Jabuk
database designer
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 22.09.2008 15:47:31
database designer
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
zdravo!

že nekaj časa iščem "po možnosti zastonj" tool za dizajniranje malo bolj kompleksne (recimo 50 tabel + vse vmesne, če je to sploh blizu kompleksnosti) podatkovne baze, seveda mora zadeva teči na mac os x-u. sicer sem že testiral neke plugine za eclipse pa mi zadeva ne diši preveč, vseskupaj se mi zdi prenerodno. v resnici je robe malo morje, testirati vseh se mi pa po pravici povedano ne da, zato raje malo povprašam za mnenje.

verjetno je med vami tudi kakšen razvijalec ki je že preizkusil kak db designer oz ga uporablja - mnenje, izkušnje itd bi mi zelo koristile. sicer pa imam opravka z postgre db, v sili bi prevekslal tudi na mysql...

za odgovore in pomoč se v naprej zahvaljujem!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 22.09.2008 19:22:38
V PHPju imaš recimo phpPgAdmin (http://phppgadmin.sourceforge.net/). Je zelo uporaben. Jaz ga uporabljam zato, ker delam spletne aplikacije in mi je dovolj.

Za kakšen GUI designer pa še nisem slišal za Mac OS X. (Na Windowsu jih je kar nekaj)

Drugače pa kakšnih 25 tabel je že pri kakšni preprosti spletni strani (forum, članki, novice, uporabniki). Tako, da kakšnih 50 tabel še ni preveč kompleksno. Je pa seveda odvisno kako si navajen.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 22.09.2008 21:07:21
DejanX je napisal/a:
V PHPju imaš recimo phpPgAdmin (http://phppgadmin.sourceforge.net/). Je zelo uporaben. Jaz ga uporabljam zato, ker delam spletne aplikacije in mi je dovolj.

Za kakšen GUI designer pa še nisem slišal za Mac OS X. (Na Windowsu jih je kar nekaj)

Drugače pa kakšnih 25 tabel je že pri kakšni preprosti spletni strani (forum, članki, novice, uporabniki). Tako, da kakšnih 50 tabel še ni preveč kompleksno. Je pa seveda odvisno kako si navajen.

Se strinjam, načeloma sem do sedaj uporabljal pgAdmin-a (verjetno podobno kot phpPgAdmin - tega nisem nikoli probal), do sedaj je služil vredu, na žalost pa mi ne zadostuje več. Ročna normalizacija pride v poštev samo pri manjšem št tabel, GUI orodja znajo biti pa zelo uporabna, sploh če gre za bolj resno aplikacijo (kar je cilj na dolgi rok). Ročna optimizacija mi res ne diši...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 22.09.2008 21:47:31
Jaz že dalj časa uporabljam dbdesigner4. Vendar je samo za windows in linux. Je pa avtor tega programa sedaj pri Sunu in razvija MySQL Workbench, ki pa bi naj v kratkem dobil tudi OSX verzijo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 23.09.2008 05:21:13
doto je napisal/a:
Jaz že dalj časa uporabljam dbdesigner4. Vendar je samo za windows in linux. Je pa avtor tega programa sedaj pri Sunu in razvija MySQL Workbench, ki pa bi naj v kratkem dobil tudi OSX verzijo.

A ni DBDesigner4 samo za MySql?

Drugače pa Parallels/VirtualBox in Windows na njih. Wink Najpreprostejša rešitev.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 23.09.2008 06:33:16
DejanX je napisal/a:

A ni DBDesigner4 samo za MySql?

dukw je napisal/a:
v sili bi prevekslal tudi na mysql...

Confused
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 23.09.2008 07:20:28
MySQL Workbench bi bil razlog zakaj postgre zamenjat za mysql, zgleda precej pregleden... sicer pa bi rad vsa orodja imel na os x-u. parallels in ostale emulacije mi niso všeč (se mi je že nekaj časa nazaj uspelo znebiti win okovov), čeprav je res da je za win večja izbira...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 23.09.2008 14:53:22
MySQL (vsaj z myISAM) je zelo omejen in namenjen samo manjšim projektom, kar tvoj nikakor ni.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ravne na Koroškem
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 23.09.2008 15:33:14
DejanX je napisal/a:
MySQL (vsaj z myISAM) je zelo omejen in namenjen samo manjšim projektom, kar tvoj nikakor ni.

V MySQL-u je vrsta tabel MyISAM vključena še samo zaradi kompatibilnosti za nazaj. InnoDB je prava relacijska oblika MySQL-a, ki pa bi z lahkoto zmogla potrebe tvojega projekta.

LP
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani