Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Router
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Lavrica
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 27.09.2008 07:01:39
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
DejanX je napisal/a:
borut-t je napisal/a:
Uporabljam Linksys WRT54GL router z nameščenim DD-WRT software-om in zadeva špila 100/h...

Slučajno veš po katerih navodilih si delal? Ker me je strah, da bi kaj narobe naredil in bi bil router samo še za v smeti.

Če še nimaš posnete nobene verzije DD-WRT, potem najprej posnemi "dd-wrt.v24_mini_wrt54g" in nato še "dd-wrt.v24_std_generic"...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 27.09.2008 07:30:26
DejanX je napisal/a:
Če uporabljaš G, potem je hitrost prenosa v Mbps (mega bitih na sekundo) okoli 54Mbps.

Kar je v MBps (mega bytih na sekundo) okoli 6.75MBps, kar je maksimalna možna hitrost.

Če upoštevaš še izgubljene paketke, prenašanje dodatnih informacij, ovire med sprejemnikom in oddajnikom, kodiranje (če imaš vklopljen WEP ali celo WPA in WPA2), potem je tukaj še firewall ...

Poleg tega ethernetu ni všeč, če je zaseden več kot 40% svoje zmožnosti, nad 60% pa so že večje težave in velike izgube paketkov.

In tako kaj več kot 2,7MBps verjetno nikakor ne boš dobil. Če pa upoštevamo še kvaliteto signala itd. pa je lahko prenos hitro tudi pod 1MBps.

Oh, to je pa ni kul Wink No, sej nekje je res 2mega na sekundo recimo. Potem ni nič narobe, ampak je to- to. Aja, uporabljam WPA2 (AES) kodiranje. Kateri je potem najboljša izbira? A če bi nabavil nov router ki podpira n standard, bi bil prenos dosti boljši, oz. vreden investicije? Signal imam drugače odličen, ker je router v moji sobi, kjer sem tudi večino časa z Macbookom.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 27.09.2008 07:40:26
WPA je dobro, vendar pač boljše kot je kodiranje, manjši je prenos.

Če kupiš N router, ki ima hitrost okoli 108Mbps je to okoli 10MBps. Kakšnih 8 bi jih recimo max lahko dobil.

Drugače pa, če imaš laptop v sobi zraven routerja, ga lahko priklopiš na router. Wink
Jablanator

Jablanator

Kraj: Lj
Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 11.12.2009 18:07:26
borut-t je napisal/a:
Uporabljam Linksys WRT54GL router z nameščenim DD-WRT software-om in zadeva špila 100/h...

Živjo vsem!

Mene zanima kaj moram storiti, da bo moj MBP registriral domače brezžično omrežje. Uporabljam točno ta router kot borut-t, namestitev routerja sem ravnokar naredila, mislim, da uspešno, ker PC dela, ampak sedaj mi v zgornje nadstropje MBP ne zazna tega routerja. Se komu kaj sanja kaj sem spregledala?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 12.12.2009 15:04:56
faganel je napisal/a:
Sicer ga pa kupiš, lepo razpakiraš (da ne poškoduješ embalaže) priklopiš, probaš in če ti ni cool, ga vrneš... sej ti po zakonu morajo vrniti denar (seveda, če ni nič poškodovano) ali pa vzameš drugega.

Pri zadevah, v katere niste prepričani, je dobro prebrati zakon o potrošnikovih pravicah (ali karkoli je že) in stvari probat... ali pa vprašajte takoj trgvca, če lahko zadevo vrnete, če ne ustreza pričakovanjem.
Mene so že parkrat v BTC-ju razkurili z vrednostnimi boni, ker naj razlike ne bi vračali... še vedno so jo!

LP
M

Sicer je tema že zelo stara ampak naj vseeno omenim, da ta del glede vračanja blaga ne drži.

V primeru, da želi stranka vrniti blago brez napake je samo od dobre volje prodajalca odvisno ali bo to blago sprejel, ga zamenjal z drugim ali pa celo vrnil denar. Izjema so seveda nakupi na daljavo (spletne trgovine, naročila iz katalogov itd..)
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 12.12.2009 16:07:53
Applefreak je napisal/a:
borut-t je napisal/a:

Živjo vsem!

Mene zanima kaj moram storiti, da bo moj MBP registriral domače brezžično omrežje. Uporabljam točno ta router kot borut-t, namestitev routerja sem ravnokar naredila, mislim, da uspešno, ker PC dela, ampak sedaj mi v zgornje nadstropje MBP ne zazna tega routerja. Se komu kaj sanja kaj sem spregledala?

to
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani