http://164.8.8.3/iso/EduroamProfile.zip
| Eduroam | |||||

Tistega ki zanima, ma tule link za FERI, pa naj gre po navodilih, pa mu bo delu Eduroam na macu in iPhonu.  

http://164.8.8.3/iso/EduroamProfile.zip  | 
	|||||

Jaz sem tudi probaval na faxu z ponovnim profilom pa ni delalo. Na koncu sem probal brez profilov (zbrisal obstoječega), se probal povezat na wifi eduroam in utipkal uporabniško in geslo in dela. 

| 
	|||||

Težava je v tem, da večina radius strežnikov (ki so okostje eduroama) v organizacijah uporablja certifikate s ključi, ki so manjši od 4k in ne uporabljajo sha1rsa - to pa je sedaj mandatory (enako kot v win8). Mavericks je take certifikate enostavno shitlistal. :/ 

| 
	|||||

Preverjeno deluje na FERI! Hvala  | 
	|||||

Probal in dela s tem postopkom tud na EPF mb  | 
	|||||

Tistemu, ki mi pride to zrihtat v Lj, dam za pivo, meni namres se vedno ne dala.

| 
	|||||

fakultete znotraj uni-mb nimajo težav, ker imajo ustrezne certifikate. za tiste znotraj uni-lj pa to žal ne velja.  | 
	|||||

Meni po teh navodilih ne deluje (niti s FERI računom, niti z UM računom). Pred upgrejdom na Mavericks mi je s FERI računom delovalo. Deluje samo brez certifikata...  | 
	|||||

A so že rešitve na vidiku. Meni z um računom ne deluje!

lp,  | 
	|||||

In kako OS prepričati, da je certifikat v resnici v redu? Meni eduroam ne dela od posodobitve dalje, javi "Authentication problem". Brez certifikatov oziroma pred-naloženega profila se sploh ne uspem povezati: klicaj in samo določanje IPja.  | 
	|||||

zbrišete certifikat in bo delalo

system preferences-> profile-> pol pa odstraniš eduroam certifikat-> vneseš celotno uporabniško ime in geslo in moglo bi delat za tiste, ki imate drugačne probleme pa ne bi vedu  | 
	|||||

Ravnokar sem govoril z Arnesom. Poslali so obvestilo o posodobitvi certifikatov na organizacije, ki uporabljajo Eduroam. Za Univerzo v Ljubljani bodo to storili kar sami, in sicer najverjetneje do konca tega tedna. 

| 
	|||||

Enih par jih je srečnih odšlo od mene do univerze, vse kar sem ušpičil pa je brisanje teh dveh fajlov:

/Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist /Library/Preferences/SystemConfiguration/preferences.plist Dejansko sem jih shranil v smeti, dokler kdo ne potrdi da dela tiptop, sam noben še ni bil nazaj Pa nič drugega, vse ostane nedotaknjeno...  | 
	|||||

Hvala, na MF tudi dela po tem postopku.  | 
	|||||

eduroam.si/apple/mobile 

To je to  | 
	|||||

Odvisno, ce je tvoja ustanova posodobila certifikate, ker ce imajo se ta stare, kratke, ne bo delalo Dela pa seveda ce pobrises vse profile, ampak malo trpi varnost, ker ne ves ce je res pravi eduroam  | 
	|||||

Hej,

tudi jaz sem imel probleme pri namestitvi eduroama. Imam novega macbook pro-ja in mi ni pa ni šlo se povezat na faksu. Za pomoč sem se obrnil na univerzo in sicer kdo študira na Univerzi v Mariboru: Najprej prosim pobrišite vse obstoječe eduroam profile na vašem sistemu. Potem na tej povezavi https://cat.eduroam.org/?idp=514 prenesete nameščevalnik za vaš operacijski sistem. Za prijavo uporabite uporabniško ime: ime.priimek@student.um.si in pripadajoče geslo. Lp  | 
	|||||

Profili na Eduroam CAT (https://cat.eduroam.org/) so na voljo tudi za druge organizacije (trenutno 22), se nekaj jih je v postopku pridružitve. Računski center Univerze v Ljubljani (RCUL) bo po njihovih besedah radius certifikat uredil v nekaj mesecih (za identitete *@student.uni-lj.si)!? 

| 
	|||||

Torej so novi certifikati že v uporabi na FU Ljubljana? 
			_________________ Lp, 5R  »That is one small step for man, one giant leap for a mankind.«  | 
	|||||

Vse fakultete, ki imajo uporabniška imena oblike nekaj@student.uni-lj.si, bodo profile lahko uporabile, ko bo s strani RCULa zamenjan radius certifikat. Profili so dejansko že pripravljeni, vendar niso uporabni, dokler se ne zgodi "preklop" s strani RCUL.  | 
	|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Omrežja - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6 Naslednja | 
   Gostovanje: 3fs.si | 

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | 
				  Kontakt     Domov     Na vrh strani |