iPhone 5s vs Samsung s4
|
iPhone 5s ali Samsung s4 |
iPhone 5s |
|
80% |
[ 72 ] |
Samsung s4 |
|
4% |
[ 4 ] |
Ista stvar / stvar okusa |
|
14% |
[ 13 ] |
|
Skupaj glasov : 89 |
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 09.02.2014 12:52:39 iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Ok, predno me vsi po vrsti spljuvate in začnete delat peticijo za moj izgon iz foruma, me nekaj zanima.
Sem ravno pred nakupom novega telefona. Moj iphone 4, postaja vse bolj zaspan in zasanjan, zato sem primoran, da razmišljam o nakupu novega telefona.
Že več kot 3 mesece razmišljam o nakupu novega 5s, vendar me zadnji teden nekaj matra tale samsung s4.
Nobenega izmed teh telefonov sicer še nisem imel priložnosti stestirati (to pride na vrsto naslednji teden), vendar sem slišal za oba mobilnika izredno pozitivne (kot tudi negativne) lastnosti.
Ali mi zna kdo, čim bolj nepristransko (sej vem da popolnoma ne bo šlo, ker le to sprašujem na našem forumu  ) opisati morebitne lastne izkušnje med tema dvema mobilnikoma, da se bom malo lažje odločil.
Trenutno se nagibam (80%/20%) proti nakupu iPhona, vendar bi bil vesel kakšnega dobrega nasveta/pripombe.
Hvala
|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 09.02.2014 12:54:33 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Ufff, take teme se pri nas na forumu, do sedaj, nikoli niso fajn izšle .. Je prišlo do "hude krvi" vedno .. Tako da predlagam, da si pogledaš mogoče že odprte teme za prejšne generacije obeh znamk - primerjava in to .. 
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Črnomelj |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 09.02.2014 12:58:57 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
gizmo, imam oba telefona,... No ne oba,... iPhone 5 imam in Galaxy S4,... iPhone 5 mi je boljs, bolj prakticen, bolj prirocen kot Galaxy S4,... Bolj smooth deluje,... Sklepam da je iphone 5S lahko samo boljsi,...
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 09.02.2014 12:59:02 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Sem se bal takšnega odziva...,
Ampak a res nismo sposobni bit nepristranski? Sej sm sam velik pristaš appla, ampak se zavedam da ima veliko napak, ki mi kdaj požrejo prav vse živce, vendar kljub temu vztrajam na applu že vrsto let..., že skoraj desetletje 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 09.02.2014 13:01:21 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Hvala za odgovor scoop.
Takšen občutek sem dobil, ko sm gledal samsung s4 mini..., sej je bil hiter in odziven, vendar iz mojega vidika popolnoma prezakompliciran
Sej nism totaln anti tehnolog, vendar mi je ios bolj pregleden in enostaven 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Škofja Loka |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 09.02.2014 13:03:57 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
če gledaš android ti polagam na srce, kupi nexus 5.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 09.02.2014 13:04:38 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
gizmo je napisal/a: | Ok, predno me vsi po vrsti spljuvate in začnete delat peticijo za moj izgon iz foruma, me nekaj zanima.
Sem ravno pred nakupom novega telefona. Moj iphone 4, postaja vse bolj zaspan in zasanjan, zato sem primoran, da razmišljam o nakupu novega telefona.
Že več kot 3 mesece razmišljam o nakupu novega 5s, vendar me zadnji teden nekaj matra tale samsung s4.
Nobenega izmed teh telefonov sicer še nisem imel priložnosti stestirati (to pride na vrsto naslednji teden), vendar sem slišal za oba mobilnika izredno pozitivne (kot tudi negativne) lastnosti.
Ali mi zna kdo, čim bolj nepristransko (sej vem da popolnoma ne bo šlo, ker le to sprašujem na našem forumu ) opisati morebitne lastne izkušnje med tema dvema mobilnikoma, da se bom malo lažje odločil.
Trenutno se nagibam (80%/20%) proti nakupu iPhona, vendar bi bil vesel kakšnega dobrega nasveta/pripombe.
Hvala |
Jaz sem imel oba, Galaxy s4 (kasneje tudi note3, z10, in lg g2) in sedaj si zadnje 4 dni lastim iphone 5s.
S4 sem uporabljal približno mesec pa pol, v katerem času me je najbolj motilo občasno lagg delovanje (pri note 3 in lg g2 je lagga občutno manj). Kamera je super, meni se zdi celo malo boljša kot na 5s, traja pa kak trenutek več da slika nastane. Baterija je približno 20-30% boljša oziroma zdrži dlje kot na 5s, kar pri androidu pomeni okoli 4,5-5h screen on time in dva dni uporabe (standby). Aparat se da uporabljati z eno roko in ne deluje prevelik (subjektivno).
iphone 5s uporabljam kratek čas, vendar se mi delovanje zdi hitrejše in bolj stabilno kot na s4. Glede os ne bom izgubljal besed ker je bilo povedano že 100x in je vse stvar okusa. Vzemi si tudi v zakup da boš zapakirano s4 dobil na bolhi že za 350€ medtem ko boš moral za novega iphone 5s odšteti 580€.
Iphone 5s je bolj dokončan izdelek, tudi boljša kvaliteta izdelava (10x) vendar je tudi cena dokaj višja. Če te zanima še kaj specifičnega kar vprašaj.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Črnomelj |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 09.02.2014 13:06:12 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Dalec od tega, da je galaxy S4 za v koš... Ampak, kdor ma rad preproste stvari, smooth delujoce, se naj odloci za iphone,... kdor ma rad malo zakomplicirane stvari, 7x premislit, preden nekaj kliknes (tapneš) na zaslonu, se naj odloci Galaxya,... Da ne zacnem o kameri na galaxyu,... Dela odlicne fotke,... Ampak rabi pa tudi dolgo casa, preden jo naredi,... Meni hcerka vmes spremeni 39 poz, preden jo uspem slikat,...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 09.02.2014 13:13:47 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Kako je pri Androidu rešen prenos slik, filmov in glasbe med telefonom in OSX.
Čist iz firbca vprašam, ker to je men bistvena stvar.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 09.02.2014 13:17:18 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Med tema dvema bi jaz definitvno vzel 5s, če bi pa rad androida probal, je po mojem mnenju trenutno najboljša izbira nexus 5.
macata je napisal/a: | Kako je pri Androidu rešen prenos slik, filmov in glasbe med telefonom in OSX.
Čist iz firbca vprašam, ker to je men bistvena stvar. |
Android File Transfer
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 09.02.2014 13:35:46 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Stabilnost + lahka uporaba + aplikacije + kvalitetna izdelava (+ zafrkavanje z temami, ikonami če in ko je na voljo jailbreak za aktualen iOS)= iPhone
Stabilnost + zafrkavanje z temami, ikonami, itd. = Nexus
Zafrkavanje s tem da bo telefon sploh delal = Samsung
To je po mojih izkušnjah.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 09.02.2014 13:39:32 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Kje boš kupoval telefon (operater ali prostaja prodaja)?
Osebno kolko sem gledal teste mi je všeč Moto X (sicer se ga pri nas ne dobi).
Drugače pa odgovor povezan s temo. Galaxy S4 deluje na papirju zelo dobere telefon in tudi na testih po spletu prepriča. Žal pa je izkušnja v realnosti malo drugačna od tiste v testih.
Najprej se moraš odločiti koliko si pripravljen dati za telefon. Potem pa sledi kaj ti je pomembno a) odzivnost, preprostost b) prilagodljivost in preizkušanje vseh stvari, ki jih naprava omogoča.
Zavedati se je namreč tudi potrebno, da če preideš iz iOS na drugi sistem, da bo porebno iskati nekatere aplikacije, ki so sedaj že na tvojem itunes računu (nekater verjetno tudi kupljene oz. iz kakih akcij pač zastonj).
Sam imam vedno slabe izkušnje, ko primem Android telefon v roke in moram z njim nekaj narediti. Ko butalec iščem neko nastavitev v nastavitvah, želim nekaj prenesti na telefon ali pa iz njega, in glej ga zlomka, telefona ne zazna. Bolj se izogibam namestitvi Samsung KIES bolj me vse poti vodijo k namestitvi.
Prednost Apple naprav je tudi njihova politika dokler je naprava v garanciji.
Osebno mi S4 ni slab telefon in tudi Android je soliden sistem ampak na koncu sem se se pri tej dilemi odločil za 5S in mi ni ni žal.
_________________ MacBook Pro (Late 2016) 2.7 GHz, 16 GB, SSD 512 GB, Radeon 455 2 GB
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 09.02.2014 13:40:26 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Tako...uporabljal sem iPhona od 3g verzije pa do 5 in me je letos novembra "primlo", da bi si kupil note 3 ker mi je iOS malo dosadil in sem si ga kupil...
Stvari, ki me v nasprotju z iPhonom motijo so naprimer te, da se telefon resetira kadar mu paše, da se včasih kej zatakne, kjer se sploh nebi smelo...naprimer brskanje po galeriji (!?) (sicer veliko tega zatikanja pripisujem TouchWizu), da moraš pazit na katere strani na internetu obiskuješ ker ti nekatere kar same hočejo downloadat raznorazne nezaželene programe, da so aplikacije za androida na popolnoma drugačnem nivoju kot za iOS (slabše), da moraš nonstop gledat joj kaj mi pobira baterijo da se je čez noč spraznila, pa pobirat programe da vidiš kaj ti povzroča t.i. wakelocke. Kvaliteta izdelave je obup, home button je naprimer crooked ( http://i.imgur.com/w4X4sAN.gif), plastični pokrovček, plasičen bezel, pa še nekaj stvari bi se našlo.
Kar me pa najbolj moti so posodobitve, saj če nimaš vanilla android moraš od nastanka verzije pa dokler jo ti dobiš čakat tudi po pol leta, če pa imaš carrier branded telefon pa še več.
Kar je pa dobro je, da nimaš nekih omejitev, na telefon lahko nagalaš kar hočeš, kakor hočeš..ni treba priklapljat na računalnik, da preneseš mp3, da preneseš slike..nerabiš nobenih posebnih programov ker že vse sam Windows nardi, pa tudi tukaj bi se verjetno še kaj našlo.
Sem mislil, da sem se že naučil, da nisem za android ko sem z galaxy s3 zdržal dobre 3 mesece preden sem nazaj kupil iPhona, pa sem se zdej spet zajebal. iPhona pogrešam, ampak žal ni denarja za kupit 5s tako, da bom verjetno počakal na 6.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 09.02.2014 15:01:13 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Hvala vsem za odgovore.
Moj razlog, da sm kupil prvega iphona (4ko), je bil nezadovoljstvo z androidom, ker je skoz štekal. In moram reči, da sem z iPhonom več kot zadovoljen, razn z novim ios7, ki je za 4ko preveč in je le ta postala počasna za znoret.
Pravijo da se je android zelo popravil in zato me je misel zanesla k s4.
Glavni razlog za spraševanje o samsungu s4 je najbrž tudi ta, da je res občutno cenejši. Ampak glede na to, da ga kupujem z bonom (pri telekomu), je cena malo bolj prijazna za moj žep
Jutri bom šel malo v trgovino in si pogledal 5s in s4 še v živo. Upam da se bom jutri že lažje odločil..., drugače bom pa več kot vesel še drugih vaših predlogov.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 09.02.2014 15:23:20 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
gizmo je napisal/a: |
Pravijo da se je android zelo popravil in zato me je misel zanesla k s4.
|
Android ja, touchwiz pa je kar se delovanja in izgleda tiče ostal v času gingerbreada. Če želiš dobro android izkušnjo, se samsunga raje izogni (imam S4 doma za testiranje aplikacij).
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 09.02.2014 15:25:25 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Mej v mislih da je 24.2.14 najavljen sgs5 ce se ti ne mudi z nakupom in te priblaci android
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 09.02.2014 15:31:52 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
jabolcna-pita je napisal/a: | Mej v mislih da je 24.2.14 najavljen sgs5 ce se ti ne mudi z nakupom in te priblaci android |
Ja, sm v Sloveniji bo v prodaji pa komaj aprila-maja. Sem pa istega mnenja, če se ti ne mudi, počakaj pa boš videl kaj bo dobrega na Galaxy s5 in se potem odločiš.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 09.02.2014 20:10:34 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
gizmo je napisal/a: | Hvala vsem za odgovore.
Moj razlog, da sm kupil prvega iphona (4ko), je bil nezadovoljstvo z androidom, ker je skoz štekal. In moram reči, da sem z iPhonom več kot zadovoljen, razn z novim ios7, ki je za 4ko preveč in je le ta postala počasna za znoret.
Jutri bom šel malo v trgovino in si pogledal 5s in s4 še v živo. Upam da se bom jutri že lažje odločil..., drugače bom pa več kot vesel še drugih vaših predlogov. |
glede na to, da si navajen na iphone 4, potem z iphone 5s nimaš kaj zgrešiti, tudi izdelek kot celota je po moje 5s najbolj popoln.
ker pa si odprt za android telefon z večjim zaslonom pa poleg s4, preveri še googlov nexus 5, ki je občutno cenejši, zelo zmogljiv, deloval pa naj bi od vseh android telefonov najbolj tekoče. ampak pazi pri nexus 5 ne hvalijo baterije, fotoaparata in glasnosti zvočnika.
meni osebno je na s4 všeč velik zaslon, 2 leti garancije, minus pa je design oz plastično ohišje.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 09.02.2014 21:19:41 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
iphone je overpriced proti konkurenci, premajhen displej - se pravi slabši user experience že samo zaradi tega..občutljivo alu ohišje konec koncev tudi ni nek plus
kar se s4 tiče ima pa zastarel procesor, amoled displej ima določene pomankljivosti
Kar se laga tiče pa folk mal pretirava. Kolkr sm držu v rokah novejše androide, tudi cenejše, so deloval čist na nivoju.
POMOJE je najboljše da počakaš na s5 če se ti ne mudi..naj bi bil predstavljen konec meseca.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 09.02.2014 23:54:21 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Sam sem po dveh letih in pol preklopil nazaj na Android (Nexus 5) in si ne predstavljam več it nazaj. Sistem je res napredoval. Bom pa odkrit, stabilnost je še vedno na strani iOS. Sam sistem sicer deluje čisto tekoče, mi pa enkrat ali dva krat crashne app na dva ali tri dni, pa še to ne vedno, kar se mi je recimo pri iOS redko zgodilo, vendar se mi ne zdi pretirano.
Toliko glede Androida, glede na to, da se zanimaš za S4, pa glede samega telefona ne morem govorit  .
|
 |