Mac sam spreminja DPI ?? | |||
Ukvarjam se z grafičnim oblikovanjem in sem sedaj opazil zelo motečo zadevo. V adobe illustrator nekaj naredim in potem je eden izmed formatov, ki jih predam tudi jpg. In ko dam export imam tam 300 DPI. Ko pa odprem sliko v preview pa mi kaže da je 72 dpi. Ne vem kje vmes se odloči sam nekaj naredit... ker potem recimo hoče stranka zmanjšat jpeg (resize) in več nima bistre slike - ampak mi jo začne megliti... Vsaka pomoč dobrodošla lp |
|||
![]() |
|||
A rečeš Export al rečeš Save for web? Ker "Save for web" naredi to, kar si ti napisal (kar je prav). Z "File-Export" pa mora upoštevat tvoje nastavitve. Meni še nikoli ni zblodil dpi, čeprav Export zna delat bedarije. Kero verzijo AI pa maš? EDIT: Sem že našel: Zblodi Preview. Če odpreš s photoshopom je vse OK. |
|||
![]() |
|||
Hvala za odgovor. Uporabim preview za ogled, exportam pa preko export in ne preko save for web (tisto vem da zmanjsa). In mi je zelo cudno, da preview kr sam nekaj dela. Ugovotil sem tudi, da ko hocem logotip narejen v Illustrator (cs5) in exportiran tako kot more bit, dati v Pages mi pol v inspectorju od pages pise ime datoteke-small. Tudi pages sam od sebe kr nekaj spreminja. In mi gre to zelooooo na ku*** ![]() A morda poznas kako resitev? |
|||
![]() |
|||
Mal brainstorminga: Zakaj pa ze v startu ne naredis jpg 72 dpi. Pa jaz bi ga dal rgb. Ti office programi so za rgb veliko bolj dojemljivi. Torej save for web. In potem import. Mogoče poskusi še s kakim drugim formatom. Jaz v zadnj času delam vsa v png. Pa še transparenco podpira. Pages bi pa znal pomoje tudi s pdfji koreltno delat. |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |