Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Dobil poškodovan iPhone 5S
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 18.02.2014 14:37:04
Dobil poškodovan iPhone 5S
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
No pa bom še tukaj opisal kaj se mi je zgodilo.

4 dni nazaj sem šel v pooblaščeno trgovino Si.Mobil kjer sem si vzel novega iPhone 5S črnega, in si podaljšal naročnino za 2 leti.

Ko pridem domov, odprem škatlo, vzamem tiste folije s telefona, ga prižgem potem pa ga še malo obračam da sem si ga ogledal, nakar na zadnji ploščici malo nad jabko zagledam vdrtino (v živo se kr vidi). Od šoka nisem mogu verjet da sem dobil poškodovan telefon ven iz škatle, sem poklical na prodajno mesto kjer sem ga kupil in ji opisal stvar. Gospa je rekla da mi telefona ne sme menjati tam, ampak lahko v garancijski list napiše da sem pač takoj odkril napako ko sem odprl škatlo in da zahtevam novega.

Zdaj pa me nekaj zanima, ker je moj nov iPhone šou na servis Teleray baje.

Od kolega sem slišal da Apple sploh ne dela rezervnih delov in da nimajo kaj menjavat in odpirati telefona, tako da bi mi ga mogi menjati. In zdaj ne vem kaj bojo nardil glede tega, ker sem opazil še eno napako.

Namreč po kotih ekrana če recimo pišeš sms se pri črkah Q in P ki sta na levi in desni včasih ekran zelo slabo odziva, in moram parkrat tapnit. Isto če se mi v browserju odpre kaka reklama pa je X za zapret v desnem kotu zgoraj, mi včasih sploh ne prime...

Mi morajo telefon menjati po tem takem ali mi ne bojo?

Še slika:

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 18.02.2014 15:19:08
Re: Dobil poškodovan iPhone 5S
mkrizan je napisal/a:

Mi morajo telefon menjati po tem takem ali mi ne bojo?

Zdej kaj in kako bo SiMobil z Telerayem to uredil je že veliko tem, zato tole nebi pogreval, poišči in preberi te razne variacije.

Glede servisa pa je takole:

-pooblaščeni Apple servis ti tega v garanciji nebi/nebo zamenjal, saj gre za poškodbo, kdo, kdaj in zakaj je to poškodoval servisa v garanciji ne briga

-pri prodajalcu pa lahko reklamiraš izdelek, razdreš pogodbo, uveljvaljaš stvarno napako in vse ostale potrošniške pravice

Torej najprej se moraš odločiti kaj boš in potem bolj naciljati vprašanje in pol bo še odgovor bolj točen Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 18.02.2014 15:25:02
Telefon so mi že poslal na pooblaščen servis... pa me zanima kaj bojo tam nardil z novim telefonom, saj je tovarniško poškodovan. Namreč js hočem da mi ga zamenjajo z novim
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 18.02.2014 15:33:38
Skoraj bi moral takoj tam odpreti skatlo in pregledati. Ker zdaj, obstaja moznost da ti ne bodo verjeli. Moj je bil tudi po robu malo popraskan. I5 sicer, ampak zaradi tega nisem kompliciral ker bi ga sam takoalitako butnil in sem tudi ga:)

Apple Watch Series 3
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 18.02.2014 15:45:29
mkrizan je napisal/a:
Telefon so mi že poslal na pooblaščen servis... pa me zanima kaj bojo tam nardil z novim telefonom, saj je tovarniško poškodovan. Namreč js hočem da mi ga zamenjajo z novim

Zdej eno je pooblaščeni servis, ki ima Apple Authorized Service Provider ali Apple Premium Service Provider status, drugo pa je njihov servis, ki so ga oni določili tipa Emonagram ali Teleray, boš videl... samo poročaj, da ne boš potem pozabil napisat epilog Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 18.02.2014 15:57:05
Mislim.. kaj se pa grejo? Dobil sem poškodovan telefon s škatle ven, zdaj mi ga pa ne bojo menjali? Pffff.. na televizijo jih dam, pa še kam drugam!
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 18.02.2014 15:58:43
Zajebal si ker si dovolil da posljejo na servis. servis nima nic s tem on servisira... Simobil ti mora zamenjat aparat takoj, ne pa da posiljajo na servis.. Sej je stvarna napaka.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 18.02.2014 16:07:32
So pooblaščena trgovina od Simobila, sej jas sem htel takoj da bi tam ko sem ga kupo menjajo, ampak je rekla da ne sme. Pol sem pa klical v celje in ljubljano pa so rekl da to se morm pa s trgovino zment kjer sem ga kupo da ga na servis pošljejo in kao oni potrdijo menjavo. Tudi na facebooku sem dobil odogvor od simobila da trgovine razen centra simobilovega nimajo pristojnosti za menjavo.
Šerif

Šerif

Kraj:   
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 18.02.2014 16:24:03
Takoj uveljavljanje stvarne napake, ko si opazil zadevo .. Very Happy

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 18.02.2014 16:28:17
Tole je podoben bullshit, ki sem ga sam doživljal, ko sem pri BB kupil macbook pro-ja. Ko sem ga doma vzel iz škatle je imel le ta zvit podn. Kličem takoj v BB in mi reče, da če me zelo moti, naj ga na servis nesem, drugače naj ga probam sam naravnat Mad
Seveda se mi je na pol strgalo, ko mi je reku, da naj računalnik za 1,5 tisočaka sam doma ravnam!?!?!?! Potem sem šev v trgovino, zahteval poslovodjo, s katerim sva se nato dogovorila, da sem spisal zahtevek za povračilo kupnine in sem nato kupil drugega (ki pa je imel isto napako!!!). Kaj sem se naučil?
Na licu mesta pregledam stvar, še predno potegnejo kartico :p

Svetujem ti, da uveljavljaš stvarno napako in si zelo zelo vztrajen Smile

Sporoči kaj si uspel urediti.

SREČNO!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 18.02.2014 16:38:09
Ja kakšna je pa razlika med stvarno napako in tisto kar je izpolnla ona tam ko sem kupo telefon? Niti omenla ni nobene stvarne napake.. rekla da bo garancijski list izpolnla in napisala pač not.. evo mam še kopijo:

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 18.02.2014 16:46:46
mkrizan je napisal/a:
Mislim.. kaj se pa grejo? Dobil sem poškodovan telefon s škatle ven, zdaj mi ga pa ne bojo menjali? Pffff.. na televizijo jih dam, pa še kam drugam!

Fantje počasi, brez panike. Servis ti tu ne bo pomagal nič (100%). Obrni se na prodajalca telefona. Gre za stvarno napako in pri menjavi apararta za novega ne boš imel težav. V kolikor bi jih imel mi piši PS, bom šel jaz tja s teboj.
Pa ne sekiraj se in ne bluzi s televizijo in ostalim. Ne verjamem, da so ti namenoma dali butnjen telefon, jih pa razumem da se kot prodajalec poskušajo zaščititi. Njihova napotitev na servis je le eden od predpisanih postopkov, ki so ga v tvojem primeru pač izpeljali. Za v bodoče.... Brezpogojno vztrajaš pri zamenjavi aparata in v servis nikakor ne privoliš. Ampak sedaj je kar je... Ne skrbi, dobil boš nov iphone 5s Very Happy

lpR
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 18.02.2014 16:49:09
uuu pa še nekaj. Apple izdelek ali pa katerikoli drugi.

Zakon o varstvu potrošnikov je ZAKON Very Happy
Šerif

Šerif

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 18.02.2014 17:01:19
Imamo tudi to NAPISANO V NAVODILIH Wink Wink Wink

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 18.02.2014 17:09:27
zelenicaj je napisal/a:
Fantje počasi, brez panike. Servis ti tu ne bo pomagal nič (100%). Obrni se na prodajalca telefona. Gre za stvarno napako in pri menjavi apararta za novega ne boš imel težav. V kolikor bi jih imel mi piši PS, bom šel jaz tja s teboj.
Pa ne sekiraj se in ne bluzi s televizijo in ostalim. Ne verjamem, da so ti namenoma dali butnjen telefon, jih pa razumem da se kot prodajalec poskušajo zaščititi. Njihova napotitev na servis je le eden od predpisanih postopkov, ki so ga v tvojem primeru pač izpeljali. Za v bodoče.... Brezpogojno vztrajaš pri zamenjavi aparata in v servis nikakor ne privoliš. Ampak sedaj je kar je... Ne skrbi, dobil boš nov iphone 5s Very Happy

lpR

Ne vem kaj tukaj ne zastopite Smile Rekla je da ni šans da mi bo menjala telefon. Kaj jo naj za lase začnem vlečti če mi noče menjat? Torej bo zdaj s servisa prišel še bolj razklopotan kot je šou tja. SVAŠTA! RES SVAŠTA! Nikol v življenju nisem mel appla, pol ko si ga pa le nabavim pa se mi to dogaja... v luft bi jih spustu in simobilovce in appla :S Vežem se za 2 leti, zdaj bom pa očitno s tem mel probleme :S
Šerif

Šerif

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 18.02.2014 17:16:59
.. ker nisi popustil .. Sej gre samo za to ..

Jst osebno se ne premaknem iz poslovalnice, dokler MENI, kot stranki, NI UGODENO - oziroma še isti moment pokličem tržno!

Ajaaajaaaa, premalo se zavedate potrošnikovih pravic! Rolling Eyes

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 18.02.2014 17:22:45
Ja nič.. očitno bomo počakali kaj bojo zdaj naredli s telefonom če bojo menjal.. drugače mi ga pa naj dajo nazaj, ga prodam, pa si ga grem k telekomu kupit :S al kaj naj zdaj naredim
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 18.02.2014 17:33:21
Citat simobila na facebooku:

"Kadar je na telefonu ugotovljena stvarna napaka, se telefon ne popravlja in na voljo imaš več možnosti, med drugim tudi menjavo telefona z novim. Vendar pa o stvarni napaki ne bo presojal prodajalec na prodajnem mestu, ampak se tudi v tem primeru telefon pošlje na pooblaščeni servis, ki ima usposobljene tehnike za preverjanje in popravilo napak. Takrat, ko napako potrdi servis, se ti ponudi menjava telefona z novim."
Šerif

Šerif

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 18.02.2014 17:42:53
No to ni popolnoma res .. Nek usposobljen prodajalec za to presojo mora biti na licu mesta, saj se STVARNA napaka uveljavlja na licu mesta!!!!

SERVIS je s.e.r.v.i.s.i.r.a.n.j.e - torej v primeru REKLAMACIJ! Jaoooo, res so buksli eni!

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 18.02.2014 18:04:59
Puck0 je napisal/a:
No to ni popolnoma res .. Nek usposobljen prodajalec za to presojo mora biti na licu mesta, saj se STVARNA napaka uveljavlja na licu mesta!!!!

SERVIS je s.e.r.v.i.s.i.r.a.n.j.e - torej v primeru REKLAMACIJ! Jaoooo, res so buksli eni!

Seveda je res... Prodajalec o tem ne odloca... ampak ga poslje na servis, da povedo svoje mnenje... In stvarno napako NE MORES UVELJAVLJATI NA LICU MESTA!!!!!!! (se bom se jaz posluzil takega pisanja s klicaji in "zataknjeno CAPS LOCK tipko" Very Happy Very Happy Very Happy )

Za uveljavljanje stvarne napake moras to sporociti prodajalcu v dveh mesecih od trenutka, ko si opazil napako. Prodajalec ima potem 8 dni casa, da potrosniku poda pisni odgovor ... To se pac ne zgodi v parih minutah v sami stacuni ...

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani