Macbook noče vn vržt cdja!!!
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 19.09.2008 09:14:02 Macbook noče vn vržt cdja!!! |
|
v slot za cd-je sm vstavla tamal cd da bi inštalerala ene driverje in zdj mi noče cdja nazaj dat!
a kdo ve kaj lahko nardim???
edit: aha, to zadevo sm rešla, sam me še vedno zanima kko naj vstavem ta tamal cd da inštaleram neke driverje :S
|
 |
Jablanator
Kraj: Izola |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 19.09.2008 09:22:50 |
|
Mislim da tamali CD ne bo šlo.
Sem že bil na servisu zaradi tega, ker sem ga butl vstavil v MBP.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 19.09.2008 09:34:48 Re: Macbook noče vn vržt cdja!!! |
|
Tjash je napisal/a: | v slot za cd-je sm vstavla tamal cd da bi inštalerala ene driverje in zdj mi noče cdja nazaj dat!
a kdo ve kaj lahko nardim???
edit: aha, to zadevo sm rešla, sam me še vedno zanima kko naj vstavem ta tamal cd da inštaleram neke driverje :S |
Jih bo potrebno prekopirat na tavelik CD (preko kaksnega drugega racunalnika, ki ima navadno CD enoto)... ali na USB kljucek in potem instalirat
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: SG-LJ |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 19.09.2008 09:58:21 |
|
ker imajo MB-ji in MBP-ji slot in super drive, malega cd-ja ne bo slo vstavit. Ce bi imeli, kot ostali laptopi drive, ki pride ven bi lahko.
lp, M
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 19.09.2008 09:59:06 |
|
A tamale cdje sploh še lifrajo folku ukol? 
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 19.09.2008 10:09:58 |
|
Cavallo je napisal/a: | A tamale cdje sploh še lifrajo folku ukol?  |
ja glih za kakšne driverje pa tko, pa kake promocijske zadeve, čeprav sam mislim da je to neumnost...
lp, M
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: MS |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 19.09.2008 11:07:04 |
|
makonja je napisal/a: | Cavallo je napisal/a: | A tamale cdje sploh še lifrajo folku ukol?  |
ja glih za kakšne driverje pa tko, pa kake promocijske zadeve, čeprav sam mislim da je to neumnost...
lp, M |
Naj dajo raje USB ključke 
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 19.09.2008 11:21:01 |
|
Feren je napisal/a: | makonja je napisal/a: | Cavallo je napisal/a: | A tamale cdje sploh še lifrajo folku ukol?  |
lp, M |
Naj dajo raje USB ključke  |
usb kljucki so poceni, sam ne toliko poceni. zaenkrat je najlazje dat URL in nalozit driverje al pa karkoli na server. Kar se pa promocij tiče, pa uporabljajo razne druge tehnologije, recimo bluetooth, kjer ti če se približaš citylightu naložijo promo igrico, sliko, karkoli...
lp, M
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 19.09.2008 11:28:50 |
|
makonja je napisal/a: | Feren je napisal/a: | makonja je napisal/a: | Cavallo je napisal/a: | A tamale cdje sploh še lifrajo folku ukol?  |
lp, M |
Naj dajo raje USB ključke  |
usb kljucki so poceni, sam ne toliko poceni. zaenkrat je najlazje dat URL in nalozit driverje al pa karkoli na server. Kar se pa promocij tiče, pa uporabljajo razne druge tehnologije, recimo bluetooth, kjer ti če se približaš citylightu naložijo promo igrico, sliko, karkoli...
lp, M |
Cdj-ji so res že mal outdated tko da...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 19.09.2008 14:43:26 |
|
Pozdrav,
ravno prejšni petek sem si skušal namestiti (vsaj v Winse na mojem macbooku, če že ni mac supporta) od novega LG mobilnika software in seveda kot začetnik vstavil mini cd v cd rom in je plošček obtičal notri. Potem sem malo pregledal po spletu in ugotovil, da nisem prvi s to težavo. Klik ob zagonu najbrž ne bo pomagal, zato predlagam to, kar je pomagalo meni:
Izklopi računalnik, odklopi napajanje in ga pokrij (ekran). Nato dvigni računalnik tako, da bo cd rom usmerjen proti tlem (gravitacija dela svoje) in previdno nekajkrat stresi računalnik in plošček bo sam od sebe padel ven.
Upam, da ti bo pomagalo, meni (in ostalim) večinoma je!
edit: vidim, da si že rešila problem. najbrž bi bilo najbolje cd vstaviti v običajen cd rom, zapisati sliko in ga zapeči na običajen disk, s katerim greš nato do svojega računalnika.
Oz. greš na spletno stran proizvajalca naprave, za katero rabiš driverje in jih poiščeš, ker običajno se najdejo.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 19.09.2008 17:10:06 |
|
No drugače ponavadi Mac gonilniki tako ne dajejo na teh mini CDjih. Oz. pri večini naprav niti ne boš dobil/-a gonilnikov za Mac. Razen seveda, če se gre za Windows.
Najpreprostejša rešitev je download gonilnikov iz spletne strani proizvajalca strojne opreme.
Lahko pa seveda greš k prijatelju, ki ti presname mali CD na navaden CD ali pa preprosto na USB ključ, ki ga ima že skoraj vsak.
@makonja: SuperDrive je ena izmed prednosti pred drugimi prenosniki.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 19.09.2008 21:11:11 |
|
DejanX je napisal/a: | @makonja: SuperDrive je ena izmed prednosti pred drugimi prenosniki. |
nisem rekel da je superdrive slabost. ceprav po pravici povedano ne poznam prednosti superdrivea. men je edino to kul da se nic ne odpira, ampak da dajes cd noter. sicer to sem opazil ze pri novejsih dell prenosnikih, tako da ce je samo to...
lp,M
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 20.09.2008 11:31:37 |
|
hvala vsem za tele nasvete, mislm da bom probala zapečt na navadn cd preko druzga kompa, ker driverje rabm za inštalerat za en digital frame, je pa eno promocijsko darilo tko da ne vem od kere firme je, da bi tm dol jih snela 
|
 |