Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Novi iOS 7 design
Kakšen se vam zdi novi iOS 7?
iOS 7 je super! Točno to sem si želel/a.
40%
 40%  [ 99 ]
Imam mešane občutke glede iOS 7. Nekaj mi je všeč, nekaj ni.
46%
 46%  [ 113 ]
Novi iOS je poden. Čakam novo verzijo.
7%
 7%  [ 18 ]
Nimam posebnega mnenja. Šel/šla bom s tokom...
5%
 5%  [ 14 ]
Skupaj glasov : 244
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Skyfall
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 23.09.2013 18:14:04
Re: Novi iOS 7 design
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
@Slemi92 lepo povedano, poleg tega pa can't wait 4 Jailbreak, da popravmo ta mavrični izgled
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 24.09.2013 10:53:51
Slemi92 je napisal/a:
Zgleda, da je bil jobs res gonilni motor firme. Jebiga, ce je bil nemogoc sef ..

Tukaj se kar strinjam s tabo. Brez Jobsa bo Applu trda predla. Ne tvegajo z novimi "revolucionarnimi" idejami, na predstavitvah so vedno bolj dolgočasni. Še tale novi cilindrični Mac Pro je IMHO le dokončana Jobsova ideja. Če nimaš enega, ki te stalno biča od zadaj in sili v dokončanje "nemogočih" stvari, potem se hitro poleniš in zaspiš na lovorikah.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 24.09.2013 11:33:33
In kaj bi blo danes će bi Jobs še bil? Verjetno bi Forstall ostal, in bi imeli še več bukovega lesa in zelenic iOS pa nebi napredoval niti priblizno tako kot je sedaj.

Eni res pričakujete vsako leto neko revolucijo, kar je namogoče in tudi pod Jobsom ni bilo tako, med iPodom in iPhoneom je minilo veliko let, zdaj pa naj bi vsako leto meli neki "revolucionaren" produkt.

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 24.09.2013 13:18:35
Ravno par dni nazaj sem videl enega z nokio 3310, verjetno je zamenjal iphone zdaj ko je izšel ios7 in ni več lesa in umetne travice.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 24.09.2013 14:04:27
Spremembo UI bi mogli vpeljat bolj postopoma čez daljše obdobje, tako kot dela to Facebook. Zdaj so pa cel fakap naredili, polovica ljudi ne mara novega dizajna (starejši), polovica si meče pesek v oči da je to kul (najstniki), sem pa tja pa je mogoče dejansko komu všeč Very Happy

Poleg tega, kolikor se hočejo it nek minimalizem..nevem, pogledaš nov in star mail klient pa ti je vse jasno. Nov te kar bode v oči, izgleda kot nek pol-izdelek. In tako tudi večina OS.

Zanimivo da apple kokr je velik da si je privoščil tako bluzenje. In ja, zgleda da apple brez jobsa ni to to.

Kaj imamo danes, nič en ubogi telefon (za sam hw ne rečem nič-je zelo spodoben), ios7 za moje pojme brca v temo..mislim da je i4 moj prvi in zadnji iphone če mislijo tako naprej bluzit.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 24.09.2013 14:18:51
Kar se tiče designa je tokrat velika sprememba, saj so bile glavne linije od prvega iOS in do iOS6 pravzaprav iste. Vsak tak večji korak potrebuje nekaj časa, da se ljudje privadijo. V osnovi nimamo radi sprememb.

Na začetku (v torek) sem bil razočaran, sedaj ga imam iz dneva v dan raje Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 24.09.2013 15:36:50
Hec je v tem, da se hočjo it nek minimalizem in optimalno postavitev elementov, v resnici pa je ios bolj kičast in nepregleden kot kadarkoli prej.

Isto bluzi Microsoft z metrojem.. Ko vidiš prvič na sliki zgleda zanimivo, uporabne vrednosti pa nobene oz. celo slabša je uporabniška izkušnja kot prej.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 27.09.2013 07:34:33
crnazverinica je napisal/a:
Hec je v tem, da se hočjo it nek minimalizem in optimalno postavitev elementov, v resnici pa je ios bolj kičast in nepregleden kot kadarkoli prej.

Isto bluzi Microsoft z metrojem.. Ko vidiš prvič na sliki zgleda zanimivo, uporabne vrednosti pa nobene oz. celo slabša je uporabniška izkušnja kot prej.

Ja, saj to je to - nič ni narobe s flat designom, narobe je to, da je izvedba iOS7 šlampasta, ikone so take, kot bi jih en čez vikend naredil, barve gejevske, beline pa toliko, da oči boli. Sploh se mi zdi, da je ta prenova narejena 99% z mislijo na iPhone, samo 1 % pa za iPade, kjer novi sistem nikakor ne pride do izraza, vsa odvečna belina in kičastost pa odvrača.

Kar se pa tiče kvadratkov in Win8/Phone - koncept je vzet iz komercialne polomije, predvajalnika Zune. Koliko ljudi sploh ve, kaj je to?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: blizu
Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 27.09.2013 07:43:56
Spremembo UI bi mogli vpeljat bolj postopoma čez daljše obdobje, tako kot dela to Facebook. Zdaj so pa cel fakap naredili, polovica ljudi ne mara novega dizajna (starejši), polovica si meče pesek v oči da je to kul (najstniki), sem pa tja pa je mogoče dejansko komu všeč Very Happy

Poleg tega, kolikor se hočejo it nek minimalizem..nevem, pogledaš nov in star mail klient pa ti je vse jasno. Nov te kar bode v oči, izgleda kot nek pol-izdelek. In tako tudi večina OS.

Zanimivo da apple kokr je velik da si je privoščil tako bluzenje. In ja, zgleda da apple brez jobsa ni to to.

Kaj imamo danes, nič en ubogi telefon (za sam hw ne rečem nič-je zelo spodoben), ios7 za moje pojme brca v temo..mislim da je i4 moj prvi in zadnji iphone če mislijo tako naprej bluzit.

Well said!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 27.09.2013 08:21:34
@crnazverinica malo strelas v prazno. Vecina je navdusena nad iOS7, se posebaj mladi. Poglej si koliko ljudi je ze nadgradilo.

To, da par folka, ki se bo tak vedno jokalo, ko bodo kaksne sprmemebe joce, pa ne pomeni da je narobe kar je Apple naredil.

Eni bluzite v tri krasne, nimate ne pojma o UI designu, UX, interakcijskem designu... A mislis da je apple sel v to slepo, da niso delali testiranj, analiz...

Res je, nekatere stvari bodo morali popraviti, kar tudi bodo skozi cas. Sedaj so postavili osnovo. Kot so to delali skozi cas s OS X.

Sedaj lahko joces, sprejmes ali pa gres kupiti shit od Samsunga, ki ima najslabsi UI od vseh. Pa se nategnejo te po dolgem, ker rabijo za en update pol leta ali vec.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #31   Objavljeno 27.09.2013 09:35:33
Sam ne mi o desginu ios7 ker je polom. Funkcionalnost je pa boljsa ja

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 27.09.2013 09:38:51
Bi rad videl komentarje, ko bodo cez kaksno leto hipoteticno recimo dali nazaj stari dizajn Very Happy ... Bi vecina spet jamrala, da je stari novi dizajn nagravzen... "Navada je zelezna srajca" pravijo Smile ... in sedaj po tolikih letih prakticno enakega dizajna je to za nekatere tradicionaliste precejsen šok Smile

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 27.09.2013 10:04:58
Če greš po 3 mescih na iOS 6 vidiš da je iOS 6 polom. Edino hitrost iOS 6 pogrešam.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 27.09.2013 11:11:45
scotapipa je napisal/a:
Če greš po 3 mescih na iOS 6 vidiš da je iOS 6 polom. Edino hitrost iOS 6 pogrešam.

Se strinjam. Predvsem te nove aplikacije z iOS7 dizajnom (facebook, evernote...) so mi neizmirno všeč. Moje mnenje je da je apple z tem preskokom na mavrico naredil izjemno potezo. Apple je vedo bil in vedno bo nekaj posebnega!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Sac,CA
Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 27.09.2013 11:50:05
Sem bil proti dizajnu, vendar moram priznati da sem se po parih dnevih navadil in mi je ratalo vsec.

Samo da se ostali programerji cim prej svoje aplikacije prilagodijo iOS7, ker nekatere imajo kar "tezave" s sesuvanjem inp.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 27.09.2013 13:48:45
Joj ,kako ste nekateri smešni, ne vem, kdo vas sili, da uporabljate Iphone.
Meni je nov izgled všečen, če mi ne bi bil, ne bi jamral, ampak bi ga zamenjal, tako kot vsako drugo stvar.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 27.09.2013 15:19:45
Citiram:
@crnazverinica malo strelas v prazno. Vecina je navdusena nad iOS7, se posebaj mladi. Poglej si koliko ljudi je ze nadgradilo.

Nadgradili smo ker so Apple in fanboyi fajn napumpal hype, poglej na netu kolk člankov je o tem kako downgradat iz ios7 nazaj na 6, žal ne gre več, torej če si zamudu nimaš sploh izbire. Recenzije so tudi zelo mešane, to dosti pove.

Citiram:
Eni bluzite v tri krasne, nimate ne pojma o UI designu, UX, interakcijskem designu... A mislis da je apple sel v to slepo, da niso delali testiranj, analiz...

Eni bluzimo, drugi pa ne premorete kritičnega razmišljanja. Spet loh dam za primer Microsoft, a misliš da so na slepo in brez testiranj izdelal tisti Surface, na koncu pa se jim je prah nabiral gor v skladiščih in so nardili slabo miljardo izgube. Razlika med MS in Applom pa je sam v tem da pri Applu ljudje požrejo tist kar se jim servira. Pa še to ne bo dolgo, jim konkurenca že fajn diha za vrat.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 27.09.2013 15:28:05
Sladke solzice

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #39   Objavljeno 27.09.2013 15:33:22
Eni bluzimo, drugi pa ne premorete kritičnega razmišljanja.

Torej tisti, ki nima enakega mnenja kot ti, ne zna kritično razmišljati?

Prej bi rekel, da imajo določeni ljudje težave s spremembami... To je to. Take it or android.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 27.09.2013 16:00:08
Citiram:
Torej tisti, ki nima enakega mnenja kot ti, ne zna kritično razmišljati?

Dej argumente, ne pa kot 5 letni otrok napiše da nimam pojma o UI/UX. Kot že napisano, preveč beline - nek wannabe minimalizem ki to sploh ni, tipografija oz njena uporaba zelo šepa, šlampasta implementacija, kritike iz vsepovsod.. Sicer ne pravim da je vse zanič, je pa marsikaj narobe Very Happy

Bomo vidli kaj se bo izcimilo iz tega, oz. če bo tak dizajn (ker je KAO tok dober kot nakladate) zdržal vsaj tolko kot prejšni. Če ne bo, je fail Very Happy
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani