Jabuk
Dodaten monitor
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 23.10.2013 20:25:02
Dodaten monitor
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lp.

Imam dodaten LED monitor.
Možna izhoda sta VGA in DVI.

Katerega je boljše uporabiti za priključek na mac-a, seveda z ustreznim pretvornikom, ali bo kakovost slike enaka?

In pa kateri predvornik za Thunderbolt? Verjetno bi bilo najboljše DVI->HDMI?
Hvala
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 23.10.2013 20:41:29
Re: Dodaten monitor
DVI, ker je digitalen.

Pa jaz bi izbral thunderbolt (ne hdmi)

http://support.apple.com/kb/HT3235
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 23.10.2013 20:53:22
macata je napisal/a:
DVI, ker je digitalen.

Pa jaz bi izbral thunderbolt (ne hdmi)

http://support.apple.com/kb/HT3235

zakaj pa ne HDMI?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 23.10.2013 21:02:43
Lahko tud hdmi, če hočeš. Sam hdmi je bolj za tvje in njihove resolucije.

Za priklop ekrana je prva izbira thunderbolt, ki je enak priključek kot mini display port. Ta verzija je najbolj uporabljana, torej je manjša verjetnost za kak bug/nekompatibilnost. Pa verjetno podpira mal več resolucij kot hdmi. (mal poglej po webu hdmi vs. display port)

http://store.apple.com/us/question/answers/product/MB572Z/B/is-there-currently-an-adapter-to-go-from-the-thunderbolt-display-to-a-vga-or-dvi/QHCKHD7FDHPHXY4JF

-----
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 23.10.2013 21:12:00
HDMI je DVI + zvok v enem kablu z manjšim konektorjem... tako da ni strahu o kakršnikoli "nekompatibilnosti" (DVI na HDMI adapterji so popolnoma pasivni, le prave pine na enem koncu poveže s pravimi na drugem). Če ima računalnik že vgrajen HDMI, je torej bolj smotrna (cenejša) odločitev HDMI... če se pa kupuje thunderbold adapter, je pa vseeno, katerega se kupi.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 23.10.2013 21:19:48
mikrohard je napisal/a:
HDMI je DVI + zvok v enem kablu z manjšim konektorjem... tako da ni strahu o kakršnikoli "nekompatibilnosti" (DVI na HDMI adapterji so popolnoma pasivni, le prave pine na enem koncu poveže s pravimi na drugem). Če ima računalnik že vgrajen HDMI, je torej bolj smotrna (cenejša) odločitev HDMI... če se pa kupuje thunderbold adapter, je pa vseeno, katerega se kupi.

Kaj pa ekranske resolucije.
A ni hdmi omejen samo s hdmi resolucijami. (se pa nisem poglabljal v to)
(on bi iz hdmi na macu pretvarjal v DVI ali VGA - če prav razumem)
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 23.10.2013 21:39:53
Na monitorju imam opcijo VGA ali DVI. Na macu je tako thunderbolt, tako da ne vem točno kateri pretvornik kupiti.

Ali je boljše, da za monitor denimo kupim DVI->HDMI ali DVI->DVI?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 23.10.2013 21:46:18
macata je napisal/a:
Kaj pa ekranske resolucije.
A ni hdmi omejen samo s hdmi resolucijami. (se pa nisem poglabljal v to)
(on bi iz hdmi na macu pretvarjal v DVI ali VGA - če prav razumem)

Če kdo omejuje resolucije, je to grafična in ne kabel. Preko DVI/HDMI kabla se monitor in grafična zmenita, katere resolucije se možne in izbereta najvišjo možno.

@Dajarra: Če ima Mac samo thunderbold izhod, kupi adapter na DVI in ne kompliciraj. VGA je stara (analogna) tehnologija... tega bi jaz na tvojem mestu vzel le, če imaš velikokrat kakšne prezentacije (precej projektorjev ima namreč samo VGA). Če pa imaš na računalniku HDMI izhod, je pa najcenejša rešitev HDMI-DVI kabel (brez kakršnegakoli adapterja).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 23.10.2013 21:48:37
Dajarra je napisal/a:
Na monitorju imam opcijo VGA ali DVI. Na macu je tako thunderbolt, tako da ne vem točno kateri pretvornik kupiti.

Ali je boljše, da za monitor denimo kupim DVI->HDMI ali DVI->DVI?

Če prav razumem imaš na Macu Thunderbolt in HDMI in se ne veš odločit iz katerega od teh dveh bi pretvarjal na DVI.

Moj odgovor je Thunderbolt. Rabiš pa kupit pretvornik iz MiniDisplayport na DVI.
Mini Display port je enak priključek kot Thunderbolt.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 23.10.2013 21:57:30
mikrohard je napisal/a:
Če kdo omejuje resolucije, je to grafična in ne kabel. Preko DVI/HDMI kabla se monitor in grafična zmenita, katere resolucije se možne in izbereta najvišjo možno.

Saj pravim, da nisem preverjal, samo se mi zdi, da na HDMI izhodu niso enake resolucije in frekvence kot na TB.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 23.10.2013 22:09:35
Citiram:
Compatibility with DVI[edit]
An adapter with a DVI receptacle connector to HDMI plug connector.

An adapter with HDMI (male) and DVI (female) connectors
An adapter with an HDMI receptacle connector to DVI plug connector with a close up of the HDMI connector.

An adapter with DVI and HDMI (female) connectors
HDMI is backward compatible with single-link Digital Visual Interface digital video (DVI-D or DVI-I, but not DVI-A). No signal conversion is required when an adapter or asymmetric cable is used, so there is no loss of video quality.[5]
From a user's perspective, an HDMI display can be driven by a single-link DVI-D source, since HDMI and DVI-D define an overlapping minimum set of supported resolutions and framebuffer formats to ensure a basic level of interoperability. In the reverse case a DVI-D monitor would have the same level of basic interoperability unless there are content protection issues with High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) or the HDMI color encoding is in component color space YCbCr which is not supported by DVI, instead of RGB. An HDMI source such as a Blu-ray player may demand HDCP-compliance of the display, and refuse to output HDCP-protected content to a non-compliant display.[96] A further complication is that there is a small amount of display equipment, such as some high-end home theater projectors, designed with HDMI inputs but not HDCP-compliant.
Any DVI-to-HDMI adapter can function as an HDMI-to-DVI adapter (and vice-versa). Typically, the only limitation is the gender of the adapter's connectors and the gender of the cables and sockets it is used with.

Kratka obnova: HDMI iz računalnika na DVI monitor bo v 99.99% deloval. Problem nastane le pri HDCP vsebinah (kodirani BluRay filmi) in YCbCr barvni shemi. Slednjo Mac nastavi samo, če misli, da je priklopljen na TV (kar ugotovi preko EDID-a). Pa še v tem primeru se da vsiliti RGB http://ireckon.net/2013/03/force-rgb-mode-in-mac-os-x-to-fix-the-picture-quality-of-an-external-monitor Torej... če ima računalnik HDMI izhod, ni razloga za nakup thunberbold-DVI adapterja, če lahko dobiš cenejši HDMI-DVI kabel.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 23.10.2013 22:23:56
Torej je čist vseeno.

Res imam samo predsodek pref hdmi.
Sicer ga bolj malo uporabljam, a je zmeri nek zaplet. Na netbooku od hčere se nikakor ne sporazumet s TVjem glede velikosti slike, T-2 škatla mi pa sporadično ugaša TV, če je vštekana preko HDMI. Prek SCARTa pa vse OK.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 23.10.2013 22:40:06
macata je napisal/a:
Če prav razumem imaš na Macu Thunderbolt in HDMI in se ne veš odločit iz katerega od teh dveh bi pretvarjal na DVI.

Moj odgovor je Thunderbolt. Rabiš pa kupit pretvornik iz MiniDisplayport na DVI.
Mini Display port je enak priključek kot Thunderbolt.

Na macu thunderbolt in DVI(lahko ga nesem zamenjat za HDMI, ki bi ga lahk tut za tv uporabljal).
Monitor ima pa vga in dvi.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 23.10.2013 22:55:04
macata je napisal/a:
Torej je čist vseeno.

Res imam samo predsodek pref hdmi.
Sicer ga bolj malo uporabljam, a je zmeri nek zaplet. Na netbooku od hčere se nikakor ne sporazumet s TVjem glede velikosti slike, T-2 škatla mi pa sporadično ugaša TV, če je vštekana preko HDMI. Prek SCARTa pa vse OK.

Če đe nimaš vključeno vključi overscan, če pa imaš pa ne dela pa ga izključi (čeprav bi načeloma moglo delat z vklopljenim), ker se moj LG tudi stalno nekaj zmišljuje glede velikosti.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 23.10.2013 23:12:26
iApple je napisal/a:
Če đe nimaš vključeno vključi overscan, če pa imaš pa ne dela pa ga izključi (čeprav bi načeloma moglo delat z vklopljenim), ker se moj LG tudi stalno nekaj zmišljuje glede velikosti.

Kje to misliš na TVju?
Te nastavitve nisem našel. Imam en 4 leta star Panasonic, ki ima sicer dost OK ekran(IPS), ostalo je pa porazno.

Do spomladi sem imel nanj priklopljen en star mini na VGA in je delalo ko šus. Bom mogu enga druzga nekje dobit, sam mi ni glih prioriteta.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 24.10.2013 00:02:26
Slika ti gre preko robov, je tako?

Nastavljeno imaš verjetno 16:9 razmerje na TVju? Meni pri 16:9, kljub signalu 16:9 kaže sliko preko robov če ni vklopljen overscan. Če je vklopljen overscan ali pa avtomatsko razmerje in ne 16:9 kaže pa čisto ok.

Sprobaj vsa možna razmerja, eno bo sigurno pravo, da bo kazalo sliko točno do robov. Sicer ne vem točno kako ima panasonic to urejeno, ampak sigurno ima nastavitve za razmerje, spremeni le tega in slika bi morala biti OK.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 24.10.2013 08:56:52
macata je napisal/a:
Kje to misliš na TVju?
Te nastavitve nisem našel. Imam en 4 leta star Panasonic, ki ima sicer dost OK ekran(IPS), ostalo je pa porazno.

Do spomladi sem imel nanj priklopljen en star mini na VGA in je delalo ko šus. Bom mogu enga druzga nekje dobit, sam mi ni glih prioriteta.

Imam naprodaj Mac mini, mislim, da je late 2007, še nima Intelovega procesorja, če te zanima povej?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 24.10.2013 09:40:25
mukl je napisal/a:
Imam naprodaj Mac mini, mislim, da je late 2007, še nima Intelovega procesorja, če te zanima povej?

Ma ne glih. Za kako simbolično ceno mogoče.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani