| iPhone garancija | |||||
Kontaktiraš @Ocnopa ali @iDoktor-ja…
_________________ |
|||||
Zivijo.
Sicer sem ze v drugi temi sprasevau, pa vseeno vprasam se tu. Kako je mozno, da ima iphone 4s garancijski listek, na katerem je garancija do novembra, ko pa na apllovi strani pogledas, pa je v garanciji do avgusta? imei pa vse drugo stima. |
|||||
Novembra je bil na servisu zamenjan z novim.
|
|||||
Živijo, mene zanima če mi morda ve kateri od vas odgovorit, kako je z garancijo aparata, če si naročim prek spleta takšno zaščito za moj iphone, in si zamenjam sam?
povezava do zaščite: http://www.dp-gate.com/lichee-pattern-battery-back-cover-front-flip-cover-for-iphone-4s-black_p3585.html _________________ iPhone 13 Midnight iPad Air 16 gb Cellular Space Gray / |
|||||
Dokler ni nedovoljenega posega v iPhone, garancija obvelja.
Čim pa ti "ne-autorizirano" posežeš v iphone, garancijo seveda izgubiš Se pa vidi, kdaj posežeš v sam aparat, verjemi. ![]() _________________ ...::: Puck0 :::... |
|||||
Hvala, potem ne bom nič menjaval, dokler ne poteče garancija..
_________________ iPhone 13 Midnight iPad Air 16 gb Cellular Space Gray / |
|||||
Jaaap, rajši ne ..
_________________ ...::: Puck0 :::... |
|||||
Zanima me, če po spodaj napisanem velja garancija pri nas, ter ali velja 1 letno ali 2 letni? Kupljen telefon v Nemčiji.
You may have consumer law rights - in the EEA and Switzerland, national consumer laws entitle consumers to obtain from the seller, free of charge, repair or replacement of products that have a lack of conformity for a minimum of 2 years from delivery, and longer under the local law of some countries. |
|||||
Če je kupljen v Nemčiji normalno garancija pri nas velja 1 leto.
|
|||||
Pozdravljeni
Sem nova na forumu, zato se opravičujem, če pišem v napačno temo oz je že bilo to kje povedano... Svoj 4s imam na Emonagramu, kjer so mi ponudili menjavo za refurbished telefon za 225€. Šlo je za napako hardware-a, vendar stvarne napake servis ne prizna. Telefon je 6 mesecev izven enoletne garancije, zato me zanimaali moram ob zamenjavi telefona dobiti novo enoletno garancijo ali samo 90 dni, kot to trdi servis? Hvala za odgovore |
|||||
Jaz bi vztrajal pri stvarni napaki - razen ce dokazejo, da je za napako kriv uporabnik. _________________ LP Andrej |
|||||
sem skoraj prepričan, da ne bi vztrajal pri stvarni napaki, ker moraš dakazovat sam, ne prodajalec.. Sploh pa ne Emonagram, ker se stvarna napaka sproži proti prodajalcu, ne proti servisu- vedno..
Pa še to gre samo preko civilnega postopka- če ne ugodijo - edino tožba, noben inšpektor te SLO ne bo nič naredil.. On bo samo ugotovil, da gre z aspor in bo "svetoval" sodišče... Zato pa se to tako vehementno dela s strani prodajalcev.. Ker vedo, da je prekleto malo junakov, ki bi šli skozi proceduro, ko jo enkrat izvejo v celoti, ne samo v "šank debati" in "merjenju mišic".. Vsi so glasni samo na forumih in do takrat, ko jih inšpektor o tem "poduči".. Žal.... |
|||||
Sorry, z vztrajanjem nisem mislil "merjanja misic". Ponavadi se na lep nacin da dobit vsaj ustno, ce ne pisno razlago, zakaj se izdelku ne prizna stvarne napake. Celo za "stik s tekocino" sem v preteklosti vedno dobil pisno razlago, vkljucno s fotografijami poskodovanega dela vezja... Za sprozit proceduro (inspekcija, odvetnik, tozba itd.) pa itak prej premislis, ali se ti to casovno, financno, zdravstveno, ipd. splaca... _________________ LP Andrej |
|||||
1.kiks-stvarno napako uveljavljaj pri prodajalcu, Emonagram ne prodaja opreme zato so popolnoma napačen naslov in edino kar ti lahko ponudijo so ti ponudili. 2.kiks-refurbished telefoni ne obstajajo v SLO, če so ti ponudili tak telefon prijava tržni inšpekciji in takoj imaš prav 3.vsak izdelek, ki ima garancijsko ali izven garancijsko zamenjan bistven del ali pa je zamenjan v celoti ima eno leto garancije od dneva prevzema. Tržna ti da takoj prav samo ne mail, ne vem pa zakaj se ta Emonagram karnaprej temu izogiba Za čisti firbec pa me zelo zanima kakšno stvarno napako probaš uveljaviti, saj če ti je nekaj crknilo to nima prav nobene veze s stvarno napako. |
|||||
zakaj ne bi imelo smisla uveljavljati stvarne napake?? Če ne bi bilo smiselno, ne bi zakon predvideval DVE LETi za prijavo le-te...
Stvarna napaka je, če artikel nima lastnosti, ki so potrebne za pravilno delovanje.. torej.. Če je telefon RES crknil sam od sebe, torej nima teh lastnosti.. Čas tukaj ni odvisen. No, razen od tega, da mora zdaj kupec dokazovat obstoj stvarne napake.. Ampak še vedno je velika možnost, da uspe.. So pa seveda s tem povezani stroški, čas..... Je pa res, da stroške dobi povrnjene, ČE se izkaže, da je imel prav... In tukaj se ponavadi zalomi... Ker se ugotovi, da v večini primerov stranke dejansko nimajo ravno čisto "prav"..... |
|||||
Ima kdo izkušnje z uveljavljanjem stvarne napake?
Sam imam namreč Simobilov iPhone 4S, star 1 leto in 10 mesecev in imam slabšo odzivnost Home tipke. Moram kar konkretno pritisniti, da deluje. Lahko torej pokličem Simobil oz. jim pišem in se sklicujem na stvarno napako? Kako pa je z dokazovanjem - če moram direktno prodajalcu, moram prodajalcem v trgovini ali nesem serviserju Emonagram? |
|||||
Priporočam ti, da če nočeš zgubit živcev in ogromno svojega časa da se tudi približaš ne simobilu in emongaramu ker ne boš dosegel nič, samo premetaval te bodo iz simobila na emongaram in obratno. Jaz sem dobil nov 4s z zvitimi vrati, sem ga takoj drugi dan ensel nazaj na simobil in so me j. na emongaram tam nazaj an simobil, in čisto vse kar sem se jaz pogovarjal na simobilu, so takoj vedl na emongramu in obratno. hotl so mi pa zamenjat vratca z drugimi na katerih ni S/N in imei, na koncu sem obupal ker se mi ni dal več z njimi ukvarjat. Sam tolk za info v kaj se spuščaš |
|||||
Sem ravno klical na Simobil in so mi rekli, da lahko stvarno napako uveljavljam le 8 dni po nakupu in da je imel njegov kolega (od info-dečkota) tudi Home button problem in ga je raje sam zamenjal za 6 eur.
Baterijo sem sicer menjal sam, a tole se mi zdi bolj komplicirano, pa ne vem, če bi sploh probal, da česa res ne zafrknem. |
|||||
Stvarno napako se lahko uveljavlja 2 leti od nakupa kateregakoli aparata, ampak kot sem ti rekel, škoda zajebancije s Simobilom:) Aja če hočeš ti jaz zamenjam home button, piši na ZS...
|
|||||
Ampak če iz zakonodaje (zakon o varstvu potrošnikov) rabereš samo to, da je DVE LETI, potem ne razlagaj drugim samo dela zgodbe: Stvarne napake, za katere odgovarja prodajalec 458. člen (1) Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. (2) Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. (3) Neznatna stvarna napaka se ne upošteva. Kdaj gre za stvarne napake 59. člen Napaka je stvarna: 1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno običajno rabo ali za promet; 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana ali bi mu bila morala biti znana; 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane; 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Torej citiraj ta dva odstavka in katera točka pač sodi v stvarno napako če je crknila home tipka? Če je crknilo karkoli kaj je po tvoje stvarna napaka? Obstaja kdo od teh pamtnih prejšnjih postov, ki ima nekaj kar je crknilo v katerem svetu vidi stvarno napako? |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - iPhone težave - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5 ... 13, 14, 15 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |