Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Glasnost Macbook Pro
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 23.09.2008 10:39:40
Glasnost Macbook Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zivijo,

poleti sem nabavila nov model Macbook pro (15", 2.4 ghz,...) in na začetku je bil tih kot miš, nato pa je kar naenkrat začel šumeti. Natančneje: slišati je kot da bi se trdi disk neprestano vrtel, vse skupaj pa je precej očitno v tihu sobi in na precejšnji razdalji. Drugače pa računalnik deluje kot je treba:)

Zanima me če se je še kdo srečal s tem pojavom, oz. kako glasni so vaši Macbook Pro-ji?

Hvala.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 23.09.2008 10:48:35
Meni je šumel že takoj ko je bil nov. In sicer če je bila čista tišina se je opazil oz. se še Smile drugač pa ne. Vendar sem imel občutek da je levi ventilator. Tko da sem se zmenu na servisu da so mi ga zamenjal a šum je še vedno ostal...

Tko da nevem točno kaj je vzrok, dokler ne opaziš neki drastičnih sprememb mislim da ni razloga za paniko...

Sam sem se pač navadil na ta šum in ga zdej enostavno preslišim za razliko od začetka ko sem bil dobesedno obseden z njim Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: SG-LJ
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 23.09.2008 11:18:14
Če bi jaz mel nek orng šum, ne vem če bi se sprijaznu. Toliko koliko stane MBP, bi mogli vsaj šum free bit Smile mogoče nasvet, da pejd na servis pa njih vprasi kje ti lahko pomagajo. lahko je ventilator, lahko je pa kaksna aplikacija, ki ne prestano nuca disk in se ta mora skoz vrtet.

lp, M
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 23.09.2008 11:54:27
Hvala za info, obema. Sem se odločila, da bom vseeno nesla na servis pa naj mi tam rečejo, da pretiravam, oz. naj zadevo rešijo Very Happy
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 23.09.2008 12:07:53
Jap, verjetno ga bo najboljš odpret in prižgat ter poskušat kje škripa najbolj...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 23.09.2008 15:02:24
Meni se je podobno dogajalo od nakupa in sem ga nesel na servis, kjer so rekli, da je v mejah normale.

Imel sem pa možnost, da plačam za nov del (verjetno ventilator), vendar sem se odločil, da bom zaenkrat še imel šum. Wink
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 23.09.2008 15:31:48
Meni so zamenjal ventilator v okviru garancije pa je šum še vedno isti. Moram rečt da je res minimalen, tko da se sprašujem ali je ta šum normalen pri vseh MBP ali je pri ostalih čista tišina?

Seveda, če te šum moti nesi na servis in naj pogledajo zgubiti nimaš kaj.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 23.09.2008 20:42:12
Ma ja sem ga pol vseeno nesla, ker mi gre non-stop šumenje res na živce. Me prav moti pri delu. Sej če bodo rekli, da je normalno se bom pač sprijaznila, sam me pa res zanima če ostali uporabniki opažajo isto. Na raznih forumih ni blazno velik pritoževanja, po drugi strani jih pa dost prav da je njihov zelo tih. No bom vidla kaj bodo na Pro-servisu povedal...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Vulcan
Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 24.09.2008 09:51:21
Ce gre za sum ventilatorja, je res cudno, da se stalno vrti. Mogoce je plast termalne paste predebela, pa se procesor ne hladi vredu.

Na mojem MB se ventilator vklopi samo, ko je kaj graficno bolj zahtevnega.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 24.09.2008 10:23:05
taja je napisal/a:
Ce gre za sum ventilatorja, je res cudno, da se stalno vrti. Mogoce je plast termalne paste predebela, pa se procesor ne hladi vredu.

Čudno, sicer nevem točno katerega imaš v mislih, ker drugače levi in desni skoz laufata nekje okrog 2000rpm...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 24.09.2008 10:37:18
Jakopc je napisal/a:
taja je napisal/a:

Čudno, sicer nevem točno katerega imaš v mislih, ker drugače levi in desni skoz laufata nekje okrog 2000rpm...
sicer je res, sam MB ima samo enega,ki je v normalnem stanju nekje na +-1800rpm.

lp, M
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Vulcan
Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 24.09.2008 14:15:33
No me je ze skoraj zmedlo, ker nisem opazila, da bi bila 2 na mojem MB. Razz

No motec postane, ko se npr. vklopi kak 3d screensaver, drugace me pa tisto rahlo sumenje res ne moti, res pa, da nimam totalne tisine v sobi.
Sem ocitno se navajena PC-jevih laptopov, en moj bivsi Nec se je stalno zaganjal, tist mi je pa res paralo zivce.
Laughing

Mogoce bi bilo fajn, pred kakim servisom prej preverit activity monitor, ce kak widget kuri prevec.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 24.09.2008 14:40:57
svojega sem spihal... razdrl in spihal. je občutno bolje, čeprav gre bolj za sistemski lapsus. firefox ima že od pamti veka težave s potrtanostjo...

skratka. spihal in je bolj Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 25.09.2008 07:49:07
pihajj, pihajjj, pihaaaajjj SmileSmile

ce mas v garanciji, raje servis, pa ce bo treba spihat, naj oni spihajo.

lp, M
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 26.09.2008 18:10:56
No dobila nazaj iz servisa in baje ne šumi nič bolj od ostalih MBPjev...skratka v mejah normale. Zgleda da se bo treba kr navadit Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kamnik - Rock City
Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 29.09.2008 21:44:02
Naloži si istat program, ta ti kaže temperaturo in med drugim tudi vrtljaje ventilatorja. Moj MBP ima v stanju ko ne delam nič kaj zahtevnega okoli 1950-2000 vrtlajev kar je skoraj neslišno, drugič ko delam kaj hujšega pride do 3000 in takrat ga definitivno slišiš. Kar ti v praksi pomeni da če imaš v idle 3000 obratov je nekaj narobe. Omenil pa bi še bluetooth, imam bt miško ki sicer deluje super, vendar prisežem da ko vklopim bt na macu slišim dodatno šumenje ki mi ne ugaja, zato če ni nujno je sploh ne uporabljam.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 30.09.2008 09:09:10
jaz sem zadnjič prav sprobaval kdaj se vklopi ventilator in sem ugotovil, da se vklaplja samo kadar delam kaj zahtevnega ali pa je podlaga neprimerna. gre za MBP, ki je očitno dosti občutljiv na kaj ga daš. ker zadnje čase večino časa hodim pozno domov in stvari urejam kar iz postelje, ventilator vedno laufa, če ga dam pa na mizo moram pa res veliko stvari počet, da začne Cool
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 30.09.2008 15:26:24
Oracle je napisal/a:
jaz sem zadnjič prav sprobaval kdaj se vklopi ventilator in sem ugotovil, da se vklaplja samo kadar delam kaj zahtevnega ali pa je podlaga neprimerna. gre za MBP, ki je očitno dosti občutljiv na kaj ga daš. ker zadnje čase večino časa hodim pozno domov in stvari urejam kar iz postelje, ventilator vedno laufa, če ga dam pa na mizo moram pa res veliko stvari počet, da začne Cool

Ventilator vedno deluje, ampak bi naj bil pod 2000 rpm neslišen oz. skoraj neslišen. Wink

Nisem pa še opazil težav, če ga imam na postelji.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 30.09.2008 17:52:16
@miha mam bluetooth skoz izklopljen k mi manj baterije kur tko da p moje mi od tega, sam hvala za nasvet.

Drgac mam pa tud istat, pa mi oba ventilatorja delata tam okol 1600, ce delam take normalne stvari (net, pa word). Sem pa tud s fancontrol ze našopala ventilatorje na 6000 pa je zvok precej drugacem, in predvsem iz drugega konca prihaja.

sam so na servisu rekl da ni problem, tko da ocitno je res samo kozmeticno k drgac vse dela kot je treba.

a vasi so tihi, al jih sliste ce normalno za mizo delate z njimi v tihi sobi? Jaz ga namrec slisim ce za mizo sedim in kaj delam na njem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 01.10.2008 06:41:09
@vanja: jaz ga slišim. Wink

Moraš vedeti, da se ventilatorji v idle vrtijo 1800-2000 rpm, mogoče manj in vse kar se vrti povzroča zvok.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani