Prispevek: #1 Objavljeno 02.05.2014 20:51:40 Delovanje NTFS diska na MAC
Okej vem fuuul veliko že napisanega... NIČ od tega mi ne dela... Terminal popisal po dolgem in počez, nek program paragon sem dol cuknu za mac pa not .exe fajli... Mogoče da zadeve v terminalu nisem delal prav ker prvih 10 poskusov je bil permittion denied...
Preformatiranje diska mi ne pride v poštev... Prvič mam faje ki so veliko večji od 4GB ki je pol MAX, potrebujem tudi na WIN mašini ker mamo na šihtu in zaradi Corel DRAW... Pa še televizija mi edino na NTFS ne zaostaja z zvokom ko gledam filme... Iz USB ključka na FAT32 zaostaja zvok po 5-10s... Pa je 3.0 kingstonov ključ... Ni nek čipšit...
Prosim še enkrat ne me napadit kolk je teh tem... Znam uporabit iskalnik samo sem očitno nesposoben še karkoli na mecu bolj resnega nardit... Uporabnik šele od novega leta press.
Če je kdo pesjansko prijazen bi prosil če mi lahko preko teamviewer zrihta bi bil gromozansko noro duper hvaležen!!
Imaš 10 dnevni trial, potem pa plačaš tistih 20USD, kar ni nek pretiran denar, če želiš imeti mir. Brezplačne rešitve bodisi niso zanesljive, ali pa so počasne.
Lahko pa preformatiraš disk v exFAT... bo normalno delalo na Macu in Windowsih... na TV-ju pa zelo verjetno ne.
Imaš 10 dnevni trial, potem pa plačaš tistih 20USD, kar ni nek pretiran denar, če želiš imeti mir. Brezplačne rešitve bodisi niso zanesljive, ali pa so počasne.
Lahko pa preformatiraš disk v exFAT... bo normalno delalo na Macu in Windowsih... na TV-ju pa zelo verjetno ne.
Pa je tale paragon tut kje na appstore? Ker mam se voucher code za 50€ pa nisem.se nic koristil?
Sem nasel pirata pa je no go varijanta...
In ne kot si domneval exFat televizija ne deluje kot more... morm dat v root vse da sploh dela... bedno... samo NTFS dela... pac LG...
Prispevek: #9 Objavljeno 03.05.2014 08:42:46 Re: Delovanje NTFS diska na MAC
Ker sem prej bil na Winsih sem mel dva diska v laptopu....drugi je bil za dokumente. Ko sem sel na meka sem si isto naredil na njem in uporabil stari disk. Ker je bil v ntfs-u sem moral najti resitev, ki je, kot je ze Dejco napisal...TUXERA. Od prvega dneva imam poinstalirano in mi dela zadeva v nulo. Nikoli nobenih problemov z branjem, pisanjem na razlicne medije pa se drugi disk je polno uporaben...brez omejitev.
Prispevek: #13 Objavljeno 16.05.2014 22:45:53 Re: Delovanje NTFS diska na MAC
Zakaj bi kupil bundle za 30USD, če potrebuje samo NTFS za Maca, ki stane 20USD? Teh bundle ponudb nikoli ne bom razumel. Kupi dva in dobiš tretjega zastonj (pa čeprav potrebuješ samo enega)... čista marketinška fora.
Prispevek: #15 Objavljeno 17.05.2014 21:03:51 Re: Delovanje NTFS diska na MAC
mikrohard je napisal/a:
Zakaj bi kupil bundle za 30USD, če potrebuje samo NTFS za Maca, ki stane 20USD? Teh bundle ponudb nikoli ne bom razumel. Kupi dva in dobiš tretjega zastonj (pa čeprav potrebuješ samo enega)... čista marketinška fora.
Sicer imaš do določene mere prav kar se bundle-ov tiča, a v tem paketu je nekaj bonbončkov, npr. HFS+ za Windows* (ločeno stane okoli 20 dolariev, pa tudi Camptune je čisto uporaben ...
Plačljive alternative so: MacDrive, TransMac, MacDisk.