Prah v ekranu? iMac 27
|
Stevie Jobs
Kraj: ThePirateBay.... |
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 14.01.2014 09:12:58 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
No. 1 je napisal/a: | Zakaj bi pa rabu to čudo tehnike? |
Ja verjetno zato da dvignem monitor no sej tako kot je napsial @Jest dveh levih rok nimam imam pa original orodje za šraufanje po iMacu  tko sam še disk morm kupt po pa akcija.
_________________ Lp,Dejc

|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 14.01.2014 09:19:01 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
100 sm jih že odpru pa niti slišu še za to orodje, tko da ti to z lahkoto rata tut če si z dvema levima
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 14.01.2014 09:25:44 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
No. 1 je napisal/a: | 100 sm jih že odpru pa niti slišu še za to orodje, tko da ti to z lahkoto rata tut če si z dvema levima |
Iz tvojih ust v božja ušesa bolj se mi gre da bi vsaj prah ven spihal ker mam tud kompresor.
Drugače pa sem našel tudi ta servis 69,00€ da ti spedenajo sam še zmeraj veliko...
http://www.iservis.si/apple-servis/cenik-popravila.html

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 14.01.2014 09:27:34 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
Na mojem 27" Cinema žal ni bilo uspeha, pa sem kompleten panel podrl (na tem videu ga ne), vse zbrisal, očistil, ...
Tako da očitno se bo treba počasi pripravit na menjavo...
LP
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 14.01.2014 09:46:47 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
No vsakmu k da en i pred svoje ime pa jst tut nebi dal neki za delat... daleč od tega, da bi meli tile karkoli z Apple-om razen i na začetku...
Drugače pa v telih 69€ zagotovo ne sodi čiščenje notranjosti LCD-ja, ampak notranjost računalnika. Odprejo, spihajo...
Drugače pa ne vem če vi se postopil tole čistiti za 300€, tebi se zdi pa 70 veliko... Dejansko če češ ornk nardit in če maš srečo boš v 4 urah gotov, običajno je to treba ponoviti vsaj še enkrat pa potem rečeš ma ne da se mi sej je skor o.k, če pa si res tiptop boš še enkrat razdru LCD in pobrisal še tisto malenkost k je nekje ostala nabrana. Ne zapraviš a vsak še enkrat 4 ure ampak samo eno cca.
Zdej če tole časovno sešteješ je res 6 urc oz. na palec je kr reano rečt en šiht, moraš pa vedet, da se včasih še kaj zalomi pri teh kočljivih zadevah in na enih 5 odprtih ekranov bi rabil vsaj enega za dele, ker to je res krhko in slika je potem lahko cela zamegljena... zdej cel šiht pa riziko k ni mali...
Aja kompresor je smrt pri takem delu, saj z njim tega rahlo zlepljenega prahu ne spraviš vn, dejansko pa tako premešaš luft, da po zraku kroži prah iz prostora, kar je čiiista groooza.
Če npr snamem šipo na iMac-u jo gor dajem samo zgodaj zjutraj, ko še nihče ne hodi okoli, ves prah je na tleh, klime ne laufajo, okno ni odprto... s posebnim antistatičnim valjčkom prevaljam in ekran na notranji strani, šipo na notranji strani, vsakič pa ta valjček na posebnem lepljivem statičnem papirju obrišem, to je samo pri odstranjeni šipi ne pa pri razdrtem LCD.
Maš pa šalabajzerje, ki dajo šipo dol, šipo gor, mal s cunco in to je to-če si z vsem zadovoljen je to to, če pa je cilj neki ornk nardit je pa še to kar sem napisal kr šalabajzersko.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 14.01.2014 10:16:19 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
@No. 1 ok si me prepričal stabo se bom zmenil privat pa je da se zadeva zrihta top 

|
 |
iPhone Doctor
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 14.01.2014 10:38:17 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
No. 1 je napisal/a: | No vsakmu k da en i pred svoje ime pa jst tut nebi dal neki za delat... daleč od tega, da bi meli tile karkoli z Apple-om razen i na začetku...
Drugače pa v telih 69€ zagotovo ne sodi čiščenje notranjosti LCD-ja, ampak notranjost računalnika. Odprejo, spihajo...
Drugače pa ne vem če vi se postopil tole čistiti za 300€, tebi se zdi pa 70 veliko... Dejansko če češ ornk nardit in če maš srečo boš v 4 urah gotov, običajno je to treba ponoviti vsaj še enkrat pa potem rečeš ma ne da se mi sej je skor o.k, če pa si res tiptop boš še enkrat razdru LCD in pobrisal še tisto malenkost k je nekje ostala nabrana. Ne zapraviš a vsak še enkrat 4 ure ampak samo eno cca.
Zdej če tole časovno sešteješ je res 6 urc oz. na palec je kr reano rečt en šiht, moraš pa vedet, da se včasih še kaj zalomi pri teh kočljivih zadevah in na enih 5 odprtih ekranov bi rabil vsaj enega za dele, ker to je res krhko in slika je potem lahko cela zamegljena... zdej cel šiht pa riziko k ni mali...
Aja kompresor je smrt pri takem delu, saj z njim tega rahlo zlepljenega prahu ne spraviš vn, dejansko pa tako premešaš luft, da po zraku kroži prah iz prostora, kar je čiiista groooza.
Če npr snamem šipo na iMac-u jo gor dajem samo zgodaj zjutraj, ko še nihče ne hodi okoli, ves prah je na tleh, klime ne laufajo, okno ni odprto... s posebnim antistatičnim valjčkom prevaljam in ekran na notranji strani, šipo na notranji strani, vsakič pa ta valjček na posebnem lepljivem statičnem papirju obrišem, to je samo pri odstranjeni šipi ne pa pri razdrtem LCD.
Maš pa šalabajzerje, ki dajo šipo dol, šipo gor, mal s cunco in to je to-če si z vsem zadovoljen je to to, če pa je cilj neki ornk nardit je pa še to kar sem napisal kr šalabajzersko. |
+1
Sam se tega lotim samo na svojih imacih, ker je zelo nehvalezno delo.
p.s. pa za orng narest bi clovek potreboval "clean room", mogoce bi se jo dal rentat v kaksnem laboratoriju 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 14.01.2014 12:33:20 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
ocnop je napisal/a: |
p.s. pa za orng narest bi clovek potreboval "clean room", mogoce bi se jo dal rentat v kaksnem laboratoriju  |
A veš da sm že pomislu kako bi to ratal clean... pa ne morš verjet kaj vse je v luftu tut če je še tooolk clean room in kaj vse pade na šipo 27" v 20 sekundah...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 14.01.2014 14:49:35 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
a ni tvoj iMac27 še v podaljšani garanciji? sem videl v eni drugi temi...
odprava sivih lis pod ekranom ni garancijsko popravilo? 
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 14.01.2014 15:06:20 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
kenz76 je napisal/a: | a ni tvoj iMac27 še v podaljšani garanciji? sem videl v eni drugi temi...
odprava sivih lis pod ekranom ni garancijsko popravilo?  |
Ja je v podaljšani garanciji samo za prah ni garancije 

|
 |
iPhone Doctor
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 14.01.2014 15:50:17 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
No. 1 je napisal/a: | A veš da sm že pomislu kako bi to ratal clean... pa ne morš verjet kaj vse je v luftu tut če je še tooolk clean room in kaj vse pade na šipo 27" v 20 sekundah... |
Vem vem
Že pri 4" lcdjih se prikrade smetka, kaj sele pri 27"
p.s. jaz sem razmišljal o "home made" dust-free akvariju, v katerem bi sestavljal delikatne dele, nekaj podobnega temu

|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 14.01.2014 18:19:06 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
DeJc0 je napisal/a: | Ja je v podaljšani garanciji samo za prah ni garancije  |
Meni so na proservisu zastonj menjali celoten panel čeprav je bil računalnik že zdavnaj iz garancije. Res pa je da je bil v programu zamenjave hard diska in so ob menjavi diska menjali še ekran.
Predlagam da se oglasiš pri njih z računalnikom in bodo mogoče zrihtal 
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 14.01.2014 18:59:07 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
Ursic je napisal/a: | Meni so na proservisu zastonj menjali celoten panel čeprav je bil računalnik že zdavnaj iz garancije. Res pa je da je bil v programu zamenjave hard diska in so ob menjavi diska menjali še ekran.
Predlagam da se oglasiš pri njih z računalnikom in bodo mogoče zrihtal  |
Saj jaz imam pri njih dokupljeno garancijo  Sam problem je to ker je not vgrajen SSD disk doma  če oni to najdejo notr pa pa garancija 

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 14.01.2014 20:04:43 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
DeJc0 je napisal/a: | KJe bi lahko kupil tole čudo tehnike pomoje bom rabu za ekran vn potegnt..
 |
Res ne rabis tega.
Kva vse bi nekdo prodal no
Jaz sem pri kar nekaj imac-ih panele komplet sčistil.
Je pa to res dela, da te kap zadane. Vsakic ko to delam si recem, da nikoli vec pa me kljub temu vedno kdo naheca!
Je pa to tocno tako kot pravi No.1. Lahko se zgodi, da vajo ponavljas veckrat!
Pa tudi kar pravi No.1... Cena 300€ je zelo zelo realna za tako delo.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Štajerska |
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 25.08.2014 19:47:31 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
Fantje a se je ker lotu pucat oz čistit tega prahu ven iz displaya? :=)
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 25.08.2014 22:24:58 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
shayba je napisal/a: | Fantje a se je ker lotu pucat oz čistit tega prahu ven iz displaya? :=) |
Kaj ko bi mal pobrskal po forumu. Pa se kaj v tej temi prebral.
Pa brez zamere!
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 21.07.2015 12:38:44 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
A ima kdo mogoče kakšen kontakt od človeka ki ti zrihta umazanijo izpod spodnje matrike za imac 27.
hvala
p.s.: koliko lahko to stane?
lp
LUKK
Ursic je napisal/a: | Meni so na proservisu zastonj menjali celoten panel čeprav je bil računalnik že zdavnaj iz garancije. Res pa je da je bil v programu zamenjave hard diska in so ob menjavi diska menjali še ekran.
Predlagam da se oglasiš pri njih z računalnikom in bodo mogoče zrihtal  |
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Štajerska |
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 21.07.2015 21:44:27 Re: Prah v ekranu? iMac 27 |
|
pozdravljeni, jaz sem tole čistil ven iz matrike .. je kar dosti dela ..
če te kaj zanima itd glede čiščenje me kontaktiraj na ZS.!
lep pozdrav, Simon.
|
 |