Sam svoj mojster iNaprav
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 22.08.2013 12:41:11 Sam svoj mojster iNaprav |
|
Ker je res premalo uporabniških izkušenj o tem, kako ste sami popravili svojo iNapravo, odpiram novo temo, kjer bomo prav veseli vašega prispevka o ročnih spretnosti oz. popravilih iNaprav.
Na tej strani pogresam predvsem pisanje izkusenj tistih, ki so dobesedno imeli "jajca" in telefon sami razstavili in popravili zadevo. Ne pa da je prve stiri strani napisano samo:" javi temu in temu, pa ti bo zrihtal..."
No, ker se nisem mogel zmeniti z doticno osebo za servis (popolnoma nasprotno od tistega kar trdi na svoji spletni strani; ampak pustimo to...), sem se odlocil narociti robo (gumb + orodje) preko ebay-a in sam razstaviti in zamenjati gumb.
Torej: iPhone 4
Cas razstavljanja: cca 80min
Vse vijake sem postavljal tako, da sem vedel kam gredo in jih potem dal nazaj na svoje mesto. V pomoc mi je bil video iz YouTube (uporabnik iphonetutorial miami ali nekaj podobnega)
Potrebno je veliko potrpezljivosti. Ce vse delas previdno in se zavedas, da lahko kaj polomis, potem gre brez problema.
Rezultat: ker sem narocil samo novi gumb, zadeva seveda ni delovala.
Ce bi kdo na forumu to napisal, potem ne bi rabil telefona SE ENKRAT razstaviti in zamenjati kompleten kabel, z "light senzorjem", na katerem je defektni del (clicker).
Povzetek:
Za 7€ lahko sam popravis iPhone.
Ce boste sami menjavali, potem narocite samo kabel, saj gumb se ne more poskodovati, ker je kovinski. Poskoduje se clicker na kablu, ki vec ne preklaplja in ne porine gumba nazaj v prvotno lego.
Se to: Kabla pri iPhone 4 in iPhone 4S sta RAZLICNA!
Lep pozdrav, in upam, da sem komu s svojo izkusnjo pomagal
Prilagam sliko zlocina:

_________________ iPhone 5S,32Gb-Spacegrey
iPhone 4, 32Gb
iMac 27", i5 mid 2011
Macbook Air 13, late 2008
New iPad , 32Gb WiFi
iPod nano, 8Gb
Apple TV 2013
Ipad Pro 64
Iphone X
|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 22.08.2013 12:44:54 Re: Gumb za vklop/izklop |
|
Hvala za tole uporabniško izkušnjo ..
Res pa je, da nas je kar precej takih, ki nekako ne upamo "šariti" po drobovju iphona, tako da je tole več kot dobrodošlo! 
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
 |
Premaknjeno: Čet 22. Avg 2013 13:48. |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 22.08.2013 14:38:17 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
Da se jaz delim svojo izkusnjo: Menjava maticne plosce.
Od prijatelja sem dobil razbit iphone pri kateremu je delovala maticna plosca, ker se pa je meni telefon takrat zaklenil sem videl resitev pri menjavi le te. Lotil sem se tako da sm na youtubu nasel posnetek in pogledal potek na to sem uzel A4 papir ter narisal "skico" notrajnosti ter vsak odvit vijak postavil na svoje mesto. Potem sm po postopku plosco zamenjal in sestavil nazaj in sem bil resen pred placilom odklepa mojega telefon kar pa mi je zdrzalo 2 mesca nato sm mogu plosco vrnit in kupit odklep  telefon se vedno deluje 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: ThePirateBay.... |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 22.08.2013 14:48:28 Re: Gumb za vklop/izklop |
|
_________________ Lp,Dejc

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 22.08.2013 15:04:40 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
Tudi sam sem se že lotil razstavljanja iphona, pomagal sem si z youtubom, in seveda na a4 list sem si narisal iphona in delal krogce tam kjer sem odsraufal vijak, ter naredil tam krogec in s salotejpom prilepil vijak na papir.
Predvsem kar jaz še zraven teh popravil pogrešam je tole, da bi povedal oz prilepil link dela ki ste ga naročil, ker na ebayu nikol neveš al dobiš dobro ali slabo zadevo. Oz recmo kje kupit kakovosten neoriginalen zaslon, zadnjo ploščico ali home button ali kakega drugega dela, da zadeva ni predraga. Ker verjetno tudi tile naši serviserji ne uporabljajo vseh originalnih delov.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 22.08.2013 16:01:33 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
pozdravljeni,
moj prvi iphone ki sem ga razdu je bil 3gs, zamenjal sem prednje steklo, power button pa volume gumbe. Ker mi je takrat na servisu rekel da bi vse skupaj prislo okoli 100€ za nic dela sem bil primoran da popravim sam.
zelo mi je pomagala stran www.ifixit.com ce delas po navodilih res ne mores zgresiti. Dele sem narocil na ebayu, ponavadi narocim ce ima prodajalec fedback nad 99.5% vse kar je manj ignoriram oziroma pogledam kaj ljudje pisejo. nikoli ne iscem najcenejsega izdelka niti najdrazjega nekje izbiram neko zlato sredino.
tako sem za dele takrat dal priblizno 25€ za popravilo pa sem potreboval malo manj kot eno uro.
Od takrat naprej sem odprel še vsak svoj telefon, tudi 5ko. prijatelji in znanci mi redno nosijo telefone na popravilo do sedaj sem jih sigurno popravil vsaj ze 50.
cene servisov pa se mi zdijo pretirane, zamenjava stekla na 4/4s je bila na servisu 120€, ce sam naredis das za orginalen del 35€ in porabis kaksno urco za popravilo. da ne govorim za 3gs ko mi je rekel 60 evrov za samo sipco, orginalen del pa stane 8€ popravilo pa traja vsega 5 min.
odpiranje iphona ni nobena znanost, predlagam da si zapisujete kam ste dali kaksen vijak ker se zelo razlikujejo. za pomoc pa se komot lahko obnete na yt oz. google.
Lp vsem
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 22.08.2013 18:11:58 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
Popravil: zbit ipod touch 4 zaslon
Naročilo: globepoint
pazi na wifi anteno, ki je zgoraj levo ker ob odstranjevanju zaslona ostane prilepljena gor... zaslon je malo pod 40€; mel pa sem bel ipod in zaslon je samo črn bil, pa je tak fajn pršlo z belim home buttonom
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 22.08.2013 20:46:08 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
Super tema. Hvala za delitev izkušenj.
Ker tudi sam želim odpreti svojo štirico, zgolj zaradi čiščenja mrežic (slušalka, zvočnik, mikrofon) me zanima, kateri izvijač na ebay-u predlagate. Sem že malo gledal pa ne vem kateri je pravi in dober.
Hvala za info.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 22.08.2013 22:06:54 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
AquariusDJ je napisal/a: | Super tema. Hvala za delitev izkušenj.
Ker tudi sam želim odpreti svojo štirico, zgolj zaradi čiščenja mrežic (slušalka, zvočnik, mikrofon) me zanima, kateri izvijač na ebay-u predlagate. Sem že malo gledal pa ne vem kateri je pravi in dober.
Hvala za info. |
Rabis vsaj 2. prvi je hexagonal, da odpres zadnji cover, potem pa vse dejansko razstavis s kriznim.
Samo za ciscenje je dosti, da das ze motherboard dol, ter spodnji del, kjer sta mic in speaker gor.
_________________ iPhone 5S,32Gb-Spacegrey
iPhone 4, 32Gb
iMac 27", i5 mid 2011
Macbook Air 13, late 2008
New iPad , 32Gb WiFi
iPod nano, 8Gb
Apple TV 2013
Ipad Pro 64
Iphone X
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 23.08.2013 03:34:28 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
Nevem kake so na ebayu cene amoak tale UNIOR stane pri iDoktorju 10€
http://www.idoktor.si/shop/pentalobe_unior?filter_name=Izvijac
_________________ iMac 21,5" 2011
iPhone 4S 16GB
iPad mini 16GB
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 23.08.2013 07:22:34 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
IMac 21,5 mid 2010, prvič sem ga razdiral zaradi tega ker sem po štoravosti vtaknil sd kartico v režo za super drive.
Pomagala navodila na ifixit., za priseske sem uporabil kar dva garminova avto nosilca. Dobro je imet dva ker so magneti močni in hitro lahko pride do razbitja.
2. Nadgradnja HDD v SSD na mestu kjer je HDD. Nabavil sem takrat Kingstton V100+ z adapterji za 3.5 disk, temperaturni senzor sem rešil tako da sem sklenil obe žički navodila na ifixit.
3. Po kakem letu in prehodu na ML je Kingston žačel dobivat multiple bad sectorje in sem ga menjal za Samsung 840 serijo.
4. Dodajanje še enega Samsung 840 v RAID 0 polje, zamenjan super drive, z nosilcem za disk (vse skupaj nabavil na mimovrste). Nabavil sem na ebayu še en temp senzor tak kot je na superdrivu in zamenjal onega prej sklenjenega na HDD, tako da mi sedaj na obeh SSD-jih meri temperaturo, enega prikazuje kot DVD temp.
5. Nadgradnja Macbook alu na intelov SSD, zelo simpl.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: LJUBLJANA |
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 23.08.2013 09:28:15 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
Ja, ampak za vse te posege moraš vseeno biti en malček "tehničen tip"... ker drugače je lahko zadeva precej draga...
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 23.08.2013 12:27:21 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
Mustang lep prispevek ! Jaz sem edino enkrat zamenjal baterijo na 4ki pa zadnjo steklo na 4s. Za vse ostalo nesem pa kar k ocnopu.. Zdaj že neki cajta vse dela, morm potrkat. 
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 23.08.2013 13:55:09 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
No jaz sem razdru že par 3g, 3gs-ov, nazajde pa na 4ki menjal zaslon (iz ebay-ja za 18€, isto sem si pisla od kje je kak vijak in jih prilepil na list papirja, v slabi uri je bil telefon sestalvjen nazaj, ekran je pa kolkr dnarja tolko muzike, je pa sicer vprašanje če bi dobil za 30-40€ kaj boljega, lahko da bi bil isti šit sam dražja cena. Vglavnem ekrat čist rumen, v vsakem kotu če ga rahlo stisneš se kar razlije.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 23.08.2013 13:58:37 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
Teh izvijačev (sicer vizualno niso taki, ampak ima isto funkcijo) imam veliko. Če kdo želi, prodam za mali denar 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 23.08.2013 15:31:03 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 23.08.2013 15:38:20 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
.. pa še 10% off z našo kodo JABUK
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Črnomelj |
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 23.08.2013 16:31:02 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
Na eBayu bi narocil LCD... Je tle kdo, k bi mi iz starega LCDja pobral dol home gumb, senzor, kamero al karkol pac ze pride tam gor,... Ter namestil na LCD in nato v/na iPhone 5?!? Za simbolicno ceno seveda,... Info na privat,.. Lp
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 15.09.2013 10:20:07 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
Nevem kam točno bi to objavil, zato poskusim še tukaj.
Pri iPhonu 4 se mi je poškodoval ekran in bi bil potreben zamenjave. Ker je menjava na servisu draga, sem razmišljal o menjavi v lastni režiji, da prihranim nekaj eurov (žal so takšni časi, da moram zelo gledati na vsak euro).
Torej ima kdo kaj izkušenj s tem? Kje kupiti ekran, katerega kupiti, na kaj paziti pri menjavi, ...?
Najlepša hvala za odgovore/predloge/nasvete.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 15.09.2013 10:25:49 Re: Sam svoj mojster iNaprav |
|
gizmo je napisal/a: | Nevem kam točno bi to objavil, zato poskusim še tukaj.
Pri iPhonu 4 se mi je poškodoval ekran in bi bil potreben zamenjave. Ker je menjava na servisu draga, sem razmišljal o menjavi v lastni režiji, da prihranim nekaj eurov (žal so takšni časi, da moram zelo gledati na vsak euro).
Torej ima kdo kaj izkušenj s tem? Kje kupiti ekran, katerega kupiti, na kaj paziti pri menjavi, ...?
Najlepša hvala za odgovore/predloge/nasvete. |
JA na ebayu kupis pripomocke pa sipco,nato pa yt guidi
_________________ Lep pozdrav, Mark
|
 |