Jabuk
SMS - backup
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 18.09.2009 14:53:52
SMS - backup
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ok, nič mi ni več jasno Laughing

Gre za telefon 3G OS 3.0. Naredil JB, redsn0w, ultrasn0w. Zadeva špila, tako kot treba. Namestim ipcc (tušmobil), pošljem testni mms, zadeva deluje. Priklopim na WiFi, preko winscp najdem datoteko za sms-e, prekopiram stari "backup" sms-ov, telefon resetiram, sprobam mms-e in ne dela. Enemu stiku ga je "poslalo" tisti status bar pride do konca in se zapre (on sms-a ni dobil), drugi stik pa se status bar vstavi malo pred koncem in nato failture.
Se spet povežem na winscp, odstranim vse datoteke iz SMS mape, pošljem mms in zadeva deluje. Ker pa žeim nazaj stare sms-e se spet odločim, da prekopiram backup in sedaj vidim, da sploh več onega fotoaparata ni za dodat slikico.

Torej ipcc datoteka deluje pravilno, vendar je težava s samimi mms-i v programčku. Ve kdo kaj narediti, je imel kdo podobne težave?
Nesmiselno se mi zdi, če ne moreš narediti "backupov" starih sms-ov, če že moraš restorat telefon.

Hvala že v naprej za pomoč!
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 18.09.2009 17:27:35
Re: SMS - backup
urkrajnc je napisal/a:
Ok, nič mi ni več jasno Laughing

Gre za telefon 3G OS 3.0. Naredil JB, redsn0w, ultrasn0w. Zadeva špila, tako kot treba. Namestim ipcc (tušmobil), pošljem testni mms, zadeva deluje. Priklopim na WiFi, preko winscp najdem datoteko za sms-e, prekopiram stari "backup" sms-ov, telefon resetiram, sprobam mms-e in ne dela. Enemu stiku ga je "poslalo" tisti status bar pride do konca in se zapre (on sms-a ni dobil), drugi stik pa se status bar vstavi malo pred koncem in nato failture.
Se spet povežem na winscp, odstranim vse datoteke iz SMS mape, pošljem mms in zadeva deluje. Ker pa žeim nazaj stare sms-e se spet odločim, da prekopiram backup in sedaj vidim, da sploh več onega fotoaparata ni za dodat slikico.

Torej ipcc datoteka deluje pravilno, vendar je težava s samimi mms-i v programčku. Ve kdo kaj narediti, je imel kdo podobne težave?
Nesmiselno se mi zdi, če ne moreš narediti "backupov" starih sms-ov, če že moraš restorat telefon.

Hvala že v naprej za pomoč!

Backup imas vrjetno iz verzije 2.x ... ki se ni poznala MMSov... in so verjetno tabele v bazi drugacne...

Restore sicer deluje... vendar le, ce nimas jailbreakanega iPhone-a ... V tem primeru lahko enostavno vedno samo uproabis upgrade in vse ostane... Ti pa si verjetno rocno backupiral bazo z SMSi v prejsnji verziji...

Teoreticno bi slo recimo tako, da das nazaj prejsnjo verzijo, s kateri si shranil to bazo z SMSi ... Potem naredi Upgrade... in jailbreakaj, tako da bos prisel do filesistema in spet shranil bazo z SMSi... Potem pa naredis "clean restore" in jailbreakas ter posnames nazaj bazo z SMSi ...

To je sicer zgolj moje razmisljanje ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 18.09.2009 18:33:36
Jest sem imel enak problem...mi je iRealsms se kar ugasnil..una puščica za sms je pa še kar svetla...nisem mogel poslati niti ptrejeti sms-ov. Zadevo sem rešil tako, da ko sem mapo sms skopiral nazaj v iPhone...šel v vsak file in mu določil "octal" 7777
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 18.09.2009 21:51:43
@jest ne je bil že prej 3.0, zato me tudi čudi

@Anddrej bom probal, pa bom videl

Hvala obema!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 18.09.2009 22:22:14
Evo @Anddej zadeva špila! Najlepša hvala!!

Torej če ima oz. bo imel kdo takšne težave, ki sem jih gori napisal, naj vse datoteke iz mape SMS naredi chmod 777 (nastavi najvišjo prioriteto) in zadeva bo delovala, kot nova Smile
Jabuček

Jabuček

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 26.03.2010 17:50:43
Jst sem upgrejdal in jailbrejkal na 3.1.3. in imam isti problem...vidim,da ste rešli težavo,ampak vprašal bi kje se zadeva nastavi na najvišjo prioriteto (chmod 777)?
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 06.03.2014 18:48:11
http://www.idownloadblog.com/2014/03/06/how-to-back-up-restore-sms-messages/

Stevie Jobs

Ženska

Prispevek: #8   Objavljeno 06.03.2014 18:58:19
Kje si pa našel tole 4 leta staro temo? Cool
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani