Ko se povezuje z WiFi točkami, se identificira po randomu (odda random MAC adreso). S tem oteži nepooblaščeno sledenje preko WiFi točk.

http://www.engadget.com/2014/06/09/ios-8-wifi-privacy
iBeacon | |||||
Ko se povezuje z WiFi točkami, se identificira po randomu (odda random MAC adreso). S tem oteži nepooblaščeno sledenje preko WiFi točk. ![]() ![]() ![]() http://www.engadget.com/2014/06/09/ios-8-wifi-privacy |
|||||
![]() |
|||||
Edini minus je ta, da so BLE moduli še precej dragi (elektronske komponente so nekje od 15-80 EUR). |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Mac naslovi se ne glede na zaščito prenašajo po zraku kot text ki ga lahko vidi čisto vsak, in če imaš zgolj mac filtriranje lahko kdorkoli enostavno uporabi tvoj mac naslov in se poveže. |
|||||
![]() |
|||||
Pomoje ne bo težav s tem. Kakor jaz razumem, se random Mac adresa servira, ko ti hodiš "po svetu" in telefon stalno izmenjuje podatke z WiFi točkami, ki ga obkrožajo. Ko se v resnici poveže, odda pravo Mac adreso. Ta random adresa je samo za "povzročanje težav" tracking omrežjem, ki zdaj izkoriščajo WiFi, da sledijo gibanju posameznih telefonov in te podatke kopičijo v svoje baze, z namenom, da jih v neki obliki prodajo svojim klientom. Recimo prodajalec bureka lahko izve, da se po košarkarski tekmi veliko telefonov giblje mimo njegovega kioska in zato na dan tekme ponudi poseben navijaški "produkt"; burek 2+1 gratis. Pri tem ni kaj dosti škode, edino da gre za kršitev pravice do zasebnosti. In da to pravico "lakim stilom" krši lastnik kioska z burekom. Mene to recimo moti, in bom prav zadovoljen, če bo zadeva res dodana v iOS 8. Pa paranoja gor al dol. Jaz se še vedno nisem sprijaznil s tem, da nekdo spreminja mojo zasebnost v kapital. In če mu lahko z enim vklopljenim stikalom na telefonu naredim moje podatke neuporabne, bom to z veseljem storil. Če ne drugega, sem alergičen na parazite in jih zatiram. Ene s Pipsom, druge z Nixom, tretje pa z random MAC adreso. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Točno tako je. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |