Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
iPhone 3G vs. N96
Jablanator

Jablanator

Kraj: Izola
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 26.09.2008 20:57:27
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Bolj vesel bi bil če bi lahko v en iPhone natlačil tri SIM kartice.

Ja bom pač nosil tri okoli, saj pravim da bom malo smešen.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #42   Objavljeno 26.09.2008 20:58:01
AndrejM osnove telefona naj bi bile v prvi vrsti telefoniranje in pošiljanje sporočil in ne snemanje videoposnetkov in slikanje.

Glede brisanja posameznih SMS-ov pa tole. Naj spomnim, da so se SMS-i prvotno shranjevali na SIM kartice. Na vsaki SIM (starejši) je bilo prostora za 12 SMS-ov, na novejših celo 20. Torej je moral proizvajalec predvideti, da bo uporabnik hotel ločene SMS-e - poslane in prejete. Ker so bili večini prejeti SMS-i bolj pomembni in ker je bilo toliko malo prostora za njih smo se odposlanih znebili. Torej od tukaj brisanje posameznih, predvsem poslanih SMS-ov.

Proizvajalci mobilnih telefonov v večini še danes točno določijo prostor, potreben za SMS-e, le ta pa je omejen na recimo 300 SMSov (primer: LG KU990). Ker je pa danes "sms-anje" toliko razširjeno, za mladino to več ni dovolj. Vidiš kam ciljam...?

Pri iPhonu so se že na samem začetku razvoja aplikacije drugače lotili tega in seveda imeli v mislih točno to, kar sem zgoraj napisal. Ker ima iPhone vsaj 8GB pomnilnika in praktično neomejen prostor za sporočila, niso ločili poslanih in prejetih, da bi jih lahko potem posamezno brisali. Aplikacijo so raje naredili pregledno in enostavno za uporabo. Z dodajanjem in ločevanjem SMS-ov se naredi več zmede in slabega kakor koristi.
Meni recimo zelo odgovarja da vidim, kako se je pogovor razvijal in kakšen je bil odgovor na kak poslani sms in obratno in mi ni treba brskati po poslanih pa nato po prejetih in gledati kdaj je bil kateri poslan in kak je bil odgovor nanj. Mislim da je Apple naredil tukaj pametno potezo, ker je vse skupaj veliko bolj pregledno. Brskanje po poslanih in prejetih sporočilih posamično namreč ni več praktično, ker se SMS-i uporabljajo iz leta v leto bolj in bolj.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #43   Objavljeno 26.09.2008 23:52:41
hmm zanimivo da skoraj čisto vsak ki je imel v roki nokio n96 ali pa n95 in je kasneje lahko sprobal iphone tudi ostal na iphonu(tudi sam sem tak) pa čeprav naj bi nokia ponujala mnogo več

drugače pa jest mislim da bojo use te lastnosti ki zdaj mankajo iphonu s časoma prišle na iphone in je to samo marketinška poteza kjer hočejo iz iphona iztržiti kar največ
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #44   Objavljeno 27.09.2008 12:14:46
Telefoniranje in sporočanje z eSMeSi sta bili osnovi pred desetimi leti, danes le še pri najcenejših mobilnih aparatih. Kaj so osnove, se gleda za vsak razred posebej in iPhone velja za večpredstavnostni aparat, ki da že s ceno vedeti, da se ga ne more primerjati s telefoni z dna ponudbe. In v razredu, v kakršnega bi se lahko uvrščalo iPhone, so osnove drugačne, kot pri na primer Sony Ericssonu T250i.
Druga stvar pa je, da jaz ne morem napisati članka/test z mislijo na potrebe ene osebe, temveč z mislijo, kaj bi aparat tega cenovnega razreda moral imeti, da bi pokril širšo publiko. Pričakovano je, da bo vsak bralec moral sam pri sebi pretehtati ali bo pomanjkljivosti pogrešal ali ne. In če se nekomu odsotnost eMeMeSov ne zdi slabost, ker jih sam pač ne uporablja, potem bo del, kjer se to graja, izpustil in ga stvar ne bi smela ganiti. Na drugi stran pa se bo našel nekdo, ki ga je ravno tako fasciniral UI, videz in recimo iPod, pa si ne predstavlja, da ne bi mogel pošiljati sporočil MMS. In potem je tak uporabnik še malo manj napreden, pa se ne upa spuščati v stvari, kot je jailbreak, nakar mu ostane le, da kupi drug telefon, ali pa komu plača, da mu aparat napravi uporaben za njegove potrebe. Jailbreakanje je nekaj izredno preprostega, ampak to za nas, ki so nam računalniki vsakdanja reč, ne pa za nekoga, ki si pri upravljanju z miško izvije zapestje.
Razumem, da ste tu sami taki, ki vam jailbreakanje ne dela težav in ste si iPhone naredili uporaben, tudi sam sem to storil. Ostajam pa pri trditvi, da bi aparat, ki stane in naj bi bil tako zelo preprost za uporabo, kot je iPhone, moral imeti vse tisto, kar sem naštel za pomanjkljivosti, nameščeno že v osnovi. Če pa že ne v osnovi, bi moral vse te stvari priskrbeti Apple, ki bi moral biti prvi vir za nadgrajevanje funkcij aparata, ne pa, da so to programerji, ki s samim podjetjem nimajo nič.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #45   Objavljeno 27.09.2008 12:22:00
iPhone nikaor ni promeren telefon za nekoga, ki si pri upravljanju z misko izvije zapestje... Noben smartphone ni namenjen takim uporabnikom...

Se pa strinjam, da si ga tudi taki uporabniki kupujejo... Ampak njim je cisto vseeno, kaj telefon vse zna in cesa ne zna... Saj ga iamjo predvsem zaradi "sminke"... in da se lahko "postavljajo" pred kolegi, javnostjo...

Meni se zdi, da je clanek nasplosno napisan zelo "antieplovsko" in pronokijevsko" Cool ... In opazam, da nisem edini, ki se mu tako zdi...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #46   Objavljeno 27.09.2008 13:21:40
Jest je napisal/a:
Meni se zdi, da je clanek nasplosno napisan zelo "antieplovsko" in pronokijevsko" Cool ... In opazam, da nisem edini, ki se mu tako zdi...

Podpis!

Čeprav si ne lastim telefonov obeh znamk (sem pa do nedavnega imel izključno telefone Nokia z symbian operacijskim sistemom, in ni jih bilo malo), gledam na članek nepristransko... Dejstva, ki jih je navedel avtor v veliki meri držijo. Kot je povedal Jest, se jih uporabniki zavedamo in jih sprejemamo. Še vedno pa mi ne gre v glavo, da se sistem sesuje ob skorajda vsaki aplikaciji. Telefon imam od marca (prej 2G, zdaj 3G) in se mi do danes še ni pokazal black screen!? Druga skupina pa so ljudje, ki so bili tudi omenjeni. Njim je važno, da telefon na mizi izgleda "awsome". In predvsem tem je bil po mojem mnenju namenjen ta članek. Odvrniti jih od nakupa.
Profil lastnikov N95 (oz. N96) in iPhone-ov je namreč skorajda identičen. 50% takih lastnikov ki telefon izrablja do obisti in 50% takih, ki ga ima zato ker je pač "top" iz ponudbe... Nekaj časa sem lastnike n95 spraševal, če morda vedo na kakšni platformi deluje njihov telefon in vedelo jih je recimo 20% vseh vprašanih. Večina pa jih je vedela povedati edino da se da naložiti Garmin MobileXT Laughing

Od soseda mati je videla na internetu iPhone bele barve in to je bilo to... Ni je zanimala cena, niti funkcije, niti 8GB 16GB (še danes ne ve, kaj ti dve številki pomenita)... Ko je videla, kako se slike obračajo same od sebe in se jih da s prsti večati oz. manjšati nismo bili več daleč od Trsta Rolling Eyes Telefon smo ji zrihtal in ženska je presrečna...

Se bom pridružil Jest-u, iPhone ni navaden telefon in kdor ga ima ve zakaj ga ima. Sem pa prepričan, da soseda nebi kupila telefona če bi prebrala ta članek. Tudi sam bi razmislil.

Za konec le to... Ne dragi avtor, primerjava obeh telefonov niti malo ni sramotna. Že samo dejstvo da je članek sploh nastal in da ste ob bok noki-i N96 postavili iPhone kaže na to, kam ga v resnici uvrščate.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #47   Objavljeno 27.09.2008 13:56:44
Ga ob N96 ne uvrščam le jz. Če spremljate druge forume, predvsem Symbianovske, tam redno primerjajo iPhone s telefoni, kot so Omnia, N95 in N96, KU990 ter po novem tudi Xperia. In če mati sosede rabi le lep telefon, kjer se da obračat slikice, ji je vseeno, če kaj drugega manjka in bi ji moralo biti prav malo mar, kaj sem napisal. Če pa meni, da bi kaj od naštetega pogrešala, pa dvomim, da bi znala sama gor kaj namestit.
Članek ni antieplovsko naravnan, saj me Applovi izdelki povečini prepričajo. Edini, ki ni uporabniku prijazen direktno iz škatle, je iPhone, medtem ko to za Mace, iPode in ostalo ne velja. Zato toliko večje razočaranje, da imaš z iPhonom toliko dodatnega dela, z Macom pa na primer ne. Slednjemu le zagotoviš elektriko, pa dela, za iPhone pa moraš predelati nekaj tem na forumih, da da, kar bi moral dati že v osnovi. In da da, kar bi moral dati v osnovi, se je potrebno poslužiti poti, ki je Apple ni predvidel! To moti, da so morali uporabniki sami izdelati rešitve, ki bi jih moral že proizvajalec sam. Mah, se že ponavljam.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #48   Objavljeno 27.09.2008 14:02:15
enostaven
Da daj iphone je tako enostaven za uporabo , ko sem ga prvič imel v rokah takoj veš kaj moraš naredit .
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #49   Objavljeno 27.09.2008 14:16:46
No, ob tem pa je potrebno povedati, da je omenjeno potrebno storiti pri nas. Uporabniku čez lužo ni potrebno nalagati ničesar za začetek uporabe. Pri nas je to pač potrebno, ker telefon ni predviden za naš trg...

g. Andrej, mislim da se s tem kar Ste napisali v veliki večini strinjamo vsi tukaj, motijo nas edino besede s katerim zelo zaničevalno opravite z iPhone-om (primerjava je sramotna, piškavi mlečni zobje mu tega ne dopuščajo, izdelek je neuporaben, telefonski del je slabši kot pri drugih telefonih najnižjega cenovnega razreda...).
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #50   Objavljeno 27.09.2008 19:07:01
Res je za lepo uporabljat iphone je potrebno veliko dodatnega dela vendar sam si lastim še nokio, ki sem jo imel pred iphonom in sedaj jo uporabljam samo za navigacijo. Večkrat sem pomislil da bi prodal iphone in imel samo nokio vendar ne grem več na tista jajca od symbiana ker dela počasi v primerjavi z iphonom. Zakaj vse telefone primerjajo z iphonom zakaj jih ne s kakim drugim kaj to pomeni da je iphone najboljši? Seveda pa vedno napišejo da je slabši ko ga primerjajo. Veliko ljudi piše kako je iphone za en kurac, večina teh ga je vrjetno vidla pri kolegu ali ga sploh ni imela v rokah. IPHONE JE ZAKON!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #51   Objavljeno 27.09.2008 19:19:13
Jaz sem službeno E70 vrnil in sem na svojem iPhonu.
Vzel sem ga iz škatle in ... learning by doing... sicer ima pa vsak novejši telefon obsežna navodila in tud, če bi N96 vzel iz škatle bi verjetno moral čez navodila kako se upravlja GPS...

Mislim, da da "uporabniku prijazno" ni tema... tudi na iMac-a sem se moral privadit... ko sem okna "za vedno zapolknal".
Jabuček

Jabuček

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Prispevek: #52   Objavljeno 27.09.2008 20:20:11
Vse je odvisno od ljudi do ljudi. Nekateri pač prisegajo na ustaljen način in pač ne želijo velik sprememb in novega učenja fukncij telefona.

Tudi sam sem pred iPhonom uporabljal Nokio 6680 in SE P1i in sta mi bila super. NA iPhone sem prestopil predvsem zaradi firbca in želje po nečem novem. Nokia in SE so pač "starodmodni" telefoni, ki posegajo po ustaljenih poteh in s tem ustvarjajo večjo prodajo svojih telefonov.

Za Apple pa vsi vemo, da so samosvoji in vedno presenečajo z nečim novim in inovativnim. Vedno nam predstavijo nekaj popolnoma novega in prvi prestopijo prag novih tehnologij. Že iz tega vidika, se mi zdi primerjanje Nokie in iPhona čisto brezveze.

Seveda pa namen mojega pisanja zdaj ni povzdigovanje iPhona. Dobro je pač vedeti, da se vsaka firma poslužuje svojega načina poslovanja in razvoja.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani