Zanima me, kako pri matriki, iz -1 in 11 v tretji vrstici, če slediš navodilom, nastaneta 1 in 9 ?
Če je tukaj kakšen matematik bi mi prav prišla pomoč
Lep večer
~Blaž
| Problem pri matematiki :) | |||
|
|||
Jaz bi rekel, da je napaka v knjigi.
Piše tudi da tretjo vrstico pomnožiš z -5 in prišteješ k četrti, kar ni pravilno: 1.) Bodisi pomnožiš s 5 in prišteješ k četrti 2.) Ali pa pomnožiš z -5 in odšteješ od četrte |
|||
Bi znalo bit samo to je iz ene doktorske naloge tako da ne vem. Pa tudi pri nekaterih drugih primerih sem opazil isto.
|
|||
Sem preveril... ni napaka, ampak tudi ni bistveno. Lahko pustiš 3. vrstico nespremenjeno in bo še vedno ista rešitev sistema (tukaj si pač samo enačbe prilagaja, da lahko enostavno reši sistem).
Sicer pa je zamolčal en korak (lahko, da mu je to program avtomatično naredil). Lahko jo pa dobiš tako (ne vem, zakaj bi to počel). Zadnjo vrstico (0 0 0 50 100) deliš z 2.5 (dobiš 0 0 0 20 40). Tretjo vrstico pomnožiš z -1 (dobiš 0 0 1 -11 -20). In potem te dve vrstici sešteješ (dobiš 0 0 1 9 20). Skratka... nepotrebno premetavanje enačb. |
|||
Hvala lepa.
|
|||
|
|||
Tale je pa res huda. Sploh pa obupavanje Nokie cisto zadaj
|
|||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |