Jabuk
kateri skener za OS X
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 27.12.2007 22:19:11
kateri skener za OS X
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni!

Zanima me kateri skener priporočate za nakup, da bo deloval z Mac OS X sistemom. Do sedaj sem imela HP in polno težav, od nedelovanja skenerja do programskih sesutji ... Na apple.com priporočajo SAMO 3?! skenerje, od tega tudi enga HP-ja, kateri ima zelo slabe komentarje, glede na lastne izkušnje s HP skenerji, vem zakaj. Glede na to, da je druga izbira Canon me zanimajo vaše izkušnje s temi skenerji oz. kaj pripročate, ker po drugi strani so baje Canon skenerji slabši po kvaliteti skeniranja od HP-jevih?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 27.12.2007 23:00:05
...

Nazadnje urejal/a togrizek Tor 08. Sep 2009 10:22; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 28.12.2007 00:50:38
Imam Canon Lide60 in deluje.
Uporqabljam ga le za skeniranje dokumentov in proizvaja skene zadovoljive kvalitete.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 28.12.2007 09:27:17
Kot je že togrizek napisal: Epsona (npr. 4490 Photo, ta je še cenovno dosegljiv za večino uporabnikov).

Prodaja se recimo tukaj:
http://nakupi.net/kategorija_Opticni-citalniki

Če so ti pomembni skeni fotografij, predvsem negativov je odlična izbira tudi kak EPSON Perfection V700, morda 750. Ti že dosegajo kvaliteto namenskih skenerjev za filme in negative.

Če pa nimaš neke hude potrebe, pa je tudi kak V10, V100, V200 (morda celo V350) več kot dovolj.

Epson skenerji

Od Canona pa recimo 8600F ali pa 8800f (slednji je novejši). Ali pa kak Canon 4400F?

Potem bi bil recimo kak Microtek, samo se v Sloveniji težko dobi, sploh pa več JAE ne uvaža te skenerje. Njihov i700, oz poznejši i800, i900 so odlični skenerji in imajo sploh odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo, njihov paradnji konja pa je nedvomno ArtixScan F1.

Elis, napiši koliko denarja si pripravljena dati za skener, pa ti bomo lažje znali svetovati.

Nazadnje urejal/a opeter Pon 15. Sep 2008 19:04; skupaj popravljeno 1 krat
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 02.01.2008 12:54:26
..skener bi rabla bol za "pol profesionalno" rabo, sam ker vem da so ta bolsi precej dragi sem pripravljena odstet do najvec 200 eur...

hvala za odgovore Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 02.01.2008 13:38:37
A kdo ve, če je Microtech DB25 primeren za uporabo starega SCSI skenerja HP 4P?
Če ni, kateri od teh usb2SCSI ali firewire2SCSI vmesnikov je primeren.

Rad bi uporabljal ta skener, ker mi doma leži, je pa super delujoč. Če mi uspe prodati MacBook Pro in nabaviti Mac Pro, bom pa tako ali tako kupil PCI SCSI kartico za skener, ampak do takrat moram flikat.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Modrej
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 15.09.2008 12:03:10
ker ravnokar kupujem skener me zanima kateri bi dosti dobro zadostil mojih potrebam. rabil bi ga za skeniranje slik (pole starih fotografij) iz knjig (rabim določene slike za pouk), skeniral bi pa rad tudi nekaj diapozitivov, ki mi jih je ostalo še iz časov diaprojekcije. ogledal sem si canon Canon 8600F in epson V350. ali gre med obema za podoben produkt (kvaliteta, hitrost,... - če ma kdo izkušnje iz prakse, specifike so tako ali tako skoraj enake, vsaj na prvi pogled) in kakšna je združljivost z mac okoljem. žal imam s canon proizvodi vedno težave z driverji, ki so največkrat zanič (vsaj za win okolje so jih izdajali zelo počasi in bugaste), tudi moj printer za leoparda je "rabil" kar nekaj časa preden je delal "normalno".
Jablanator

Jablanator

Kraj: Lj
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 15.09.2008 12:05:45
Jaz delam brez driverjev...

priklopim prek usb-ja... odprem image capture (za zajemanje slik iz kamere) in ze skeniram Very Happy

lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 15.09.2008 13:12:49
MitjaP je napisal/a:
A kdo ve, če je Microtech DB25 primeren za uporabo starega SCSI skenerja HP 4P?
Če ni, kateri od teh usb2SCSI ali firewire2SCSI vmesnikov je primeren.

Rad bi uporabljal ta skener, ker mi doma leži, je pa super delujoč. Če mi uspe prodati MacBook Pro in nabaviti Mac Pro, bom pa tako ali tako kupil PCI SCSI kartico za skener, ampak do takrat moram flikat.

Imaš dve opciji:

1.) Ratoc FR1SX Firewire to SCSI konverter:

http://www.ratocsystems.com/english/products/FR1SX.html

Ga imam sam, je pa drag kot žafran, v Nemčiji sem ga dobil za 340 € s popustom in vštetim davkom. Ampak le tako sem uspel obdržati pri življenju svoj stari skener

2.) Ratoc U2SCX USB to SCSI konverter:

http://www.ratocsystems.com/english/products/index.html#P_UltraSCSIConverter

ta je morda rahlo cenejši, če ga kje dobiš
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 15.09.2008 18:08:22
Re: kateri skener za OS X
elis je napisal/a:
Pozdravljeni!

Zanima me kateri skener priporočate za nakup, da bo deloval z Mac OS X sistemom. Do sedaj sem imela HP in polno težav, od nedelovanja skenerja do programskih sesutji ... Na apple.com priporočajo SAMO 3?! skenerje, od tega tudi enga HP-ja, kateri ima zelo slabe komentarje, glede na lastne izkušnje s HP skenerji, vem zakaj. Glede na to, da je druga izbira Canon me zanimajo vaše izkušnje s temi skenerji oz. kaj pripročate, ker po drugi strani so baje Canon skenerji slabši po kvaliteti skeniranja od HP-jevih?

Tudi sam imam podobne izkušnje s HP. Imam 3970, ki je sicer že malce v letih pa vendar še dovolj dober za marsikaj. Na Macu ga uporabljam skupaj s HP Photosmart Studio, v. 9.6.9. Se da kar v redu skenirat, čeprav mi gre na živce, ker se mi zdi ta Studio neznansko požrešen do resursov... Imam iMaca 2.8GHz in 4GB RAM pa še vedno stalno kr neki melje...

Ne vem, če si že delala z Epsonom, ki ga lahko vidiš na zgoraj navedenih linkih in ki stane preko 700 evrov - zelo je dober. Zares dober!!! PRO scanner za dokaj dostopen denar.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 16.09.2008 17:13:44
@1qa: prvotno sporočilo je že kar staro. Wink

@ddd: do zdaj sem imel dobre izkušnje s Canon skenerjem, ampak ga nimam več. Pri HPju so pa težave s programom, ki je priložen.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 16.09.2008 17:36:13
DejanX je napisal/a:

@ddd: do zdaj sem imel dobre izkušnje s Canon skenerjem, ampak ga nimam več. Pri HPju so pa težave s programom, ki je priložen.

Ups, Embarassed sry...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 16.09.2008 17:55:38
DejanX je napisal/a:

Ampak dejansko še vedno dokaj aktualno. V tem času ni bilo bistvenih sprememb na trgu namiznih skenerjev. Tako da nekatere povezave so še vedno dokaj aktualne.

Pri Epsonu je edina novost Epson Perfection V500 Photo, ampak tudi ta se je pojabil že pred meseci.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani