čeprav sem skrbel za računalnik tako kot se spodobi) sem se tudi odločil zanj .
Mac OS sem poznal že od prej kajti brat si lasti iMaca, tako da to ni bilo nekaj novega zame, ampak takoj ko sem prvič vklopil svoj računalnik sem se zaljubil v Mac OS in nimam niti najmanjše želje preklopiti nazaj na Okna.
Zaenkrat ne uporabljam ne Bootcampa ne Parallelsov in jih tudi nimam namena. Za veliko večino programov sem našel zamenjavo ki deluje na Macu.
Namesto AutoCADa uporabljam ArhiCAD, in verjamem da bom tudi za ostale programe, ki jih bom potreboval pri študiju našel nadomestilo, če pa ne, pa pač Bootcamp Smile
Mimogrede, kar se pa tiče prenašanja, nekateri so napisali da ga je malo nerodno prenašati pač zaradi velikosti, ampak meni se ne zdi tako, v bistvu je kakšna 2cm širši od 15.4' Acerja, kar pa sploh ni toliko.
Lp, Aleš
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 25.09.2008 13:04:23
Pozdravljeni vsi skupaj!

Tudi sam se se odločil, da si bom omislil MBP 15". Malo sem gledal cene in še kar sprejemljivo se mi zdi 1.600€ za 2,4GHz, 200GB,...varianto. Sem pa danes klical v FMC in mi je sicer prijazen prodajalec svetoval naslednje: "naj počakam na novi model, ki bojda pride k nam okoli 15.10.". Zanima me ali bo zadeva popolnoma prenovljena (cena skoraj ne verjamem da bo taka) in ali se to res splača?

Nekje sem slišal, da Mac roba pri nas ni ista ko npr. v Avstriji, ker naj bi bila pri nas 2. razredna zadeva. Je to res?

Hvala za odgovore
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 25.09.2008 13:11:40
Mah to lahko skoz čakaš, ker so skoz neki novi modeli. Jaz sem tudi februarja kupoval in mi je prodajalec svetoval da počakam... Pa nisem in mi ni žal. Very Happy

LP
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 25.09.2008 15:13:18
Jaz pa mislim, da se splaca pocakati do 15.10. ce ta datum drzi. Zakaj? Ker bo tehnologija precej prenoveljena s strani intela. Quad procesorji, 1033 mhz vodilo ram-a, graficne kartice, ki se verjetno ne bodo vec tako grele kot trenutne. Pa mislim, da bos za zdajsnjo ceno dobil vec.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 25.09.2008 15:16:49
gregsson: če ni velike sile, res malo počakaj do tistega datuma; izgubiti ne moreš ničesar. Če se ti pa mudi, pa kupi.

Pri Applu je res tako, da svoje izdelke relativno pogosto osvežuje, zaradi česar si ob nakupu v dilemi, ali kupit ali pa (spet) počakat na novosti.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 25.09.2008 15:35:34
Počakaj, tudi jaz imam namen kupiti in čakam Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 11.10.2008 13:43:14
Js imam nakup že skori zrihtan, me veseli cena, me veseli potek, vse laufa, zdej pa vidim, da bodo sred tedna predstavljeni novi modeli. Torej, kaj bi blo zdej na vašem mestu za nardit? Cena za MacBook Pro je ameriška, dostavljen bo iz rok v roke, brez posrednikov in nevem še česa...sam me pa moti zdej, če bodo novi in bodo starim možno padle cene tudi pri nas. Se mi mogoče ne splača čakat dobrih 14 dni na star vendar hudo ugoden model, če bom en tank bencina od hiše meu lih take cene že drug teden?
Pa glede novosti, če bi en na kratko povzel v enem takem uporabnem jeziku (brez prehudih kratic, oznak modelov...bol stvarno Smile ).Kakšne bodo razlike in kolk bi to blo lahko po predvidevanjih boljše? Sem u neko majhno zmedo padu zarad tega.

Mogoče sam še ena stvar. Kolk je kej razlike med MacBook Pro 2.4 in 2.5 GHz modelom? Razlika je v procesorju, velikosti diska in grafični (še kaj?). Pomenijo te stvari težko razliko al bi jo opazu sam pri hardcore uporabi? Dobim pa lahko verjetno oba.
Prosim za par insajderskih pojasnil in informacij.

Res najlepša hvala vsakemu ki se mu bo dalu napisat dve besedi o temu in onemu, kar me zanima.

Lep pozdrav.

Hajlu
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 11.10.2008 14:18:30
Počakaj raj do torka. Pol pa boš videl, če se ti nove splača kupit. Kar se tiče razlike med omenjenima konfiguracijama imaš tukaj link. Razlika niti ni tako velika (razen v grafični kartici), tako da če se ti gre za prihranit kak evro izberi cenejšega. Wink
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 12.10.2008 09:21:24
Blackrider je napisal/a:
Počakaj raj do torka. Pol pa boš videl, če se ti nove splača kupit. Kar se tiče razlike med omenjenima konfiguracijama imaš tukaj link. Razlika niti ni tako velika (razen v grafični kartici), tako da če se ti gre za prihranit kak evro izberi cenejšega. Wink

Kolikor sem se jaz v preteklosti ukjvarjal z ACadom, so prav pri teh programih grafične kartice bistvenega pomena. Osveževanje, 3D modeliranje ipdb. zahteva ustrezno grafično podporo. Predvsem za inženirske programe

Very Happy
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 12.10.2008 10:12:17
Je res to ja. Me sam zanima, če je konkretno kdo že poskusu na obeh modelih izvajat enake postopke, recimo, da je kdo fotošopal al neki...Da lahko poda realno izkušnjo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 12.10.2008 14:41:56
Živjo!

Imam ene par vprašanj, kar se tiče nabave MBP-ja, oziroma nasploh tegale jabolčka.
Pač, faks se je spet začel in ker bi prenosnika letos uporabljal še na faksu in za faks, se odločam za nakup. Ker je seveda izbira prenosnikov OGROMNA, se res ne moram odločiti kaj bi sploh kupil.
Prejšni prenosnik (DELL), je bil ... povprečen, glasen ko hudič, pa še ubešal se je redno vsaj 2x tednsko.
Torej, ali res dati 800 eur več, da si kupim MBPja, oziroma malenkost manj, če si ga pripeljem iz Amerike.
No sedaj pa sledi drugo vprašanje..., saj ima ta iz Amerike le tipkovnico brez čžš-jev. In ker bom seveda moral napisati nanj kakšno poročilo bom šumnike krvavo potreboval. Ali je kakšna vrjanta dodati šumnike ali kaj takega ...
Hvala za odgovore,
čaw
Jablanator

Jablanator

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 12.10.2008 15:34:20
Mislim da razlika v ceni ni tolikšna, sploh če gledaš DELL-a. Vsekakor priporočam, kajti imam ga že eno leto in mi ga prvič v 15letih kariere za računalnikom ni blo treba formatirat
za ĆŽŠ....navadiš se da ne piše in je potem ok, malo zmede je na začetku. Mislim pa da se ti tipkovnice sam zarad ČŽŠ ne splača kupovat, ker je mislim da okoli 200€

LP

Dule
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 12.10.2008 16:41:54
Ne, sej problem ni v tem, da se nebi mogel navaditi, ampak diplomske pa najbrž nebom mogel oddati brez šumnikov ane Smile
Sicer pa a mogoče kdo ve kaj prinaša tale posodobitev MB-ja, k je pr ns napovedana za 15.10?
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 12.10.2008 17:05:08
zmeden je napisal/a:
Ne, sej problem ni v tem, da se nebi mogel navaditi, ampak diplomske pa najbrž nebom mogel oddati brez šumnikov ane Smile
Sicer pa a mogoče kdo ve kaj prinaša tale posodobitev MB-ja, k je pr ns napovedana za 15.10?

Sej če na tipkovnici ni šumnikov to še ne pomeni, da jih ne moreš zapisati.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #37   Objavljeno 12.10.2008 17:27:31
laku je napisal/a:
zmeden je napisal/a:

Sej če na tipkovnici ni šumnikov to še ne pomeni, da jih ne moreš zapisati.

HAHAHA Very Happy
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: SG-LJ
Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 12.10.2008 21:24:34
Dule je napisal/a:
Mislim da razlika v ceni ni tolikšna, sploh če gledaš DELL-a. Vsekakor priporočam, kajti imam ga že eno leto in mi ga prvič v 15letih kariere za računalnikom ni blo treba formatirat
za ĆŽŠ....navadiš se da ne piše in je potem ok, malo zmede je na začetku. Mislim pa da se ti tipkovnice sam zarad ČŽŠ ne splača kupovat, ker je mislim da okoli 200€

LP

Dule
pri macbooko je cena pri tipkovnicah USA in Slovenska ca.100€.

lp, M

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #39   Objavljeno 13.10.2008 06:30:56
Lahko si v OSXu naštimaš SLO tipkovnico:

Znaki so potem razporejeni tako:

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 13.10.2008 14:49:56
Hvala za pojasnilo. ker res nism bil prepiračan če se to sploh da nardit.ž
Me pa samo še nekaj zanima... Kaj je sploh bistvena razlika med MB in MBP jem? Ker sej drugače sploh nebi premišljeval ampak je taka razlika v ceni, da lahko z razliko nabaviš zraven še en 15inchen prenosnik.
Je zgolj večji ekran in ločena grafična ali so še kakšne druge skrite fore, ki jih preprosto nisem še zasledil.
(pa se že vnaprej opravičiujem za takale uprašanja, samo tale apple mi je čisto tuj).

LP
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani