Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Zaposlitev problem
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Sac,CA
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 01.02.2014 10:03:40
Re: Zaposlitev problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ce je pogodba za dolocen cas in ta cas pretece...ne vem kako mislis da je upravicena do odpravnine?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #42   Objavljeno 01.02.2014 10:10:00
Kaj piše tu...

Osnova za odmero odpravnine je povprečna mesečna plača delavca za polni delovni čas iz zadnjih treh mesecev oziroma iz obdobja dela pred prenehanjem pogodbe o zaposlitvi za določen čas.

V primeru prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ki je sklenjena za eno leto ali manj, znaša odpravnina 1/5 osnove iz prejšnjega odstavka.

PRIMER:
Osnova za odmero odpravnine znaša 1.000,00 EUR. Delavec je bil zaposlen za 6. mesecev.
Odpravnina znaša: 1/5 x 1.000,00 EUR = 200,00 EUR

Če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena za več kot eno leto, ima delavec ob prenehanju pogodbe o zaposlitvi pravico do odpravnine v višini kot v prejšnjem primeru, povečane za sorazmerni del (1/12) odpravnine iz prejšnjega primera za vsak mesec dela.

Še link..
http://www.informiran.si/portal.aspx?content=pogodba-o-zaposlitvi-za-dolocen-cas
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Sac,CA
Moški

Prispevek: #43   Objavljeno 01.02.2014 10:11:37
Ce je pogodba prescasno prenehana...ne pa da je prislo do izteka pogodbe...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #44   Objavljeno 01.02.2014 10:54:14
Sem vprasal za tale tvoj primer kolega, ki se ukvarja z metanjem ljudi iz sluzbe. Torej dnevno rešuje take primere.

Večino smo že pravilno ugotovili.

Če gre na inventuro in jo delodajalec ne pošlje takoj domov, se ji pogodba avtomatsko spremeni v pogodbo za nedoločen čas. Naj bo pa navedena v inventurnem zaposniku, kar mora pa itak bit.

Glede plačila inventure se lahko kompenzira s prostimi dnevi. Tudi nadure. Odvisno od internih pravilnokov delodajalca, ki jih pa lahko samo bereš na sedežu podjetja in jih ne smeš niti fotokopirat, kaj šele kam nosit.

Odpravnina je minimalna, tko da se nima smisla niti ukvarjat z njo.

Pa to bo mogla urejat sama al pa njen zakoniti pravni zastopnik. Tebe komot odstranijo iz prostorov. Tko da res pazi kakšne poteze vlečeš, še posebej če si bolj jezne narave. Znaš s kreganjem vse skupaj zamočit in še njej narest škodo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #45   Objavljeno 01.02.2014 12:14:41
Ne jaz sem ji mislil samo mail napisat, seveda boma napisala v imenu prijateljice...jaz samo pomagam...
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #46   Objavljeno 01.02.2014 12:21:32
Frips je napisal/a:
Ce je pogodba prescasno prenehana...ne pa da je prislo do izteka pogodbe...

Jaz tudi mislim, da ji odpravnina pripada samo, ce prekinejo pogodbo pred iztekom pogodbe za dolocen cas... V njemem primeru torej nikakor ne... Ker je pogodba ze potekla vceraj... Bi bila pa verjetno upravicena v primeru, da se ji avtomatsko spremeni v pogodobo za nedolocen cas...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #47   Objavljeno 01.02.2014 12:30:37
Deko je napisal/a:
Ne jaz sem ji mislil samo mail napisat, seveda boma napisala v imenu prijateljice...jaz samo pomagam...

Pa ne v mailu nastopat kot neki vsevednež, ker boš garant kaj falil.

Dostopaj do podjetja kot neuka stranka. Podjetje pa se je dolžno pri odgovorih držat zakonodaje. Predvsem v tem smislu, da je ne sme zavajat.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #48   Objavljeno 01.02.2014 12:39:09
macata je napisal/a:
Pa ne v mailu nastopat kot neki vsevednež, ker boš garant kaj falil.

Dostopaj do podjetja kot neuka stranka. Podjetje pa se je dolžno pri odgovorih držat zakonodaje. Predvsem v tem smislu, da je ne sme zavajat.

Mi lahko to malo razložiš?
Torej naj napišemo mail, če to pa to drži....da je bila na inventuri, da se pogodba avtomatsko spremeni, če je upravičena do tega in tega...in jo opomnim, da ne sme zavajati?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #49   Objavljeno 01.02.2014 13:12:27
Deko je napisal/a:
Mi lahko to malo razložiš?
Torej naj napišemo mail, če to pa to drži....da je bila na inventuri, da se pogodba avtomatsko spremeni, če je upravičena do tega in tega...in jo opomnim, da ne sme zavajati?

Predvsem jih sprašuj in naj oni odgovarjajo.

Kot neuka stranka v postopku lahko vprašaš kar pač hočeš.
Ker si neuka stranka v postopku, se ne pričakuje od tebe, da ti razlagaš zakonodajo, od pravne osebe (delodajalec) pa se pričakuje da njegovi odgovori zdržijo pravno presojo.

Pri vsem tem spraševanju, pa morajo dobit občutek, da točno veš kaj sprašuješ. Naj jim ne bo nič jasno in bodo zaradi dvomov še v večji dilemi.

Predvsem pa se ne spuščaj v nobene besedne dvboje, ne dajaj nobenih izjav, samo prijazno in dobronamerno sprašuj. Oni ti morjo pa odgovarjat.

Pa mogoče naj pove, da bi rada ostala zaposlena in da si želi za plačilo pomagati podjetju po svojih najboljših močeh, z namenom doseganja čimboljših poslovnih rezultatov.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #50   Objavljeno 05.02.2014 13:17:03
Deko, kako se je izteklo?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani