Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Naslednja
MMS
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #181   Objavljeno 13.08.2014 23:13:21
Re: MMS
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mogoče šparajo baterijo Cool ...mislim, res brez veze ne izkoristit vsega kar ponuja aparat.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ženska

Prispevek: #182   Objavljeno 13.08.2014 23:16:17
skika je napisal/a:
Se strinjam, vendar imajo nekateri slab 3G signal na njihovi lokaciji in je zaradi tega izklaplanje cellular data upraviceno.

Še vedno pa se lahko parkrat dnevno vklopi za minutko ali dve.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Tam kjer cveti brnistra
Moški

Prispevek: #183   Objavljeno 14.08.2014 03:59:53
Jaz imam vse na on pa tudi ni tako dober signalri meni doma menjava skozi med e in lte pa baterija brez problema zdrzi od 6h zjutraj pa do 23h Smile

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #184   Objavljeno 14.08.2014 05:07:15
skika je napisal/a:
Se strinjam, vendar imajo nekateri slab 3G signal na njihovi lokaciji in je zaradi tega izklaplanje cellular data upraviceno.

Je potem 3G signal kaj boljsi, ce imajo izklopljen Cellular Data? Rolling Eyes Very Happy Tole je pomoje bolj za lase privlecen izgovor... Very Happy ...

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #185   Objavljeno 14.08.2014 06:29:44
Jest je napisal/a:
Je potem 3G signal kaj boljsi, ce imajo izklopljen Cellular Data? Rolling Eyes Very Happy Tole je pomoje bolj za lase privlecen izgovor... Very Happy ...

A bos rekel, da ce telefon komaj vzpostavlja eno crtico 3G ali dve ne pije baterijo opazno bolj kot pa ce ima soliden signal?

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #186   Objavljeno 14.08.2014 06:37:57
skika je napisal/a:
A bos rekel, da ce telefon komaj vzpostavlja eno crtico 3G ali dve ne pije baterijo opazno bolj kot pa ce ima soliden signal?

Ja... mogoce se malo pozna... ampak to dela ne glede na to, ali imas prizgan Cellular Data ali ne... Edino ce ga dajes v "Airplane mode" ali pa ga cisto ugasas On no Embarassed Rolling Eyes

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #187   Objavljeno 14.08.2014 06:54:49
Jest je napisal/a:
Ja... mogoce se malo pozna... ampak to dela ne glede na to, ali imas prizgan Cellular Data ali ne... Edino ce ga dajes v "Airplane mode" ali pa ga cisto ugasas On no Embarassed Rolling Eyes

Kako to mislis? Zakaj bi se telefon trudil vzpostavljati 3G povezavo, če je cellular data izključen? Razlika med eno črtico ter petimi je pa ogromna.

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #188   Objavljeno 14.08.2014 07:30:40
skika je napisal/a:
Kako to mislis? Zakaj bi se telefon trudil vzpostavljati 3G povezavo, če je cellular data izključen? Razlika med eno črtico ter petimi je pa ogromna.

Ce si prijavljen v 3G omrezje gre VSA komunikacija preko 3G omrezja... in ne samo Cellular Data... torej tudi signalizacija, govorna komunikacija, SMS,... in ce je mobilnik prizgan oz. ce je prijavljen v omrezje (torej, da ni v Airplane nacinu)... potem pri slabem signalu pac poskusa najti boljsi signal... in posledicno malo bolj kuri baterijo... In to, da imas pac izkljucen Cellular Data ne pomeni nic drugega kot to, da podatkovna komunikacija ne bo delovala... Se vedno pa je mobilnik prijavljen v omrezje in skrbi za to, da bi dobil cimboljsi signal ...

Jaz imam stalno vse vkljuceno... zakaj bi se ubadal s tem... kaj imam vkljuceno in kaj ne... Pac ko je baterija prazna, jo dam filat Smile ... Mobilnik imam zato, da on sluzi meni... in ne jaz njemu Very Happy

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #189   Objavljeno 14.08.2014 07:53:26
Jest je napisal/a:
Ce si prijavljen v 3G omrezje gre VSA komunikacija preko 3G omrezja... in ne samo Cellular Data... torej tudi signalizacija, govorna komunikacija, SMS,... in ce je mobilnik prizgan oz. ce je prijavljen v omrezje (torej, da ni v Airplane nacinu)... potem pri slabem signalu pac poskusa najti boljsi signal... in posledicno malo bolj kuri baterijo... In to, da imas pac izkljucen Cellular Data ne pomeni nic drugega kot to, da podatkovna komunikacija ne bo delovala... Se vedno pa je mobilnik prijavljen v omrezje in skrbi za to, da bi dobil cimboljsi signal ...

Jaz imam stalno vse vkljuceno... zakaj bi se ubadal s tem... kaj imam vkljuceno in kaj ne... Pac ko je baterija prazna, jo dam filat Smile ... Mobilnik imam zato, da on sluzi meni... in ne jaz njemu Very Happy

Ni res, v primeru slabega signala 3G je to razlika med 1 ter 5 črticami. Nikakor ne samo v podatkovni povezavi.

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #190   Objavljeno 14.08.2014 08:47:15
Jest, skika ima prav. Mislim, da nisi razumel o čem se gre.

Logično, da žere baterijo dosti bolj pri eni črtici 3G signala, pa še to večina časa preklaplja iz 3G na EDGE in nazaj. Ali še pa slabše, iz 3G 2-3 črtici, pade na tak nivo, da piše SEARCHING ali NO SERVICE. In če to dela celi dan, se baterijo sprazni v 12 urah.

Zato je bil zelo priporečen switch, ki ti je pustil samo EDGE povezavo. Sedaj pa vsiljujejo in v nebesa dajejo LTE, ki je kar nadomestil 3G on off. Če se že grejo take stvari, bi pustili za 3G in LTE posebej switch.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #191   Objavljeno 14.08.2014 08:59:17
To drzi, da ob slabem signalu bolj zre baterijo... ampak to nima prav nobene veze s tem ali imas Cellular Data switch na ON ali na OFF... Kot sem ze napisal... baterije ne bo zrl samo v primeru, da vklopis AirPlane nacin... ali pa da mobilnik izklopis...

In sedaj mesate zraven se switch, ki izklopi 3G in pusti samo EDGE... tega zal ni vec pri iPhone-ih, ki imajo LTE ... tako da mesat jabolka in hruske v tem primeru ni ravno prav... Treba se je sprijaznit s tem, kar je...

Se enkrat... Ce imas Cellular Switch na OFF, ne bodo delovali programi, ki potrebujejo podatkovno povezavo (seveda predpostavljam, da ni WIFi-ja na katerega bi se lahko priklopil... pa tudi ta nic ne pomaga pri MMSih... govora je namrec o tem, da nekateri izkljapljajo Cellular Data in potem "jokajo", zakaj ni MMSov)...

In kot sem ze napisal... mobilnik imam zato, da sluzi meni... in ne jaz njemu... Rolling Eyes Wink

Sedaj ce imate eni drugacno mnenje... tudi prav... Jaz sem samo napisal tako, kot je dejansko stanje... in ne kaj bi bilo fino, ce bi se dalo...

Verjetno se malo res pozna, ce je vkljuceno Cellular Data... ampak ne toliko, da bi bilo to sploh omembe vredno... Oz. vsaj jaz nisem tako "pikolovski", da bi zato, da bi baterija zdrzala 15 minut dlje iz iPhone-a naredil "polizdelek" in bi moral stalno spremljati in misliti na to, zakaj kaksna stvar ne deluje ... Smile

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #192   Objavljeno 14.08.2014 10:53:16
Imaš prav, da če izklopiš cellular data, še vedno si v tistem, istem (slabi ali dobri signal) omrežju, posledično je enak signal ,le podatkovna povezava ne dela.

Seveda se ne splača izklapljat celullar data, razen če imaš 100MB, pa še to se da preživeti z notifications in podobno.

Je pa tudi res, da tudi preko EDGE gredo MMSi, ki na nekih lokacijah, ki je slab signal 3G, bi bilo logično izklopit 3G in uporabljat EDGE. Itak večina folka že na WIFI konstantno, 90% časa povezani, za browsanje in druge storitve.

Se pa ne spomnim kdaj sem nazadnje poslal MMS. Very Happy
Jabi

Jabi

Moški

Prispevek: #193   Objavljeno 17.08.2014 08:47:46
Re: MMS sporočila z wifijem
Jest je napisal/a:
Kot je ze napisano... to ne gre... tako kot to ne gre tudi na nobenem drugem mobilniku... saj je pogoj za sprejem MMS sporocila mobilni internet...

Da se sicer sprejemati nekaj podobnega, kot so MMSi... in sicer sliko ali drugo medijsko datoteko preko iMessage... vendar to deluje samo med iOS napravami ... in to deluje ne glede na tip podatkovne povezave ...

Do pred dveh tednov sem uporabljal android telefone in sem mmsje prejemal preko wifija konstantno Wink
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #194   Objavljeno 17.08.2014 08:59:29
Ne se smešit. MMS-e ti je pobiralo preko podatkovne linije, saj preko navadnega interneta sploh niso dosegljivi. Ampak Android ločuje povezavo za MMS in za navadne podatke in zato sploh nisi vedel, da uporablja podatkovno linijo.
Jabi

Jabi

Moški

Prispevek: #195   Objavljeno 17.08.2014 09:14:56
mikrohard je napisal/a:
Ne se smešit. MMS-e ti je pobiralo preko podatkovne linije, saj preko navadnega interneta sploh niso dosegljivi. Ampak Android ločuje povezavo za MMS in za navadne podatke in zato sploh nisi vedel, da uporablja podatkovno linijo.

tudi če sem imel podatkovno linijo zaprto?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #196   Objavljeno 17.08.2014 11:35:34
Da... MMS sporočila se hranijo v privatnem delu operaterjevega omrezja, ki ni dosegljivo preko interneta. Ampak ker večina operaterjev MMS promet zaračunava drugace od navadnega, tudi doloceni telefoni podatkovno povezavo za MMS tretirajo drugace (ignorirajo blokado).
Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #197   Objavljeno 11.01.2015 13:32:52
iphone 5s MMS in Bluetooth
zanima me kako lahko posljem navaden mms (sliko) tudi drugim napravam z mojega iphona 5s in ne samo prek imessage in pa obratno oni meni mms? in pa kako je z bluetoothom ali se da prek njega posiljati slike na druge telefone ki nimajo iOS-a se pravi na android naprave oz. oni meni prek bloutooth-a?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #198   Objavljeno 11.01.2015 13:52:37
Re: iphone 5s MMS in Bluetooth
rajc123 je napisal/a:
zanima me kako lahko posljem navaden mms (sliko) tudi drugim napravam z mojega iphona 5s in ne samo prek imessage in pa obratno oni meni mms? in pa kako je z bluetoothom ali se da prek njega posiljati slike na druge telefone ki nimajo iOS-a se pravi na android naprave oz. oni meni prek bloutooth-a?

Za posiljanje MMSov se posilja enako kot iMessage... le pogoj je, da morajo biti vpisane pravilne nastavitve ... >> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=17413

Glede drugega dela pa ne bo slo... oziroma menda se celo da... vendar mora biti iPhone jailbreakan ...

Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #199   Objavljeno 11.01.2015 14:10:36
sem vpisal te nastavitve za APN pa je enako grem pod sms in se vedno ne morem poslati slike pac tista ikonica z kamero je ne morem klikniti je pa internet vklopljen
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #200   Objavljeno 11.01.2015 14:38:51
Mobilni prenos podatkov (Cellular Data) imas vkljcuen? MMS namrec potrebuje mobilni prenos podatkov... Ni dovolj, da si povezan preko WiFi ... Poleg tega po tem, ko vpises nastavitve, se "rebootaj" iPhone ... Ce se to ne bo pomagalo pa naredil "Reset Netowrk Settings" (Settings >> General >> Reset >> Reset Network Settings). Po tem bo treba se enkrat vpisati nastavitve ...

Pa preveri, ce si res vse nastatitve pravilno vpisal Smile

« Poglej prejšnjo temo - iPhone težave - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani