Prosim za mnenje.... | |||
prosil bi za mnenje kajti nameravam presedlati iz windows okolja na OS x....zanimalo bi predvsem kako se kaj obnese MacBook Pro 13" with Retina 256GB za grafično oblikovanje? bom kar konkreten... zanima me ko bom recimo v Premieru oprl dokument z recimo 1 uro posnetega HD video materiala, začel z montiranjem, zlaganjem slike in tona, efektov....na koncu združil vse skupaj v 15 minutni filemček.... Pa ne govorimo ravno o neki profi montaži ampak recimo o nekem naprednem znanju montiranja....potem je pa tukaj še bitna in vektorska grafika z Photoshopom in illustratorjem, izdelava raznoraznih bannerčkov, izdelava vizitk, jedilnikov, plakatov....spet ne govorimo ravno o profi izdelavi, vseeno pa včasih tudi kaj zaslužim s tem. Se pa zavedam, da velikost zaslona ni primerna oblikovanju.... Ali bo omenjen prenosnik sploh zmožen vse skupaj prežvečiti ali ne? In kako je s kompatibilnostjo Offica, zunanjimi diski...... Hvala za odgovor.... |
|||
![]() |
|||
kot si že sam ugotovil je ekran res malo majhen. V primeru da si navajen delati na tako majhnih ekranih nebi smelo biti problema. Ti pa predlagam vsekakor dodaten monitor. Sam ti lahko povem izkušnje samo z grafičnim oblikovanjem in v tem primeru ga vsekakor močno priporočam ![]() ![]() ![]() Če bo zmožen? 8gb RAMA, 2,4 ghz i5 procesor pa 256 gb SSD disk.....Moje mnenje brez problema. Office maš lahko tudi za maca, jaz rajši uporabljam iwork in odpira tudi vse office datoteke. Zunanji disk pa če ga boš imel kot backup disk bo formaturan v mac osx extended kar pomeni da ne moreš nanj pisati iz windows mašin (za to nisem siguren, tako da naj me kdo popravi če ni res)..če ga boš mel pa kot naprimer prenosni disk v fat32 pa ni nobenega problema. LP |
|||
![]() |
|||
_________________ |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |