disk locked | |||
- Restore From Time Machine Backup (nimam, žal) - Reinstall OS X (pri tem je težava, opisana spodaj) - Get Help Online (precej neuporabno, vsaj zame...) - Disk Utility (ugotovljena napaka na disku, repair ne deluje) Glede na to, da nimam nobenega backupa in res ne bi rad izgubil vseh podatkov, sem poskušal reinštalirati OS X, a sem napredoval le do tam, ko je bilo treba izbrati disk - ponudil mi je seveda le enega, nanj pa ni bilo mogoče nič zapisati, ker je "disk locked". Kakšna ideja? _________________ La vita e bella... |
|||
![]() |
|||
Dobil zunanji USB disk. Namestil OSX na ta zunanji disk in z njega zagnal mašino. Ko boš v sistemu, boš lahko interni disk "mountal" - naredi avtomatsko in z njega potegnil vse podatke (verjetno kar na zunanji disk). Ko boš vse to imel imaš dve možnosti: 1. reimage internega disk (na novo) in prenos vseh podatkov iz zunanjega diska 2. uporabi Carbon copy clonner in kloniraj zunanji disk na notranji disk. S tem boš prenesel system in seveda tudi vse podatke. Lekcija je, DELAJ BACKUP. Vseeno kam (NAS, zunanji disk, etc). _________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.) Macbook M1 pro 14 (2021) Thunderbolt display 27 iPhone 11pro Apple TV 4th generation |
|||
![]() |
|||
Hvala za nasvet, bom poskusil pa sporočim. _________________ La vita e bella... |
|||
![]() |
|||
No, pokazalo se je, da disk le ni bil zaklenjen ("le" matična plošča) in so ga enostavno vtaknili v USB ohišje (26 €) ter ga tako "spremenili" v zunanji trdi disk. Podatki so že na varnem in zdaj je seveda na vrsti lekcija - sprotno backupiranje (po možnosti na več kot en medij). Kar pa se preostanka mašine tiče, jo bodo menda iz Cupertina na daljavo odklenili, ko bodo preverili lastništvo? Od tu dalje pa naj ne bi bilo težav s ponovno namestitvijo operacijskega sistema... _________________ La vita e bella... |
|||
![]() |
|||
_________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.) Macbook M1 pro 14 (2021) Thunderbolt display 27 iPhone 11pro Apple TV 4th generation |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |