appstore komplikacije
|
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 04.10.2008 22:48:31 appstore komplikacije |
|
Glede na to, da sem šele zdaj nadgradil na 2.1 (ja vem, ja), me zanima, kako usposobit app store? Predvsem tiste free aplikacije, igre itd. Ko želim namestit, me povpraša po up. imenu in geslu? Kje se sploh registriram lahko? Ko v iTunesih (8.0) stisnem na itunes store, mi napiše
iTunes could not connect to the iTunes Store. The network cannot be reached.
Je samo trenutno kaj narobe? Pa nekje sem zasledil, da se je bolje registrirat z US namesto s SLO...
aja, pa zakaj mi kao pri cenah piše zraven Kr? Kira država te ma to enoto sploh???
prosim za čimveč informacij
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 04.10.2008 23:04:02 |
|
Če misliš kupovat aplikacije, potem si raje naredi Slovenski account, če misliš loadat pa samo free programe, pa si naredi ameriškega. Lahko si tudi malo pogledaš Ultimativno temo, ki jo najdeš na vrhu foruma iPhone.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 04.10.2008 23:07:46 |
|
Saj vse lepo in prav, sem prebral ultimativno temo pa vse... Ampak v itunesih se ne morem povezat z itunes store, pa me zanima, če je samo trenutno offline al je mogoče kriv itunes 8, ker pri prejšnjih vem da mi ga je odpiralo...
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 05.10.2008 08:42:47 |
|
spidi21 je napisal/a: | Saj vse lepo in prav, sem prebral ultimativno temo pa vse... Ampak v itunesih se ne morem povezat z itunes store, pa me zanima, če je samo trenutno offline al je mogoče kriv itunes 8, ker pri prejšnjih vem da mi ga je odpiralo... |
"Kiro" oz. katero drzavo pa imas izbrano?
Sem odprl sedajle iTunes Store brez problemov...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 05.10.2008 08:44:53 |
|
klemen2 je napisal/a: | Če misliš kupovat aplikacije, potem si raje naredi Slovenski account, če misliš loadat pa samo free programe, pa si naredi ameriškega. Lahko si tudi malo pogledaš Ultimativno temo, ki jo najdeš na vrhu foruma iPhone. |
Jaz imam tudi za kupovanje raje U$ account, ker dolocenih programov ni v vseh drzavah na voljo... Mesanje razlicnih iTunes accountov na iPhonu pa privede do problemov...
Kupovati je v tem primeru pac potrebno preko iTunes Gift Card ali vrednostnih kuponov, ki se jih da kupiti preko malih oglasov... (je bilo ze kar nekaj govora o tem tukaj na forumu) ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 05.10.2008 10:16:23 |
|
Aha, zaj pa se gre povezat ja...zgleda, da me je včeraj nekaj zajebavalo vse skup 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 05.10.2008 11:17:05 |
|
Ok, še en problem... v itunesih 8, ko se hočem registrirat, sploh ni možnosti NONE pod kreditnimi karticami...
In kaj zdaj?
P.S.: sem probal tudi na 7.7 in tudi ne ponuja NONE...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 05.10.2008 12:09:16 |
|
nekaj časa nazaj se je našel generator "gift kod" in si ga vpisal ter se včlanil brez kreditne kartice in s tem lahko downloadal Free programe.
pogooglaj malo z "use iTunes without credit card" oziroma nekaj podobnega.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 05.10.2008 13:30:33 |
|
alenbec je napisal/a: | nekaj časa nazaj se je našel generator "gift kod" in si ga vpisal ter se včlanil brez kreditne kartice in s tem lahko downloadal Free programe.
pogooglaj malo z "use iTunes without credit card" oziroma nekaj podobnega. |
V mojem podpisu je sicer se vedno link do vodica...samo so s koncem septembra baje to akcijo zakljucili  ...
Tako da bo treba preko oglasov poiskati itunes Gift Card... ali ap se registrirati preko SLO iTunes Stora s pomocjo kreditne kartice...
Brez kartice mislim, da ne gre... in tudi pri registraciji v kaksen drug iTunes Store (recimo U$) moras imeti kreditno kartico, ki je izdana tam...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 05.10.2008 15:48:08 |
|
Jst sm pa opazu, da mi že nekaj dni pod New apps, kaže kot "nove aplikacije" zadeve z release datom 25.09.!
Verzija iTunes: 8.0.1. (račun United States)
Any idea?
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 05.10.2008 22:32:52 |
|
In kak se lahko potem registriram pod US account z lažnimi podatki, če moram potem dat podatke za kreditno, ki pa je slovenska?
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 05.10.2008 23:11:12 |
|
očitno se več ne moreš :/
hvalabogu sem jaz to naredil že pred septembrom 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 06.10.2008 04:34:08 |
|
spidi21 je napisal/a: | In kak se lahko potem registriram pod US account z lažnimi podatki, če moram potem dat podatke za kreditno, ki pa je slovenska? |
Poslovanje z iTunes Store se mi zdi zelo varno, če pa vseeno ne želiš dajati svojih podatkov, je za 1x edina rešitev nabava GiftCard-a...
Za začetek predlagam da si kupiš en GC za 10$, s čimer si boš lahko ustvaril "user account". Za GC lahko pogledaš na bolho, lahko pa Ti jo tudi jaz zrihtam...
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 06.10.2008 07:23:33 |
|
spidi21 je napisal/a: | In kak se lahko potem registriram pod US account z lažnimi podatki, če moram potem dat podatke za kreditno, ki pa je slovenska? |
To ne gre... zato pa se je verjetno potrebno registrirati s kreditno kartico  ...
In v prejsnjem sporocilu sem napisalo tole:
Brez kartice mislim, da ne gre... in tudi pri registraciji v kaksen drug iTunes Store (recimo U$) moras imeti kreditno kartico, ki je izdana tam...
Kar laicno pomeni, da se s Slovensko kreditno kartico NE MORES registrirati v drug iTunes Store...ampak samo v Slovenskega... Prav tako se recimo z Nemsko kreditno kartico ne mores registrirati drugje, kot v Nemski iTunes Store ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 07.10.2008 10:00:15 |
|
Včeraj sem dobil Ipod touch 2G in gift certifikat iz US in me zanima, če lahko uporabim certifikat na slovenskem Itunes računu ali moram narest ameriškega?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 07.10.2008 10:20:08 |
|
Kot je @jest napisal, je menda bolje narediti US account, saj je na voljo več stvari. Za več poglej v njegov tutorial...
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 07.10.2008 11:54:05 |
|
Kita je napisal/a: | Včeraj sem dobil Ipod touch 2G in gift certifikat iz US in me zanima, če lahko uporabim certifikat na slovenskem Itunes računu ali moram narest ameriškega? |
Mislim, da ti na gift certifikatu pise, kje ga lahko vnovcis...
In s tem gift certifikatom si lahko tudi naredis account... V mojem podpisu je ena tema, kjer opisuje, kako si ga ustvaris... Sicer delno ne drzi vec, ker tisti servis, kjer se je dalo dobiti kodo ne deluje vec... ce imas pa Gift certifikat, pa lahko vsaj od tistega dela naprej upostevas navodila in si ustvaris U$ account...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 08.10.2008 21:01:39 |
|
Sem si naredil račun po Jestovem postopku (none credit card), zdej bi pa nekaj kupil in imajo tudi v slovenski trgovini, zanima me:
1. ali lahko z obstoječim računom (US - none card) kupim kaj z Gift Cardom?
2. ali si lahko naredim slo račun in tam kupim, so možne kašne težave zaradi različnih računov? (je kdo že probal z večimi računi)
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 08.10.2008 21:07:07 |
|
iPlo je napisal/a: | Sem si naredil račun po Jestovem postopku (none credit card), zdej bi pa nekaj kupil in imajo tudi v slovenski trgovini, zanima me:
1. ali lahko z obstoječim računom (US - none card) kupim kaj z Gift Cardom?
2. ali si lahko naredim slo račun in tam kupim, so možne kašne težave zaradi različnih računov? (je kdo že probal z večimi računi) |
Ce imas gift card, je najbolje tako... da nafilas obstojeci racun... ker po mojih izkusnjah so pri mesanju vecih accountov potem sami problemi... Sem imel podobno... pa sedaj uproabljam samo U$ account... tiste free aplikacije, ki sem jih pa snel preko SLO accounta pa sem se enkrat snel preko tega... Nisem pa se nic kupoval preko SLO accounta...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 08.10.2008 22:29:37 |
|
a je kera opcija da bi jst aplikacijo ichopter, ki je v istore plačjljiva, kjerkoli dubu zastonj. v cydii pa instalerju je pa ne najdem. k je res najhujša igrca
|
 |