Jabuk
Problem z povezavo na window diske
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 28.09.2008 12:57:29
Problem z povezavo na window diske
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ko se hočem preko lokalne mreže, brezžično preko routerja povezat na lokalni pc, mi napiše:
Connection failed The server may not exist or is not operatinol at this time. Check the server name or IP address of your network connection and try again.

Grem se povezat na Go to server, napišem afp://imepc in napiše error code -36. Če pa napiše ip naslov pa mi samo išče in nič ne naredi.
Popravil sem že premissone, sem resetiral, vendar nič ni pomagal. Resetiral sem gostujoči PC, resetiral sem router. Povezava iz PC, na gostujoči pc deluje, prav tako iz drugih macov v hiši. Deluje pa povezava na mace.

Sem probal pogoogla kaj naj bi ta error pomenil samo nisem nič dobil iz tega.

Mi lahko kdo pomaga?
Sem pa na 10.5.5.

Edit: Povezava na PC preko Remote desktop connection preko tega maca pa deluje.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 28.09.2008 15:18:38
A ne bi moral Sambe uporabljat za dostop do PC-ja? Ker vidim, da si tam vtipkal "afp://". So Mac in PC pod istim Workgroupom in/ali jih lahko vidiš preko Finderja? Windows File Sharing vklopljen? Mogoče kak Firewall problem na Mac-u ali PC-ju? Poskušaj najprej odstanit vse druge ovire (Firewall npr.) in poročaj kako in kaj se stvar obnaša...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 28.09.2008 15:33:17
Blackrider je napisal/a:
A ne bi moral Sambe uporabljat za dostop do PC-ja? Ker vidim, da si tam vtipkal "afp://". So Mac in PC pod istim Workgroupom in/ali jih lahko vidiš preko Finderja? Windows File Sharing vklopljen? Mogoče kak Firewall problem na Mac-u ali PC-ju? Poskušaj najprej odstanit vse druge ovire (Firewall npr.) in poročaj kako in kaj se stvar obnaša...

Hvala, to je bilo to. V shraning pod file sharing in bilo odkljukano smb sharing.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 28.09.2008 15:46:36
Ni za kaj. Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani