Ostanki Windows v OSX
|
Jablanator
Kraj: Einersdorf, AUT |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 26.01.2014 11:12:56 Ostanki Windows v OSX |
|
Se opravičujem, če je na to vprašanje že odgovorjeno, ampak imam zelo zanimiv problem.
Inštaliral sem Windows 7 preko BootCampa in nisem bil impresioniran, zato sem se odločil zadevo odstraniti in naredil napako:
nisem odstranil Windowsov z BootCamp asistentom, ampak odstranil particijo z Disk Utility. Pri restartu sem zato moral vedno v boot menu z option tipko in izbrati OSX, ker drugače je pač no bootable device.
Zadevo sem sicer rešil z Startup disk v System preferences, ampak me moti, ker so očitno nekje ostanki. Kje je ta informacija o Windows zagonu zapisana in kako jo odstraniti? Hvala za pomoč.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: ThePirateBay.... |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 26.01.2014 11:40:39 Re: Ostanki Windows v OSX |
|
Ponavadi je tako, če inštaliraš preko BootCampa potem moraš tudi odstraniti iz tam ker ti particijo združi nazaj z osx vsaj jaz delam tako.
Probaj še enkrat inštalirat in potem odstrani po postopku z pomočjo BoootCampa.
_________________ Lp,Dejc

|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 26.01.2014 15:51:08 Re: Ostanki Windows v OSX |
|
To žal ne pride več v poštev, ker sem že vse naštimal in se mi ne da še enkrat vsega delat. Zagon je itak že nastavljen, bi pa rad vedel, kako zadevo spucat.
Particiji sta dve, ena zagonska in druga exFAT. Ko pogledam skrite, pa vidim še dve: EFI 200MB particijo in Recovery HD 650MB. Sanja se mi ne, na kateri bi bile še vedno informacije o Win zagonu.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 26.01.2014 16:02:40 Re: Ostanki Windows v OSX |
|
formatirano maš na exFAT? Format more bit za mac kolko vem Mac OS Extended (Journaled). Mislim pa da med skiritmi da je na EFI-ju še ostalo kaj od windows filov.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 26.01.2014 19:52:31 Re: Ostanki Windows v OSX |
|
Nastaviš za zagonski disk OSX potem greš v Disk Utility in zbrišeš ostale Win particije in jih dodaš k osnovni in zadeva zaključena!
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Dragomelj |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 26.01.2014 20:33:41 Re: Ostanki Windows v OSX |
|
Neki podobnega temu narediš.
http://www.macworld.com/article/2090021/delete-mac-partitions-without-losing-data.html
V diskutility appu pobrišeš vse particije, razen tiste, ki jo uporablja osx. Ko imaš to samo narediš resize in to je to.
_________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)
Macbook M1 pro 14 (2021)
Thunderbolt display 27
iPhone 11pro
Apple TV 4th generation
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 26.01.2014 22:20:56 Re: Ostanki Windows v OSX |
|
Nikjer nisem rekel, da še imam kakšno Win particijo, rekel sem, da sem jo zbrisal. Vauhau verjetno imaš prav, ker drugje ne more biti, vse ostale particije so že bile odstranjene.
Recovery HD - je OSX particija, njena funkcija je jasna.
disk0s1 je 200MB EFI OSX particija - če jo izbrišem, se mi Mountain Lion ne bo zagnal, torej brisanje ne pride v poštev. Je pa res, da je nisem formatiral po brisanju Windows particije. Sem sicer naredil clean install in v disk utility zbrisal vse particije in formatiral cel disk, ampak ker je ta particija po defaultu skrita v disk utility, je nisem videl. Moral bi že takrat vpisat v terminal
defaults write com.apple.DiskUtility DUDebugMenuEnabled 1
da mi pokaže skrite particije. Žal je zdaj prepozno.
V glavni particiji dvomim da je kaj, druga je pa itak nova particija za podatke, zdaj formatirana v ntfs (rabim dostop iz win).
Moram pregledat to EFI particijo, ko bom imel malo več časa.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 26.01.2014 22:38:47 Re: Ostanki Windows v OSX |
|
Zdej si že tok cajta porabu z iskanjem rešitve, da bi lahko še enkrat windows namestil in potem vse skupaj odstranil po pravi poti.
|
 |