Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Čiščenje MacBook-a
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 18.04.2014 10:06:35
Re: Čiščenje MacBook-a
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lahko ga pelješ na uradni servis, vendar to bo stalo €€. Veš pa vsaj, da ti ga bodo dobro očistili in da ne bo nekih problemov.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 18.04.2014 10:12:20
Drugače pa sem jaz še vse računalnike očistil doma. Včasih sem uporabljal namenska čistila, vendar zdaj večinoma čistim le s kvalitetno krpo iz mikrovlaken, ki jo pred čiščenjem dobro zmočim in nato ožemem. Je zelo eko-friendly in vem, da ne bo zagotovo poškodovala ničesar. Seveda za kake ekstremne primere sem pa tudi moral posežti po kakšni bolj močni zadevi, takrat sem večinoma uporabljal Meglio čistilo.

Če pa madež še vedno ne gre dol oz. so gor kakšni ostanki nalepk, pa pride v akcijo čiščenje z izopropilnim alkoholom (izopropanol), ki je odličen BTW, tudi pri odstranjevanju ostankov lepila vinjete.

Za bele MacBooke pa se odlično obnese tudi Magic Eraser gobica, ki očisti zažrte lise s plastike, bolj kot vse ostalo.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 18.04.2014 10:15:51
Najprej kompresor da gre ves prah na suho stran, pol pa ponavad če ni kak kadilec to sploh ni treba in je že čisto
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 18.04.2014 10:35:32
No. 1 je napisal/a:
Najprej kompresor da gre ves prah na suho stran, pol pa ponavad če ni kak kadilec to sploh ni treba in je že čisto

+1

Itak, da se najprej zadevo spiha, meni je to že toliko rutina, da se niti nisem spomnil napisati več, ker avtomatsko vsak računalnik, ki ga rihtam, prej spiham, tudi če ni preveč prašen - pri prenosnikih itak ne veš, kakšno je stanje, dokler ga ne spihaš.

No če je pa kadilec, ali pa če je kako drugače butasto narejen hladilni sistem, da ne moreš s curkom stisnjenega zraka odstraniti vseh oblog prahu, potem je dostikrat najboljše narediti kar komplet servis hladilnega sistema - da se vse razdre, vse očisti, se zamenja termalna pasta, za piko na i pa včasih kapnem še kapljico olja na ležaj ventilatorja in je potem to to.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani