iPhone VPN test | |||||
Na ipadu mi deluje bp. Iphone se pa ne poveze tudi napake ne javi. |
|||||
![]() |
|||||
Lahko dodaš podporo za 7.0.5? Hvala ![]() |
|||||
![]() |
|||||
To bi bilo res super ![]() _________________ Lp, 5R »That is one small step for man, one giant leap for a mankind.« |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Lp, Luka |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
U, to je bilo pa hitro, dela, hvala ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() _________________ Lp, 5R »That is one small step for man, one giant leap for a mankind.« |
|||||
![]() |
|||||
je bolj verjetno, da ti na kakem javnem omrežju nekdo ukrade geslo in ostale kritične podatke, al je bolj verjetno, da ti nek servis kot ta zbira in analizira tvoje podatke. Glede na to, da jim svoj mail že v štartu zaupaš, pa ves svoj promet šibaš preko njihovega servisa. Pa ne me narobe razumet. Verjamem da je vaš servis postavljen povsem dobronamerno in se tudi povsem korektno identificirate. Zanima me čist na splošno/hipotetično. |
|||||
![]() |
|||||
Hvala ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Čisto hipotetično... če se bo nekdo (in s tem ne mislim NSA ali Sove) želel spraviti nate (fizično osebo), bodo najprej določili možne točke dostopa do tvojih podatkov (domači wifi, službeni wifi, tvoj/ženin prenostnik, tvoj/ženin smartphone, itd.). In če bo med dostopnimi točkami tudi nezaščiten WiFi kavarne, ki jo obiskuješ vsak delavnik zjutraj, potem si lahko prepričan, da bo to njihov prvi poskus, kako priti do tvojih podatkov. VPN servis tretje osebe pa zadnja (oz. za tak napad sploh ne pride v poštev). NSA in podobne organizacije imajo pa tukaj drugačne pristope. Pritisnejo na service providerje (tvojegaga ISP-ja, tvojega VPN providerja, tvojega mail providerja, tvojega hardware izdelovalca, itd itd...). Skratka... različni pristopi. Ampak mislim, da za navadne ljudi so bolj nevarni napadi privatnih detektivov, hekerjev, ki so se namerno spravili na njih (prvi opis) kot pa raznih NSA-jev. |
|||||
![]() |
|||||
LP, Luka |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Saj mene niti ne motijo/zanimajo secret servisi in njihove potrebe. Na živce mi grejo razni zbiralci podatkov, ki z njimi potem trgujejo. Zadnjič sem kar gnojne bule dobu ob elektronski redovalnici moje hčere. Na začetku leta so nam poslali list, če dovolimo uporabo elektronske redovalnice. Je cel razred rekel da ne in sem mislil da je s tem konec. Potem pa zadnjič dobim SMS na službeni telefon iz elektronske redovalnice, ki jo upravlja nek skoraj "one man band" iz Tržiča. So mi pojasnili, da ocen ne vpisujejo, so pa vpisali vse ostale osebne podatke o otroku in starših. In to upravlja neka privat firma. Ne vem, al sem sam jaz tolk siten, sam to me hudo moti. Narest pa ne moreš praktično ničesar. |
|||||
![]() |
|||||
Elektronska redovalnica je mislim da od Lopolis-a; ta pa je izgubil veliko veliko strank v zadnjih letih ker so ga druge firme prehitele. Zadeva je pa takšna da šole uporabljajo razne sisteme za meneđiranje učencev; učiteljev, urnikov, prehrane, ... skratka; eden izmed njih je tudi www.e-asistent.com ... drugi lopolis, pa še kak bi se našel. Zdaj ne vem kako imajo na vaši šoli to zrihtano; ampak če nisi dal dovoljenja da ti pošiljajo SMS-je potem jih ne bi smel dobiti! Kar lepo do razrednika in zatežit ![]() Sam sem tudi alergičen na raznorazne preprodaje osebnih podatkov; zadnje čase redno in eksplicitno zahtevam da me izbrišejo iz svojih baz... in praviloma se kar lepo držijo te spamerske firme in upoštevajo želje. |
|||||
![]() |
|||||
Ko so mi pa rekli, da ne morem videt podatkov, če ne plačam 20 EUR letno... je pa zgledalo kot najbolje opisuje angleška fraza "I went balistic". Naslednji teden se dobim z ravnateljem, sam moram prej pojest par Apaurinov, da ne bom naredil tamali prevelke blamaže. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
_________________ Lp, 5R »That is one small step for man, one giant leap for a mankind.« |
|||||
![]() |
|||||
LP, Luka |
|||||
![]() |
|||||
_________________ Lp, 5R »That is one small step for man, one giant leap for a mankind.« |
|||||
![]() |
|||||
Super, hvala ti! |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Aplikacije za iOS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |