Jabuk
Težave pri Restore-u iPhone 2G
Jabuček

Jabuček

Kraj: Velenje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 08.10.2008 15:57:36
Težave pri Restore-u iPhone 2G
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam težavo z iPhone-om 2G. Le ta mi je brezhibno deloval na vseh verzijah Firmware-a : 1.1.4, 2.0, 2.0.1, 2.0.2 ter 2.1. Težava se je pojavila danes, ko sem gledal eno novo aplikacijo (ne spomnem se imena) na Installerju in ne vem po kakšnem naključju, ko sem dal na More info (al kaj je že tam spodaj, na desni strani tista mala ikonica i), se je aplikacija yačela sama nameščati in se namestila. Nisem se kaj dosti sekiral in malo pregledoval še ostale stvari v Installerju. Ko pa sem zapustil Installer, se je na telefonu pojavil črn zaslon in se v sredini vrtel tisti znani krogec, ko se pač resprenga springboard. Nekaj časa sem čakal (beri 1 ali 2 min), nato pa se odločil za najslabše ter resetiral iPhone (tipka Off + spodnja okrogla). Po tem, se iPhone ne pobere več nazaj - pokaže se Apple logo in se nalaga, potem pa se po dolgo časa spet nahitro resetira in ponavlja zadeva (če je priključen na comp, se sliši, ko ga comp zazna, potem pa se spet resetira).
Po dolgem preklinjanju in veliki jezi sem se odločil, da ga pač še enkrat Restore-am. In tukaj se pojavi težava. Kakorkoli in kjerkoli ga hočem Restore-at, se vedno pojavi znani 1600 Error!
Restore-al sem ga na računalniku, katerem sem ga tudi 1 spravil na 2.1 (MAC OS X 10.5.4), pa preko Windows-ev (z Custom Firmware-om kateri je bil takrat naret na MAC-u), pa preko prenosnika, na katerem imam naložena tudi oba OS-a (MAC in Win XP) - ampak vedno isti Error????
Nazadnje sem ga poskusil nadgraditi tudi na Firmware verzijo 2.0.2 - neuspešno - error (ni isti ampak je pa prisoten). Poskusil sem z verzijo 7.7 iTunes, 8.0.0.35 ter tudi 8.0.1 (zadnja) - vedno enak Error!!!
Prosim za pomoč in hvala v naprej!
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 08.10.2008 16:05:51
S pomocjo iTunes 8.x ga restoraj...samo brez DFU nacina... Enostavno prikljuci na kabel in klikni ALT+RESTORE in izberi (prej narejen ali pripravljen) custom firmware ...

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 08.10.2008 18:49:28
Jest je napisal/a:
S pomocjo iTunes 8.x ga restoraj...samo brez DFU nacina... Enostavno prikljuci na kabel in klikni ALT+RESTORE in izberi (prej narejen ali pripravljen) custom firmware ...

Na žalost ne gre, ker sem vmes poizkusil z originalnim updatom (Apple), da vidim, če se ga sploh da restorat/Update-at in zdaj imam zaklenjenega Smile
Samo tudi prej ga ne bi mogel, ker ga je restartalo in mislim da ga tudi ni pravilno prikazalo v iTunes-ih Sad
Še kakšna ideja? Crying or Very sad
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 08.10.2008 18:58:01
Ce imas sedaj gor originalni FW 2.1 ... potem enostavno s pomocjo QuickPwn odkleni... pa potem, ko bo iPhone spet delujoc, namesti se custom FW po zgornjem posotpku ...

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 08.10.2008 21:33:09
Jest je napisal/a:
Ce imas sedaj gor originalni FW 2.1 ... potem enostavno s pomocjo QuickPwn odkleni... pa potem, ko bo iPhone spet delujoc, namesti se custom FW po zgornjem posotpku ...

Ok, končnooo mi je uspelo uredit vse kupaj in imam spet 2.1 Firmware na iPhone-u.
Na žalost ni potekalo gladko. QuickPwn je šel ok gor, ko pa sem v Windows-ih hotel Restorat, pa nikakor ni šlo (iPhone se ni Restoral, ampak je spet javljal napako - je pa celo obstal v DFU načinu in ni hotel ven iz njega). Poskušal sem Restore-ati na vse možne verzije, ampak zastonj - tudi na osnovno (ne Custom) ni šlo.
Potem pa sem iz obupa štartal spet MAC os, kjer sem imel iTunes-e verzijo 7.7. Čeprav sem hotel najprej še enkrat QuickPwn-at (nisem pa vedel, če bom sploh lahko, ker je bil iPhone v DFU načinu), sem se odločil, da poizkusim še v iTunes-ih Restore-at še enkrat. Na original verzijo ni šlo, potem pa sem še nekajkrat reštartal iPhone in poskusil sam spravit v pravilen DFU način (ne tisti kateri se mi je prikazoval priklop na iTunes na zaslonu). Čeprav je obstal iPhone v čudnem stanju, sem ga vseeno poskušal Restore-at s Custom 2.1 Firmware-om - ne vem po kakšnem čudežu, ampak tokrat je stvar delovala.
Tole vse skupaj je bilo zeloooo čudno!!!
Pa naj povem, da sem že velikokrat Restoral iPhone v vseh možnih Firmware-ih in nisem imel niti približno takih težav - tudi vsem friendom vedno jaz urejam tole, pa se je samo enkrat malo zataknilo, ampak nič v primerjavi s tem danes.
No kakorkoli, hvala ti za pomoč Jest - samo da je uspelo spravit telefon spet v uporabno stanje!!!
Zdaj pa pridno spet vse skupaj nalagat Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 09.10.2008 10:26:00
McChrist, danes sem se nekaj ur dajal z povsem enakimi problemi kot so bili tvoji... In na koncu ugotovil (z nasveti mi je pomagal Jest, seveda) da so bili krivi USB priklopi. Odklopil sem printer, skener, čitalec in hub, ponovno zagnal računalnik in zadeva je stekla... Rolling Eyes
Jabi

Jabi

Kraj: store
Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 09.10.2008 18:48:45
Vprasanje za Jest-a
Jest, v cem je potemtakem fora USB tezav?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 09.10.2008 19:42:01
s3c je napisal/a:
McChrist, danes sem se nekaj ur dajal z povsem enakimi problemi kot so bili tvoji... In na koncu ugotovil (z nasveti mi je pomagal Jest, seveda) da so bili krivi USB priklopi. Odklopil sem printer, skener, čitalec in hub, ponovno zagnal računalnik in zadeva je stekla... Rolling Eyes

Fino, da si rešil težave in vesel sem, da vemo, kaj bi jih lahko povzročalo.
Kar pa me bega je to, da sem jaz Restoral iPhone z 2 različnima računalnikoma (eden PC in drugi prenosni računalnik). Pri PC-ju, bi še šlo tole z drugimi USB napravami skozi (torej, da bi držala tale ugotovitev). Težava se pojavi pri prenosniku, kjer nisem imel ničesar priklopljenega (nobene druge USB naprave) in tudi tam imam nameščena oba operacijska sistema (MAC OS X 10.5.4 in Windows XP Pro), pa se je vseeno pojavljala enaka napaka Confused
Je pa vredno pri takih težavah v bodoče poskusiti to, kar si tudi ti naredil, z namigi Jest-a Wink
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 09.10.2008 20:05:23
Re: Vprasanje za Jest-a
aliPhone je napisal/a:
Jest, v cem je potemtakem fora USB tezav?

Nevem... jaz sem mu poslal samo link Smile ...

Probaj se reinstalirat iTune... in uporabi drug USB port... ali pa drug racunalnik, ce imas moznost...

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=7987549

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani