Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
iPhone 3G vs. N96
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 26.09.2008 04:46:51
iPhone 3G vs. N96
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ne, ne bom spraševal po dobrih ali slabih lastnostih enega oz. drugega... Sam sem se že odločil.
Tema je namenjena komentiranju testa teh dveh telefonov v današnjem delu. Zanimivo branje predvsem za nas, "jabuk" pristaše. Novinar razen zaslona na dotik ne najde nobene druge dobre lastnosti pri iPhone-u, pri skorajda vsaki operaciji, ki jo požene na telefonu pa se mu pokaže "Black Screen"!?? Ne vem, no... Se Vam zdi test objektiven?

P.S.: Poleg testa je v Delu danes tudi cela stran o Steve Jobs-u (no ja, pol strani je teksta pol pa dve njegovi sliki...), tko da... Zadeva kar kliče po branju Cool

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: SG-LJ
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 26.09.2008 07:40:38
sem prebral tole...

res je da graja iphone na veliko, sam je tole kr res kar piše. meni se nokie še vedno zdijo boljši in manj zapleteni telefoni kot iphoni. un je res lep pa to, pa ima par svojih plusov, sam tko ce pogledas, za normalnega uporabnika niti ni.

lp, M
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Lavrica
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 26.09.2008 08:01:11
Tako lahko govori le ta, ki iPhone-u še ni podal roke....
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 26.09.2008 08:03:40
prvo bi rad komentiral dejstvo, da je avtor tega članka primerjal posh media phone z žepnim multimedijskim računalnikom, kar je približno tako, kot če bi primerjal hruške in kostanj Very Happy

aparata sta namenjena povsem drugačnim ciljnim skupinam, iphone je usmerjen bolj nezahtevnim uporabnikom, ki veliko preglejujejo splet in multimedijo, N96 pa zahtevnim uporabnikom, ki jim kvaliteta multimedije ni tako zelo pomembna, radi pa bi imeli eno napravo, ki lahko celo nadomesti laptop.

no ja, mogoče sem jih malo ekstremno razdvojil ampak dejansko aparata (razen nekaterih skupnih funkcij na papirju) nimata veliko skupnega!

kar se mene tiče ima iphone še vedno najboljši UI, N96 pa ima bistveno bolj zmogljivo zasnovo in je dejansko uporabna tudi za kaj bolj resnega, je pa grda in velika kot opeka

Cool Cool
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 26.09.2008 08:05:31
Ja! Iz Nokie E70 sem prešaltal na 3G in mi ni žal in ko bo naslednji iPhone zunaj ga bom tudi nabavil.
Moj komentar:
- MMS... to je res sramota za iPhone (ni kaj reč),
- Brisanje posameznih SMS-ov... še nisem probal (verjamem avtorju) ampak, ko prebereš SMS ga pač zbrišeš ali pa ne. No, še nisem zasledil, da bi se preko SMS-ov pošiljalo kakšne tako pomembne podatke, da bi morali "na leta" ostati v zelefonu
- GPS... saj tudi za Nokio ni đabe. Pač moraš kupiti nek program in zemljevide. Ravno predvčerajšnjim mi je GPS na 3G zelo prav prišel, ker nisem niti približno vedel kje v Mariboru je Špelina ulica... in mi je na naslov dal bucko in sem modro piko pripeljal do bucke Smile
- FOTO in SNEMANJE... no nikoli ne bo telefon nadomestil fotoaparat! Za kakšne posnetke v sili je pa tudi ta dober! Tudi z Nokio E70 in N90 niso fotke bile "baš premija", da o posnetkih ne govorimo
.
.
.

Mislim, jaz imam iPhone 3G in ga ne bi zamenjal... JA IN PRI SVOJIH 36 LETIH SEM ŠE VAŽEN, DA GA IMAM!!!! Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 26.09.2008 08:08:50
Avtor članka je odgovorni urednik in pravtako avtor številnih testov mobilnikov pri reviji Connect.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 26.09.2008 08:11:31
borut-t je napisal/a:
Tako lahko govori le ta, ki iPhone-u še ni podal roke....

res je Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 26.09.2008 08:12:08
Oracle je napisal/a:

kar se mene tiče ima iphone še vedno najboljši UI, N96 pa ima bistveno bolj zmogljivo zasnovo in je dejansko uporabna tudi za kaj bolj resnega, je pa grda in velika kot opeka

Cool Cool

se strinjam!

lp, m
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 26.09.2008 08:23:48
Je pa tale Andrej Mihelic res napisal toliko traparij o iPhonu, kot da ga sploh se ne bi imel v roki... in je samo prebral kaksne negativne komentarje po forumih (mogoce tukaj od tistih nekaj uproabnikov, ki imajo stalne tezave - Pretorian, BalonSLO,... Smile )...

Ti crni ekrani se meni se niso pojavili... pa tudi podatek, da iPhonov bluetooth deluje le z Applovimi BT slusalkami je velik "bullshit" ... Jaz sem probal ze z vsaj petimi razlicnimi BT slusalkami (Logitech, Jabra, Plantronics, BlueTrek,...) in vsaj tremi BT avtonistalacijami (Nokia, Parrot, originalna BT avtonistalaciji v Mazdi5) in je delovalo brez problemov...

In to, da lahko na Nokio nalagamo aplikacije, ki so napisane v pravem jeziku... za iPhone je pa treba aparat "odkleniti"... Spet "bullshit"... Na Nokii je dosti bolj zapleteno namescanje aplikacij... ker je treba vse aplikacije podpisati... za namescanje nepodpisanih apliakcij, pa je Nokio prav tako potrebno "heckniti" Smile ...

In primerjava MobileMe in OVI je tudi malo mimo... Do pred klraktim je bila storitev OVI tudi v BETA fazi... in lansirali so jo ze pred vec kot enim letom... MobileMe pa sele pred dvema mesecema...

Ravno danes sem dobil mail od OVI-ja, da je BETA faza mimo Smile... in sice rpise takole:

Dear Thomas Bergant,

Thanks for your interest in Ovi by Nokia!

We promised you'd be the first to know and now we're excited to preview this new collection of internet services with you. Contacts, calendars, photos, videos, and files are all right where you need them - at your fingertips - no matter where you are.

Sem se pa registriral ze lani... Embarassed

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 26.09.2008 08:35:22
Se popolnoma strinjam z Jest-ovo izjavo, ne samo pri iPhoneu, tudi pri drugih testih ipd. piše traparije.
Jablanator

Jablanator

Kraj: M.Rakitovec
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 26.09.2008 10:59:06
faganel je napisal/a:
Ja! Iz Nokie E70 sem prešaltal na 3G in mi ni žal in ko bo naslednji iPhone zunaj ga bom tudi nabavil.
Moj komentar:
- MMS... to je res sramota za iPhone (ni kaj reč),
- Brisanje posameznih SMS-ov... še nisem probal (verjamem avtorju) ampak, ko prebereš SMS ga pač zbrišeš ali pa ne. No, še nisem zasledil, da bi se preko SMS-ov pošiljalo kakšne tako pomembne podatke, da bi morali "na leta" ostati v zelefonu
- GPS... saj tudi za Nokio ni đabe. Pač moraš kupiti nek program in zemljevide. Ravno predvčerajšnjim mi je GPS na 3G zelo prav prišel, ker nisem niti približno vedel kje v Mariboru je Špelina ulica... in mi je na naslov dal bucko in sem modro piko pripeljal do bucke Smile
- FOTO in SNEMANJE... no nikoli ne bo telefon nadomestil fotoaparat! Za kakšne posnetke v sili je pa tudi ta dober! Tudi z Nokio E70 in N90 niso fotke bile "baš premija", da o posnetkih ne govorimo
.
.
.

Mislim, jaz imam iPhone 3G in ga ne bi zamenjal... JA IN PRI SVOJIH 36 LETIH SEM ŠE VAŽEN, DA GA IMAM!!!! Very Happy

Ja jaz pa pri 42 letih.Res je sramota da MMS niso že serijsko naštimal,samo je pa swirlymms mnogo boljši kot pri Nokiji,samo kupit ga je treba,6,75 eur.Jaz mislim da n96 nikoli ne bo ujela iPhone,kajti to je zadevica nsekončnih mošnosti.Jaz imam iphone za žepni laptop,toliko sem si ga uredil,pa mejte nokio za kaj takega če lahko.
LP Dušan
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 26.09.2008 12:22:21
Ne morem verjet kaj piše tale :S Očitno je zelo negativno nastrojen proti Applu ali pa je zelo velik pristaš NOKIA aparatov.

Mislim no...

Ne gre pošiljati MMS?
SwirlyMMS opravi to delo več kot odlično. Z malo iznajdljivosti ga pa še kupit ni treba. Vse kar je treba je da telefon jailbreakaš, kar pa po zaslugi Dev-Team-a ni več komplicirano, kvečjemu uporabniku zelo prijazno!

Potreben internet za Mape?
Saj obstajajo programi kot je OfflineMaps pa še free povrh.

Ne moreš brisat posameznega SMS-a?
iRealSMS je native SMS aplikacija, ki omogoča poleg ostalega tudi to. Res da je 5€, se pa spet z malo iznajdljivosti da skozi prit.

Bluetooth podpira samo Applove slušalke?
Ni res. Uspešno sem povezal in uporabljal NOKIA slušalko. Poleg tega, ima iPhone še to opcijo, da se, ko si povezan z BT slušalko in imaš dohodni klic, še vedno lahko javiš na telefon v primeru, da slušalke nimaš pri roki oz. je ne najdeš. Me zanima če N96 podpira to?

Nima opcije govornega klicanja?
V AppStore se najdejo namenske aplikacije, nekatere tudi brezplačne.

Ne da se snemati?
Tudi za to obstaja več aplikacij med katerimi so tudi brezplačne.

Za Copy/Paste obstaja CopierciN, ki (zaenkrat) omogoča kopiranje med SMSi, kontakti, Maili in Beležkami.

Vse kar je potrebno je malo iznajdljivosti. N96 se po kvaliteti izdelave še zdaleč ne da primerjati z iPhone-om 2G.
Naj citiram del besedila iz enega testa:
Citiram:
The black face of the phone is offset by the silver housing surrounding the N96. Unfortunately it is plastic, and cheep feeling plastic at that. It’s not incredibly cheap, but cheap enough that we’re ashamed to see it in such a high-end device.

Za 3G ne bi vedel, ker si ga zaenkrat še ne lastim. Toliko kompaktnega telefona kot je iPhone prve generacije še nisem imel v rokah.
Kar se tiče uporabniške izkušnje ima iPhone veliko boljši UI (User Interface) kot katerakoli NOKIA.
Edina prednost, ki jo vidim pri N96 je fotoaparat (ki pa meni ne igra velike vloge) in možnost snemanja visokoločljivostnih videoposnetkov.
Predvidevam da se N96 kot N95 ne da povezati v eduroam omrežje, ker ne podpira tovrstne enkripcije - lahko da se je že kaj premaknilo v to smer in so to izboljšali z novim modelom (nisem na tekočem). Z iPhonom nisem imel teh težav. Firmware 2.x namreč to omogoča.
Res, da je apple še zelen v izdelavi mobilnih aparatov, je pa že s prvim izdelanim aparatom naredil zelo resno konkurenco vsem telefonom in multimedijskim predvajalnikom. Da ne omenjam multi-touch zaslona, ki ima daleč najboljšo ločljivost in kvaliteto prikaza slike in videa v mobilni telefoniji. Applovemu touchscreenu praktično ni konkurence.
Glede na to, da je večina proizvajalcev mobilnih telefonov na trgu že vsaj 6, 7 let, jih je lahko sram, da poleg toliko izdelanih telefonov še vedno niso naredili toliko, kolikor je Apple naredil v toliko kratkem času.

Že sama uporabniška izkušnja me je toliko prepričala, da kljub nekaterim pomankljivostim, ki se jih da brez večjih problemov nadomestiti z namenskimi aplikacijami, zaenkrat iPhona ne zamenjam za noben telefon druge znamke.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 26.09.2008 12:33:40
alenbec je napisal/a:
Ne morem verjet kaj piše tale :S Očitno je zelo negativno nastrojen proti Applu ali pa je zelo velik pristaš NOKIA aparatov.

Mislim no...

Ne gre pošiljati MMS?
SwirlyMMS opravi to delo več kot odlično. Z malo iznajdljivosti ga pa še kupit ni treba. Vse kar je treba je da telefon jailbreakaš, kar pa po zaslugi Dev-Team-a ni več komplicirano, kvečjemu uporabniku zelo prijazno!

iRealSMS je native SMS aplikacija, ki omogoča poleg ostalega tudi to. Res da je 5€, se pa spet z malo iznajdljivosti da skozi prit.

Ni res. Uspešno sem povezal in uporabljal NOKIA slušalko. Poleg tega, ima iPhone še to opcijo, da se, ko si povezan z BT slušalko in imaš dohodni klic, še vedno lahko javiš na telefon v primeru, da slušalke nimaš pri roki oz. je ne najdeš. Me zanima če N96 podpira to?

Ne da se snemati?

Za Copy/Paste obstaja CopierciN, ki (zaenkrat) omogoča kopiranje med SMSi, kontakti, Maili in Beležkami.

Vse kar je potrebno je malo iznajdljivosti. N96 se po kvaliteti izdelave še zdaleč ne da primerjati z iPhone-om 2G.
Citiram:
The black face of the phone is offset by the silver housing surrounding the N96. Unfortunately it is plastic, and cheep feeling plastic at that. It’s not incredibly cheap, but cheap enough that we’re ashamed to see it in such a high-end device.

Za 3G ne bi vedel, ker si ga zaenkrat še ne lastim. Toliko kompaktnega telefona kot je iPhone prve generacije še nisem imel v rokah.
Kar se tiče uporabniške izkušnje ima iPhone veliko boljši UI (User Interface) kot katerakoli NOKIA.
Edina prednost, ki jo vidim pri N96 je fotoaparat (ki pa meni ne igra velike vloge) in možnost snemanja visokoločljivostnih videoposnetkov.
Predvidevam da se N96 kot N95 ne da povezati v eduroam omrežje, ker ne podpira tovrstne enkripcije - lahko da se je že kaj premaknilo v to smer in so to izboljšali z novim modelom (nisem na tekočem). Z iPhonom nisem imel teh težav. Firmware 2.x namreč to omogoča.
Res, da je apple še zelen v izdelavi mobilnih aparatov, je pa že s prvim izdelanim aparatom naredil zelo resno konkurenco vsem telefonom in multimedijskim predvajalnikom. Da ne omenjam multi-touch zaslona, ki ima daleč najboljšo ločljivost in kvaliteto prikaza slike in videa v mobilni telefoniji. Applovemu touchscreenu praktično ni konkurence.
Glede na to, da je večina proizvajalcev mobilnih telefonov na trgu že vsaj 6, 7 let, jih je lahko sram, da poleg toliko izdelanih telefonov še vedno niso naredili toliko, kolikor je Apple naredil v toliko kratkem času.

Že sama uporabniška izkušnja me je toliko prepričala, da kljub nekaterim pomankljivostim, ki se jih da brez večjih problemov nadomestiti z namenskimi aplikacijami, zaenkrat iPhona ne zamenjam za noben telefon druge znamke.

no tole si pa fajn napisa 1A!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 26.09.2008 12:41:42
Samo moj pogled na vse to. Tale članek me je toliko razjezil da sem se malo preveč razpisal.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 26.09.2008 14:17:03
Zdaj pa lahko le upamo, da bo tudi avtor clanka tole opazil in se bo mogoce v bodoce kaj popravil Smile ...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 26.09.2008 17:55:32
Ja jst tud upam da opazi ker to kar je pisal v clanku je cisto absurdno.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 26.09.2008 18:01:29
alenbec je napisal/a:

Mislim no...

Ne gre pošiljati MMS?

Ne da se snemati?

Citiram:

podpis pod tole...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 26.09.2008 18:08:14
Feren je napisal/a:
Avtor članka je odgovorni urednik in pravtako avtor številnih testov mobilnikov pri reviji Connect.

Connect? A to še obstaja. Vedno so znali le kopirat članke...
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 26.09.2008 18:35:45
Nič bat, avtor članka redno spremljam spletno stran jabuk.si in njen forum. Mi je všeč, da ste članek opazili. Kot prvo moram reči, da nisem »fan« nobene znamke, ampak pustim vsaki, da me prepriča. Če so Nokie preprosto najboljši telefoni na trgu, pa ne morem pomagati. Slednje ni moja trditev, temveč trditev nemške edicije Connecta, ki izvajajo neodvisne poglobljene meritve vseh aparatov in med prvimi dvajsetimi jih je kar 13 Nokij (oba iPhona sta po njihovih meritvah čisto na koncu parade stotih mobilnikov, zakaj je tako, pa v nadaljevanju). Sam nimam najljubše znamke, trenutno pa za lastne potrebe uporabljam Nokio 95 8GB in Apple iPhone 3G (prej pa iPhone prve generacije), vsakega za svojo kartico SIM. Samo toliko, da mi ne bi kdo očital favoriziranja katere znamke. No, edino Motorol ne prebavim, ampak se trudim, da pišem objektivne teste …
Torej, zavedam se, da je na tem forumu veliko (fanatičnih?) ljubiteljev Applovih izdelkov in od njih je veliko ogorčenje nad člankom povsem pričakovano. Teh ne mislim »prepričevati«, da ima iPhone kakšno pomanjkljivost, ker vem, da debata ne bi imela konca. Upam samo, da to, da odgovorim na vaše očitke, ne bo privedlo v brezplodno debato stila »Apple je zakon, ostalo je za en drek«, temveč v kakovostno debato, kjer boste tudi ljubitelji Applov sposobni priznati pomanjkljivosti njihovih izdelkov (da, imajo jih tudi Nokie, Sony Ericssoni, LG-ji, HTC-ji itd. in da, niti Appe ni popoln). Če bi članek opazili na recimo kaki Nokia-fan-strani, bi bil odziv obraten, logično.

Torej, k stvari. Applovi izdelki so znani po tem, da ko jih vzameš iz škatle, stvar dela. Ni potrebno namestiti operacijskega sistema, ni potrebno nalagati kup dodatne opreme, samo prižgeš in dela. Za razliko moraš pri PC-jih porabit en dan, da naložiš gor vso programsko opremo, ki jo potrebuje nek povprečen uporabnik, pa še potem kaj ne dela. In ravno zato iPhone še toliko bolj razočara. Ga vzameš iz škatle in dobiš polizdelek. Preden začne iPhone ponujati funkcije, ki jih v osnovi postrežejo tudi najcenejši izdelki ostalih firm, moraš skozi Jestovo Ultimativno temo – Vse kar mora vedeti lastnik iPhona, da je aparat končno uporaben. In ja, potem je uporaben, iPhone ima ogromen potencial, ampak ni mi jasno in tudi mnogim drugim ne, zakaj Apple tega potenciala ni izkoristil. Dvomim, da so pri Applu naredili iPhone, ga dali na trg in si mislili: »Zdaj pa naredite naš izdelek, ki ima potencial, uporaben.« Kar je napisal alenbec, povsem drži. iPhone zna prejemati/pošiljati MMS-e, omogoča brisanje posameznih SMSov, mape je moč vnaprej naložiti na pomnilnik itd., ampak za vse to mora uporabnik telefon jailbreakat in poiskat vse popravke. To bi moral telefon ponujati že, ko ga vzameš iz škatle, ne pa, da ga odkleneš na način, ki ga Apple ni predvidel (vam Apple upošteva garancijo, če jim prinesete na popravilo jailbreakana aparat? Mislim, da ne. Kaj pa, če jim rečete, da ste to storili le zato, da je aparat pridobil funkcije, ki jih imajo ostali telefoni že v osnovi? Tudi ne!). To je tisto, kar je moteče. iPhone je v sami osnovi polizdelek, kot je zapisal novinarski kolega, in ima čisto res. Ko iz škatle vzameš na primer Nokio 1680 Classic (poglejte, koliko aparat stane!), ima ta nameščen odjemalec MMSov (da ga nima prvi iPhone, je pričakovano, saj je bil v osnovi narejen za ZDA, medtem ko bi ga iPhone 3G, narejen za svetovni trg, moral imeti), in z VGA-kamero zna snemati celo videe! Ima skupine, omogoča brisanje posameznih SMSov itd. itd.

Uporabniški vmesnik v iPhonu je nekaj najboljšega, kar sem kdajkoli videl v mobilni telefoniji, ampak vsaj v mojem primeru (morda sem pa imel smolo?) tudi eden najbolj nestabilnih. Sesuval se mi je non-stop. Brez heca, nekaj časa nisem mogel prilagoditi nastavitev koledarja, nekaj časa se mi je sesuval »cover flow«, včasih se podere spletni brskalnik, ampak vse to sčasoma potem spet funkcionira, včasih spet ne. No, iz kartice SIM mi na noben način ni hotela kopirat, pa se mi zdi, da ni stvar v tem, da ne znam pritisnit na pravi gumb, ampak pač ni šlo. Nameščen je bil firmware 2.1. No, je še, aparat še uporabljam.

MobileMe in Ovi. Je MobileMe, ko so ga lansiral, nosil oznako Beta? Mogoče sem kje zgrešil to oznako. In ker je MobileMe ni imel, potem ni opravičila za nedelovanje. Če pa je zraven oznaka Beta, je pa z razlogom.
Aja, tudi GPS za nokio ni »đabe«, ampak te ceneje pride polna letna navigacija, kot nekaj megabajtov prenosa map v tujini v primeru uporabe Google Maps.
Še očitek, da moraš pri Nokiah podpisovat aplikacije, da jih lahko namestiš. Vse aplikacije, ki jih izda Nokia, vse legalno pridobljene plačljive aplikacije in večina brezplačnih (npr. Google Maps, Gmail …) se na njihove aparate namesti po čisto preprostem postopku. Tiste nekatere brezplačne, ki zahtevajo podpis, pa se da podpisati po preprostem postopku prek spletne strani (symbiansigned.com), kjer te o dobavljivosti podpisane aplikacije obvestijo po pošti. Drugače je, če želiš podpisati nelegalno pridobljen aplikacijo, ampak to ne šteje. Ja, postopek je tu zelo zapleten in težko boste dobili certifikat, ki je potreben za podpis, ampak na situacijo je potrebno gledati kot da gre za pravičen svet, kjer se ne krade in se delo drugih plača. In če za aplikacijo plačate, ne bo težav s podpisovanjem!
iPhone in BT-slušalke. Preizkusil sem Nokiino BH-900, neko LG-jevo in Sony Ericssonovo, pa ni delalo. Sem preizkusil že kup BT-slušalk z drugimi telefoni, pa nekak znam pariti ti dve stvari skupaj. Res pa je, da takrat telefon še ni bil jailbreakan, zdaj, ko je, nisem poizkusil. Tudi, če sedaj dela, to ne šteje, slušalke bi moral podpirati nejailbreakan.
Torej, čisto na kratko za vse, ki se jim ne da brati romana zgoraj: iPhone je vzet iz škatle polizdelek, ki postane dejansko uporaben šele, ko ga »uštimaš« po poti, ki je Apple ni predvidel (jailbreak). In ker se te poti ne upa lotiti prav vsak, takšnemu uporabniku iPhone da manj od najcenejših telefonov na trgu. Govora je o telefonskem delu, tiste večpredstavnosne stvari so pa z fenomenalnim iPodom dalje odlične. No, le kamera je čisti poraz.
Upam, da se vam bo dalo prebiti skozi tale špeh.

Connect. Mogoče je stara ekipa kopirala članke, nova tega ne počne sploh. Je pa res, da glede na to, da plačujemo licenco Nemcem, lahko predelamo kakšen njihov članek. To se zgodi 2-3x letno in praviloma gre za članke z raziskavami, ki so drage in si jih mi ne bi mogli privoščiti. Recimo, ena takih je Poročilo pokvarljivosti telefonov, ki jo Nemci objavijo vsako leto, mi pa povzamemo njihove rezultate.
lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Lavrica
Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 26.09.2008 19:04:48
AndrejM: Zelo lepo napisan komentar vendar me nisi in me boš težko prepričal. Do sedaj sem vedno imel Nokio ali kakšnega SonyEriccson. Nad vsemi sem bil zelo zelo razočaran.

Najbolj me pri vseh teh "not iPhone" telefonih motijo meniji. Preden prideš do željene stvari, se parkrat izgubiš ko tipkaš in klikaš po drevesni strukturi. Na koncu ugotoviš, da željena funkcionalnost celo manjka - primer: štoparica pri Nokii E65. Skratka, meniji me totalno odvračajo do bodoče uporaba teh telefonov. Sploh pa Symbian, ki je za p***** počasen. Sem imel 5 let staro Nokio 6310i, ki je bila brez novodobnih navlak na telefonu, in je špilala 1A. Od tega telefona naprej Nokia ni izdelala primerljivega telefona.

Odkar sem pred dobrima dvema mesecema prešaltal na iPhone prve generacije, je navdušenje tolikšno, da se v drugi štab ne vrnem več. Vsaj naslednjih nekaj let ne.

Najbolj mi je pri iPhone-u všeč prilagodljivost celotnega telefona. Z njim lahko dejansko počneš vse. Dosti bolj prilagodljiv telefon je kot ostali telefoni.

Mogoče ima iPhone res nekaj pomankljivosti kot je naprimer MMS. Iz lastnih izkušenj lahko rečem, da v svojem "mobilnem" življenju nisem poslal 5 MMS-ov. Ta "pomankljivost" me niti najmanj ne gane. Me prav zanima koliko ljudi dejansko uporablja to funkcionalnost.??

Še komentar glede cene. Ne vem, kako so vsi tako nestrpni do Apple-ove cenovne politike glede cene iPhone-a. Poglejte si ceno "konkurenčne" Nokie N95, pa boste videli, kje ste.

Ponavadi kritizirajo iPhone tisti ljudje, ki ga še nimajo a si ga hkrati zelo želijo. Neke vrste "slovenska faušija".

Kot sem že napisal, zaenkrat mi iPhone med vso ostalo kramo nudi največ zadovoljstva. Velik del doprinese že estetika telefona.

Toliko z mojega stališča.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani