Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Koliko Apple je smiselno prinesti iz ZDA
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.09.2008 14:55:13
Koliko Apple je smiselno prinesti iz ZDA
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Koliko robe bi bilo še smiselno prinesti iz ZDA s prtljago brez kakih večjih rizikov davka,..:
grem v NY in prinesem:
en prenosnik (osebna prtljaga, kao sem ga nesel že dol)
Kake 3 iPode (za bratrance)

Ali je to preveč ali bi lahko še kaj?
Letališče prihoda je Munchen nato Trst - ni Slovenskih natančnežev Wink

Koliko pa vi nosite robe s seboj?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 04.09.2008 15:40:56
Re: Koliko Apple je smiselno prinesti iz ZDA
matjazp2 je napisal/a:
Koliko robe bi bilo še smiselno prinesti iz ZDA s prtljago brez kakih večjih rizikov davka,..:
grem v NY in prinesem:
en prenosnik (osebna prtljaga, kao sem ga nesel že dol)
Kake 3 iPode (za bratrance)

Ali je to preveč ali bi lahko še kaj?
Letališče prihoda je Munchen nato Trst - ni Slovenskih natančnežev Wink

Koliko pa vi nosite robe s seboj?

Lahko se ti zapici ze v samo en MacBook Smile ... ce bo opazil, da je nov... In ni nujno, da te zafrkavajo SLO cariniki... Ze ob vstopu v EU imas lahko probleme...

Lahko pa tudi ne... odvisno od srece... Confused

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: SG-LJ
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 04.09.2008 16:33:24
men se zdi da zarat maca ti ne bodo tezili, v vsakem primeru lahko reces da je tvoj,... svetujem ti da ga prizges preden se vrnes in nalozis kake stvari gor, slike, dokumente karkoli. pa skatlo bos mogu pustit v zda.

kar se ipodov tice mislim da tam te bodo zajebavali. od oceta kolega ima slabe izkusnje s tem, kupu je ipode in so mu jih takoj ko je pristal obdavcli. mislim da je imel tri. Enega bos se nakako spravu cez, spet bos mogu skatlo pustit tam pa nalozit kaj gor. moje mnenje pac.

lp, M
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 04.09.2008 16:49:03
Kakšen MB in iPod boš mogoče že lahko prinesel brez carine.

Ampak vsekakor na njega naloži kakšne podatke, slike, glasbo, ...
Preden greš tja, si na zunanji disk ali pa na DVDje zapeči te stvari in potem jih tam daj gor.

Pa škatle ne moreš prinesti. Garancijo pa boš že nekam spravil. Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 04.09.2008 16:53:41
Ni potrebno neko nalaganje. Vazno je, da ti racunalnik ne javlja, da se je potrebno registrirati. Pa magar das 3 aplikacije na namizje in ozadje spremenis to je vse.

Ipode das samo iz skatel in stvar je resena. Nihce ti ne sme sariti po tvojih stvareh sploh pa ne po prizganem rac. ali ipodu...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 04.09.2008 20:51:02
wehi je napisal/a:
Ni potrebno neko nalaganje. Vazno je, da ti racunalnik ne javlja, da se je potrebno registrirati. Pa magar das 3 aplikacije na namizje in ozadje spremenis to je vse.

Ipode das samo iz skatel in stvar je resena. Nihce ti ne sme sariti po tvojih stvareh sploh pa ne po prizganem rac. ali ipodu...

Razen ameriških carinikov, ki ti lahko vzamejo karkoli hočejo za kolikor časa smatrajo, da je to potrebno in še to brez kakšnega utemeljenega suma. Še zlasti so se zadnje čase vpičili v prenosnike in podobne gadgete.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 04.09.2008 20:58:27
wehi je napisal/a:

Ne sme ti sarit... ahko ti pa rece, da ga prizges...

Na rentgenu se pa vidi kaj mas v prtljagi... Cool In cariniki niso po zupi priplavali... in pri tistih ki pripotujejo iz U$ pomoje gledajo prav tehnicno robo... predvsem zaradi tako nizkega tecaja dolarja...

Ce gres na izhod, kjer ni nic za prijavit, te lahko kaksni cariniki v civilu prosijo, ce jih pospremis v sobo za preiskave Smile ... Sem ze nedologo nazaj pisal na forumu o eni oddaji na neki nemski TV na to tematiko...

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 04.09.2008 21:01:36
živjo,

ni tako enostavno, kot se zdi. načeloma gre gladko a se lahko tudi hudo zaplete. tudi če imaš macbooka in se izgovarjaš, da je star in da si ga kupil v sloveniji carinik lahko zahteva potrdilo, da si ga prijavil ko si odhajal iz eu. če ga nimaš ti lahko zaračuna uvozne dajatve, ki pa jih ob dokazilu z kasnejšim računom lahko zahtevaš nazaj.
formalno je pa takole: http://www.carina.gov.si/si/vprasanja_in_odgovori/carinski_in_davcni_postopki/do_katerega_zneska_je_fizicna_oseba_upravicena_do_uveljavljanja_oprostitve_placila_uvoznih_dajatev/

podrobneje:
http://www.carina.gov.si/si/vprasanja_in_odgovori/carinski_in_davcni_postopki/oprostitve_za_blago_v_osebni_prtljagi_potnikov/

od ljudi, ki pa veliko potujejo, pa je slišat da je lažje priti skozi kontrolo na letališčih muc, vie kot pa v lju.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 04.09.2008 21:43:29
Blackrider je napisal/a:
wehi je napisal/a:

Razen ameriških carinikov, ki ti lahko vzamejo karkoli hočejo za kolikor časa smatrajo, da je to potrebno in še to brez kakšnega utemeljenega suma. Še zlasti so se zadnje čase vpičili v prenosnike in podobne gadgete.

Tale "za kolikor časa je to potrebno" je recimo pri prenosnikih omejen na čas, ki ga rabijo za običajen varnostni pregled + da si skopirajo kompleten disk ... Kar je max pol urce ... In ne šarijo po compu, "samo" disk skopirajo. Zakaj je "samo" v navednicah, si pa verjetno predstavljaš ... Mad
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 04.09.2008 21:51:58
Ne razumem, kako lahko ljudje dovolijo, da oblasti kopirajo vsebine diskov...Pač si zakriptiraš vsebino diska al nekaj..

LP
-J
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 04.09.2008 21:55:22
mogoče, kdo ve katera služba pregleduje laptope oz. kopira diske? policija ali us customs & border protection? res me zanima kako in kaj lahko počnejo, ko pregledujejo potnike.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: SG-LJ
Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 05.09.2008 01:18:13
hehe zakriptas, to je drzava stari, ce hocjo bodo odkriptali use kar ces, tuki ni druge kot da razmagnetis disk al pa elektrosokom unici Smile

lp, m
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 05.09.2008 10:55:52
iz moje izkušnje:
- vzemi s sabo en usb disk (lahko tudi ključek) z aplikacijami in dokumenti od doma
- maca registriraj že v ameriki (prižgi, vpiši svoje podatke, wireless omrežja so skoraj povsod)
- zinštaliraj aplikacije in kopiraj dokumente
- priklopi iPode na meka in jih nafilaj z nekaj muzke
- zavrži vso embalažo ali pa si jo pošlji z navadno pošto domov
- iPode pospravi v žepe ( v jakno, v hlače, torbo, ...)
- pametno je nabavit tudi torbo za meka (jaz sem jo vzel že od doma, eno staro zmahano)
- brezskrbno odpotuj domov
- pa drži fige, ko greš čez carino Wink

Edit: Ameri pregledujejo notebooke, ko greš k njim, ne pa ko odhajaš. Torej ne bo težav...

Edit2: Jaz sem brez težav privlekel MB, 3x iPod nano, iPod classic in appleTV, pa še kaj Razz
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 05.09.2008 12:06:09
St0rMl0rD je napisal/a:
Ne razumem, kako lahko ljudje dovolijo, da oblasti kopirajo vsebine diskov...Pač si zakriptiraš vsebino diska al nekaj..

LP
-J

IN potem stvar traja (namesto pol urce za kopiranje) par ur al te pa ne spostijo v državo ...
Jebiga, njihovi predpisi so taki in če ti to ni všeč, pač ne hodiš tja ...
Jablanator

Jablanator

Kraj: Portoroz
Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 05.09.2008 13:58:51
na brniku vem da so tecni cariniki, kako je v trstu nevem, 2 meseca nazaj sem priletel iz amerike v venezio in ni blo nikjer nobenega carinika, samo policaj mi je pogledal passport, dvignu sem kovcek in cez izhod za evropejce vn na prostost Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Monte Carlo
Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 06.09.2008 08:19:46
kayamm je napisal/a:
na brniku vem da so tecni cariniki, kako je v trstu nevem, 2 meseca nazaj sem priletel iz amerike v venezio in ni blo nikjer nobenega carinika, samo policaj mi je pogledal passport, dvignu sem kovcek in cez izhod za evropejce vn na prostost Very Happy

Hehe, vidim da so ljudje v isti dilemi, kot sem bil jaz ko sem šel v USA, še predno sem prišel tja sem imam izdelan natančen plan kako in kaj...

Jaz oz. mi smo imeli srečo, ker je nas bilo 25 in smo si stvari malo podelili, ampak kljub temu velja biti pozorn...jaz sem svojega Aira nesel kot ročno prtljago, že na prvem pregledu v USA jim je padel v oči in sem pač moral pojasnit kako in kaj, seveda sem ga tudi prižgal in pač pokazal, da kao ni nov.

Problem se pojavi večinoma v Londonu, kjer se po večini prestopi na druga letala in pač veljajo zakoni EU, tukaj je čista loterija, sam sem imel srečo, sošolca pa so zafrkavali za iphona, tako da je vse skupaj relativno....

Pomembno se je pozanimat, če prtljago v Londonu sam ročno dvigneš ali jo sami premestijo na drugo letalo...tako je bilo pri nas in mi smo odali prtljago v LA in jo dvignili v München.

Pomembno je tudi to, da ne smeš imeti zaklenjenih kovčkov...sam sem se pozanimal in si nabavil TSA ključavnice, tako da vsaj na prvi pogled se da da odpreti kovčka, če se pa carina odloči za vpogled pa imajo univerzalni ključ.

Enako velja za München, kjer smo pristali, mislim da je tam ena najslabših carinskih kontrol, prileteli smo v nedeljo ob 3 popoldan in nikjer žive duše....
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 06.09.2008 09:21:35
Jaz grem čez Munchen, mislil sem comp in en ipod imeti s seboj, ostala 2 ipoda pa v kufer.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Portoroz
Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 06.09.2008 12:24:13
iLexy Dee je napisal/a:

že na prvem pregledu v USA jim je padel v oči in sem pač moral pojasnit kako in kaj, seveda sem ga tudi prižgal in pač pokazal, da kao ni nov.

Pomembno je tudi to, da ne smeš imeti zaklenjenih kovčkov...sam sem se pozanimal in si nabavil TSA ključavnice, tako da vsaj na prvi pogled se da da odpreti kovčka, če se pa carina odloči za vpogled pa imajo univerzalni ključ.

ne razumem kaj imas za kazat v USA? njih ne zanima kaj neses iz amerike.

kar se tice kontrole, ce imas kljucavnico, ti TSA agent rece, da pocakas ce bo potrebna kontrola kovcka, da jim sporocis sifro kljucavnice, ko zadevo rocno pregledajo pa oznacijo z trakom da je bil kovcek pregledan.

Glede carine pa je itak tako, da najprej dvignes kovcek in sele na-to gres cez carino.
Carina ni nikoli pred dvigom kovcka.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 06.09.2008 21:02:13
kayamm je napisal/a:

kar se tice kontrole, ce imas kljucavnico, ti TSA agent rece, da pocakas ce bo potrebna kontrola kovcka, da jim sporocis sifro kljucavnice, .

Zato se pa splača med TSA approved ključavnico (imajo jih na vsake letališču). Te imajo v resnici 2 kodi: tisto, ki si jo ti zamisliš, plus univerzalno (glede na serisjko št.), ki jo uporablja TSA. Tako lahko brez truda smi odprejo in ti nato nazaj zaklenejo, na ključavnici pa skoči ven rdeč obroček, po katrem vidiš, da je bila s TSA kodo odprta.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Monte Carlo
Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 07.09.2008 09:52:49
Jaz sem imel TSA ključavnico na ključek, pa ni bilo težav. Zakaj pa jih je Air zanimal, pa pojma nimem.....

Pač, kaj naj rečem...pripravlje moreš bit na vse, ker kolega so tudi na Brniku z iPhoni dobli, pa je mel kar pošteno probleme...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani