Dobil poškodovan iPhone 5S
|
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 19.02.2014 11:28:31 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
Še enkrat...
Če bo kdo imel problem pri uveljavljanju stvarne napake, naj piše tu ali (mogoče še raje), na PM.
In še nekaj. Slabih izkušenj s Firmami NI, so slabe izkušnje z ljudmi ki so tam zaposleni.
Zaposleni : Potrošnik
Potrošnik je svetlobna leta spredaj.
lpR
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 19.02.2014 11:31:22 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
Očitno res ne morem dopovedat da prodajalec NE SME na lastno roko menjati aparata, ker so taka navodila od zgoraj(vsak ki dela v prodaji to ve).
Sej nima veze kdo ima prav pa kdo ne, važno je da uporabniki vedo kaj se bo zgodilo ko dajo aparat na stvarno napako in postopek je tak da gre na servis. Pa če je to kul ali ne nima veze, tak je postopek.
Mislim da bi bilo tudi prodajalcem lažje dati nov aparat kot pa da se 30 minut "prerekajo" z stranko, če bi lahko. Je pa za vse telefone tak postopek (nokia, samsung, sony, huawei, apple, lg...) in vsi pooblaščeni servisi odločajo, če pa imate vi drugače pa ne vem. Hvala bogu če ne komplicirate nič pri izdaji novega telefona, več takih bi blo treba 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kamnik - Rock City |
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 19.02.2014 11:34:37 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
markic22 je napisal/a: | Če ti uporabnik po enem dnevu prinese nazaj fizično poškodovan aparat bi ga ti kot prodajalec vzel in dal novega? Dream on. Prodajalec, ki bo to naredil jih bo v najboljšem primeru slišal od nadrejenega v najslabšem pa sam moral prevzeti strošek. |
Točno tako, ko sem pred leti delal v Bigbangu se je zgodilo da je stranka kupila nov fotoaparat in ga čez 10 minut prinesla nazaj da ne dela... prodajalec je ob hitrem pregledu ugotovil da res ne deluje in stranki zamenjal fotoaparat. Ko je tistega poslal na servis pa so ugotovili da je bil polit s kokakolo  Aparat vreden 1500€ je tako v celoti plačal prodajalec ki je stranki ugodil. Naj samo omenim da je plača bila tam vedno slaba in da je revež odplačeval ta jajca kar nekaj let...
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 19.02.2014 11:45:10 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
markic22 je napisal/a: |
Sej nima veze kdo ima prav pa kdo ne, važno je da uporabniki vedo kaj se bo zgodilo ko dajo aparat na stvarno napako in postopek je tak da gre na servis. Pa če je to kul ali ne nima veze, tak je postopek. |
Pokaži na člen in zakon kjer je napisan ta postopek... seveda pa si vsak "prodajalec" lahko naredi postopek, da najprej odnese telefon v prvo slastičarno, h svoji stari mami, kamor želi karkoli želi... odločitev in odgovornost ima samo prodajalec.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 19.02.2014 11:46:44 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
miha99 je napisal/a: | Točno tako, ko sem pred leti delal v Bigbangu se je zgodilo da je stranka kupila nov fotoaparat in ga čez 10 minut prinesla nazaj da ne dela... prodajalec je ob hitrem pregledu ugotovil da res ne deluje in stranki zamenjal fotoaparat. Ko je tistega poslal na servis pa so ugotovili da je bil polit s kokakolo Aparat vreden 1500€ je tako v celoti plačal prodajalec ki je stranki ugodil. Naj samo omenim da je plača bila tam vedno slaba in da je revež odplačeval ta jajca kar nekaj let... |
Jp. Ljudje ki ne delajo v tem biznisu tega ne razumejo in sam govorijo tisto kar preberejo na forumih. Zato pa vsi mislijo da bodo nov aparat dobili takoj v trgovini.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 19.02.2014 11:49:14 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
miha99 je napisal/a: | Točno tako, ko sem pred leti delal v Bigbangu se je zgodilo da je stranka kupila nov fotoaparat in ga čez 10 minut prinesla nazaj da ne dela... prodajalec je ob hitrem pregledu ugotovil da res ne deluje in stranki zamenjal fotoaparat. Ko je tistega poslal na servis pa so ugotovili da je bil polit s kokakolo Aparat vreden 1500€ je tako v celoti plačal prodajalec ki je stranki ugodil. Naj samo omenim da je plača bila tam vedno slaba in da je revež odplačeval ta jajca kar nekaj let... |
Bigbanga in "prodajalcev" pa nebi omenjal, ker zelo pogosto res delajo tako kot pišeta vidva, pošljejo v servis zaradi stvarne napake, dobijo paket nazaj, zgubili so 4 dni in potem imajo še 4, da odgovorijo stranki. Nekateri BB "prodajalci" pri Apple izdelkih ne naredijo ne reset, ne restore... ali pa npr pošljejo telefon v servis, ker "ne obrača slike" a da bi pa uporabnik in prodajalec "znala" toliko, da bi premaknila gumbek in odklenila screen lock... temu se pa reče brez težav "prodajalec" in kot kupec se v takšno trgovino ne vrnem nikoli več... primerov imam pa še neomejeno na zalogi
Seveda se lahko ob vsaki uveljavitvi stvarne napake in menjavi zafrkne vsak prodajalec, zato pa ima 8 dni časa, da odgovori in se primerno prepriča ter odloči.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 19.02.2014 11:49:54 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
markic22 je napisal/a: | Jp. Ljudje ki ne delajo v tem biznisu tega ne razumejo in sam govorijo tisto kar preberejo na forumih. Zato pa vsi mislijo da bodo nov aparat dobili takoj v trgovini. |
No to pa je le in samo dobra volja prodajalca, če kdo misli da bo takoj...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 19.02.2014 11:58:49 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
Ah ne da se mi več argumentirat, sem že povedal vse kako je  . Vglavnem vam nikjer ne bodo dali nov aparat, kjer bo prodajalec to naredil naredi na lastno odgovornost, jbg, moraš počakat par dni na servis. Me zanima koliko od vas bi na lastno odgovornost menjali telefon "neznancu".
Glede postopkov pa pišite podjetjem direkt, prodajalci samo sledijo navodilom  . Se pa strinjam da so ti postopki v 3/4 primerov preveč dolgi in zakomplicirani in na sploh kr neki.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 19.02.2014 12:07:27 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
Meni so V BigBangu takoj zamenjali Nokio, ki sem jo prinesel zaradi stvarne napake.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 19.02.2014 12:10:53 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
markic22 je napisal/a: | Ah ne da se mi več argumentirat, sem že povedal vse kako je . Vglavnem vam nikjer ne bodo dali nov aparat, kjer bo prodajalec to naredil naredi na lastno odgovornost, jbg, moraš počakat par dni na servis. Me zanima koliko od vas bi na lastno odgovornost menjali telefon "neznancu". |
Pač moraš zbrati takega prodajalca k je istočasno serviser pa si zmagu-rešitev pa ni težka 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 19.02.2014 12:12:29 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
hihitavec je napisal/a: | Meni so V BigBangu takoj zamenjali Nokio, ki sem jo prinesel zaradi stvarne napake. |
Lepo zate, lahko bi pa čakal do 8 dni na odgovor. Si imel srečo.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 19.02.2014 12:13:58 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
No. 1 je napisal/a: | Pač moraš zbrati takega prodajalca k je istočasno serviser pa si zmagu-rešitev pa ni težka  |
To pa je rešitev ja 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 19.02.2014 12:37:54 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
No. 1 je napisal/a: | Lej, a se strinjata al se ne strinjata... sem servis in tako je. Pa če ima še kdo takšno mnenje... bo še vedno tako. A ni simpl, toliko mnenj pa ena resnica
Moje mnenje pa je če prodajalec ne zna prepoznati stvarne napake, potem je samo mešetar in si besede Prodajalec nikakor ne zasluži. V tem primeru ta "prodajalec" še uporabniku ne parira, kako neki mu to predstavi, proda, ponudi, razloži prednosti, lastnosti... prodaja ni samo pisanje računov.
Drugo je če želi prodajalec še mnenje, ampak kot že povedano servis servisira in ne izdaja pravnih mnenj, če pa kak servis to počne pol mora bit blazno slab v servisiranju in očitno dobr v pravnem svetovanju, kar naj bi počel čisto drug izobrazbeni profil, ki nekaj ve o temu se je za to učil in izučil, se usposablja na to temo-recimo pravnik v taki ali drugačni obliki.  |
lahko jo recimo prepozna, lahko poda svoje laično mnenje, dokler ne dobi odgovora s servisa, nemore narediti nič. Tako to je, pa če ti je všeč ali ne
V primeru, ki je bil opisan, je bila napaka ta, da se aparat ni odprl takoj na prodajnem mestu, da bi se napaka takoj opazila. Ker, ko stranka enkrat odide iz trgovine, ti nemoreš vedeti, kaj se dogaja z aparatom, čeprav ti pride nazaj čez 10 min in ti pokaže napako.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 19.02.2014 12:44:41 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
cococrac10 je napisal/a: | lahko jo recimo prepozna, lahko poda svoje laično mnenje, dokler ne dobi odgovora s servisa, nemore narediti nič. Tako to je, pa če ti je všeč ali ne
V primeru, ki je bil opisan, je bila napaka ta, da se aparat ni odprl takoj na prodajnem mestu, da bi se napaka takoj opazila. Ker, ko stranka enkrat odide iz trgovine, ti nemoreš vedeti, kaj se dogaja z aparatom, čeprav ti pride nazaj čez 10 min in ti pokaže napako. |
Zdej pa povej kaj bo servis ugotovil za to poškodbo? Bo poklical CSI in bodo forenziki ugotovili kako in kaj in kdaj in kje in pod katerim kotom...
Nope, ostalo bo dejstvo, da je izdelek poškodovan in vse kar lahko iz tega scimita obe strani je da sta v sporu-nič drugega. Ali pa ena stran popusti...
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 19.02.2014 12:53:26 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
HORATIA bodo poklicali pa bo vse rešil
zdaj pa ti meni povej, kako bi ti reagiral v tem primeru: Prodaš stranki aparat vreden 700 eur, ne odprete ga na prodajnem mestu, ker recimo stranka prosi, da je zapakiran, saj se gre za darilo. Ko bi stranka odprla škatlo, bi videla, da je aparat poškodovan. Čez 1 uro se vrne na prodajno mesto in zahteva zamenjavo aparata, saj naj bi bil poškodovan že v škatli. Kako bi ti to rešil s stranko?
Povem samo primer, ker me zanima odgovor 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 19.02.2014 13:16:58 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
cococrac10 je napisal/a: | HORATIA bodo poklicali pa bo vse rešil
zdaj pa ti meni povej, kako bi ti reagiral v tem primeru: Prodaš stranki aparat vreden 700 eur, ne odprete ga na prodajnem mestu, ker recimo stranka prosi, da je zapakiran, saj se gre za darilo. Ko bi stranka odprla škatlo, bi videla, da je aparat poškodovan. Čez 1 uro se vrne na prodajno mesto in zahteva zamenjavo aparata, saj naj bi bil poškodovan že v škatli. Kako bi ti to rešil s stranko?
Povem samo primer, ker me zanima odgovor  |
Če bi bil telefon še v foliji, nedotaknjen in bi se videlo, da gre za neko poškodbo v proizvodnji, potem bi se mu takoj zamenjal... če bi bil telefon odvit, aktiviran, uporabljen pa je pač poškodovan. Sej te razumem...
Aja nisem še videl takega telefona, danes pa po 20 letih prvič tak računalnik
Ne razumem pa recimo uporabnice, ki je ogorčena nad svojim prodajalcem, posledično še nad servisom, ona vse ve in uleti ustavi cel svet in kaže strgan napajalni kabel pa sprašuje če rabi račun za to... odgovoriš ji da ne rabi računa pač pa nov napajalnik... in iz tega rata zgodba da smo vsi arogantni, neprijazni in da se vsi izogibajo garanciji, da je pravnica in vse ve.... Zatrjuje, da kabla ni ona strgala a v roki strgan kabel... kdo je tu nor? 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 19.02.2014 14:39:53 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
No. 1 je napisal/a: | Če bi bil telefon še v foliji, nedotaknjen in bi se videlo, da gre za neko poškodbo v proizvodnji, potem bi se mu takoj zamenjal... če bi bil telefon odvit, aktiviran, uporabljen pa je pač poškodovan. Sej te razumem...
Aja nisem še videl takega telefona, danes pa po 20 letih prvič tak računalnik
Ne razumem pa recimo uporabnice, ki je ogorčena nad svojim prodajalcem, posledično še nad servisom, ona vse ve in uleti ustavi cel svet in kaže strgan napajalni kabel pa sprašuje če rabi račun za to... odgovoriš ji da ne rabi računa pač pa nov napajalnik... in iz tega rata zgodba da smo vsi arogantni, neprijazni in da se vsi izogibajo garanciji, da je pravnica in vse ve.... Zatrjuje, da kabla ni ona strgala a v roki strgan kabel... kdo je tu nor?  |
te čist razumem  sam da smo zdj na isti valovni dolžini 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 19.02.2014 15:02:02 Re: Dobil poškodovan iPhone 5S |
|
|
 |