Jabuk
Applikacija za tekmovanje
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 09.11.2013 15:27:43
Applikacija za tekmovanje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Je mogoce ze kdo iskal kaksno aplikacijo za tekmovanje v smucanju po starem (oldtimerji Wink ).. Da bi imel startno listo, moznost vpisa casov za posamezno disciplino... Prvi, drugi tek,... Izpis rezultatov,...

Iscem nekaj za amatersko rabo, tako da naj ne bi bila predraga... Se najbolje, ce bi bilo kaj free Wink ... Ce je kdo zasledil kaj takega za iPad, bi bilo super... Ce ne bo nic za iOS, pa bo treba najti kaj za racunalnik (OS X ali windows)...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 09.11.2013 18:18:11
Re: Applikacija za tekmovanje
Če ne najdeš nič pametnega, bi jaz kar v Google Drive (spreadsheets) naredil. Pa še povsem prilagodiš si lahko zadeve. Na računalniku nastaviš formule za preračunavanje časa in potem samo vpisuješ podatke na tablici.

Od nekaj iteracij nazaj je app za iPad-a že precej dober tudi za vpisovanje stvari.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 10.11.2013 15:41:39
No ni ravno iOS aplikacija, je vbistvu spletna aplikacija oziroma spletna stran...

Lansko leto sem v okviru študija za izpit naredil tole aplikacijo, za potrebe našega športnega društva.

No mislim da slike povejo več kot 1000 besed, tako da prilagam Wink

Drugače pa bomo v društvu tole "storitev" ponujali v najem ali v nakup cele aplikacije. V delu imam še nadgradnjo za vnose časov za 2 vožnji.

Če koga še kaj več zanima, pa naj vpraša Wink
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 15.11.2013 21:03:55
Pa imate ze kaj doreceno, kaksne naj bi bile cene? Predvidevam, da ne tako nizke, saj je trg za tako web aplikacijo dokaj majhen...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 15.11.2013 21:11:02
Ne res še nismo nič dorekli, se pa lahko midva zmeniva za enkratno uporabo, ti castim uporabo Smile trenutno imam na svojem serverju, tako da vse kar bos potreboval bo internet.

Upam da si upas preizkusit Razz no mi smo jo uporabljali na 5 smucarskih tekmah in na dveh kolesarskih. Pa je vse 100% delovalo, tako kot je treba.

Skratka ce si za, ti uredim dostop za eno tekmovanje, pa lahko potem poves kaksna opazanja ali pa kksn nov predlog, kaj bi se bilo pametno dodati?

ZS Wink
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 15.11.2013 21:16:15
Prej bi malo probal...Letosnjo sezono prvic organizirajo tekmo, ki bo 18. januarja... pa sem jaz zadolzen, da najdem kaj za to... Wink...

Dalje pa verjetno preko ZSjev ... Wink

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 15.11.2013 21:23:13
SmartBoy je napisal/a:
Ne res še nismo nič dorekli, se pa lahko midva zmeniva za enkratno uporabo, ti castim uporabo Smile trenutno imam na svojem serverju, tako da vse kar bos potreboval bo internet.

Upam da si upas preizkusit Razz no mi smo jo uporabljali na 5 smucarskih tekmah in na dveh kolesarskih. Pa je vse 100% delovalo, tako kot je treba.

Skratka ce si za, ti uredim dostop za eno tekmovanje, pa lahko potem poves kaksna opazanja ali pa kksn nov predlog, kaj bi se bilo pametno dodati?

ZS Wink

Kaj bi bilo pametno dodati:
Direktno branje ure - za kaj večjega je to nuja
Izpis na semaforju v cilju - to lahko izvedeš seveda če je zraven uradna ura iz katere imaš izhod za semafor
Časi se uradno zapisujejo v stotinkah izjemoma v tisočinkah in celo desettisočinkah, kjer je prisoten fotofinish vendar je vedno objavljen čas v stotinkah, ker če je kamera za fotofinish zraven se točno vidi kdo je kje in pride do razvrstitve, časi so enaki zraven pa je polje kjer je zapisan točen čas v tisočinkah ali v desettisočinkah. Lahko ti pošljem vzorec, da boš videl zakaj gre. Mi smo par let razvijali aplikacijo za tekme pa še zmeraj se najde kakšna težava, ki jo sproti popravljamo.

Drugače pa pohvalno, da si se lotil tega.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 16.11.2013 13:19:00
Hvala za komentarje, za branje ure se nisem odlocil, ker imamo mi se eno zelo staro uro ki nima te moznosti, tako da to ni bila prioriteta... Se pa seveda strinjam da bi bilo to za kaj vecjega zelo dobra stvar + avtomatsko vpisovanje casov.

Zakaj so casi v tisocinkah, zaradi najlazjega nacina vnosa casa v bazo, ker sem ze imel narejen modul ki to upravlja... Tako da sem pac pustil, sej ponavadi smo tudi mi v stotinkah zapisovali rezultat na tekmah

Kakso aplikacijo ste to razvili? Za ios ali kaj podobnega kot je tole?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 16.11.2013 15:49:10
SmartBoy je napisal/a:
Hvala za komentarje, za branje ure se nisem odlocil, ker imamo mi se eno zelo staro uro ki nima te moznosti, tako da to ni bila prioriteta... Se pa seveda strinjam da bi bilo to za kaj vecjega zelo dobra stvar + avtomatsko vpisovanje casov.

Zakaj so casi v tisocinkah, zaradi najlazjega nacina vnosa casa v bazo, ker sem ze imel narejen modul ki to upravlja... Tako da sem pac pustil, sej ponavadi smo tudi mi v stotinkah zapisovali rezultat na tekmah

Kakso aplikacijo ste to razvili? Za ios ali kaj podobnega kot je tole?

Sodelovali smo pri razvoju softvera za obdelavo, ki omogoča različne načine obdelave, tudi online na internet v realnem času. Verjetno boš naletel na problem pri vnosu rezultatov, ko bo prišlo v cilj več tekmovalcev hkrati v razmaku par sekund. Zato je rešitev ročnega vnosa rezultatov težko izvedljiva, pa še do veliko napak pride pri vnosu. Govorim iz izkušenj, ki smo jih imeli. Cela aplikacija je narejena za PC platformo, saj je še zmeraj večina uporabnikov na Windows okolju. Lahko se zmeniva pa prideš pogledat kako to zgleda, pa dobiš še kakšno idejo.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani