Download albumov slik iz Iphona
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 04.09.2008 15:54:55 Download albumov slik iz Iphona |
|
Pozdravljeni!
Imam sledeč problem. Računalnik (win xp) sem si ponovno inštaliral in pozabil sranit slike v mapi my documents. Imam pa jih na srečo še na iphonu ( 1.1.4) pod photo albums. Zdaj pa poskušam zadevo nekako dol potegnit. Z itunes si ne upam, ker me opozori, da bo potem vse mape picture albums na iphonu zbrisalo. Poskušal sem že z winscp ampak ne najdem prave mape kjer bi se skrivale.
Že vnaprej hvala za pomoč!
Lp, Nejc
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Trbovlje |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 04.09.2008 17:22:11 |
|
Dobi si program copytrans suite, ki prav to naredi, kar ti hočeš.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 04.09.2008 21:00:16 |
|
Dokler pa ne boš kupil polne verzije ti bo na sredini slike pisalo copytran suite
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 05.09.2008 20:04:24 |
|
darknes1234 je napisal/a: | Dokler pa ne boš kupil polne verzije ti bo na sredini slike pisalo copytran suite |
...... tako da ta rešitev odpade.
Zanima me samo v kateri mapi na iphonu so slike sranjene, da jih lahko nekako skopiram s pomočjo winscp.
LP, Nejc
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 05.09.2008 20:20:12 Re: Download albumov slik iz Iphona |
|
nejc_r je napisal/a: | Pozdravljeni!
Imam sledeč problem. Računalnik (win xp) sem si ponovno inštaliral in pozabil sranit slike v mapi my documents. Imam pa jih na srečo še na iphonu ( 1.1.4) pod photo albums. Zdaj pa poskušam zadevo nekako dol potegnit. Z itunes si ne upam, ker me opozori, da bo potem vse mape picture albums na iphonu zbrisalo. Poskušal sem že z winscp ampak ne najdem prave mape kjer bi se skrivale.
Že vnaprej hvala za pomoč!
Lp, Nejc |
Priklopi iPhone na kabel (USB) in odpri z raziskovalcem ...
Dvoklikni na Apple iPhone (Digitalni fotoaparat) in ti bo odprlo folder s slikami...
Lahko pa tudi odpres kaksen program za pregledovanje slik (recimo ACDSee) in skopiraj slike...
Druga varianta pa je, da odpres Čarovnik za skener in fotoaparat in preko tega orodja skopiras fotke...

_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 05.09.2008 21:01:45 |
|
Hvala Jest za podroben opis in idiotenziher način, kako posnete slike snameš, ampak moja težava niso slike v mapi Camera Roll (torej te ki sem jih jaz posnel) ampak druge slike, ki so v drugih albumih, ki sem jih si sinhroniziral IZ računalnika na iphone z itunes (pri sinhronizaciji zavihek photos).
Te bi rad spet nekako dobil.
Ker jih je razmeroma dosti (250+) nebi ravno 250 mejlov pošiljal...
Če sem malo nerazumljivo napisal se opravičujem.
Lp, Nejc
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 05.09.2008 21:09:23 |
|
Samo upam da veš, da ko si sliko enkrat prenesel na iPhona preko iTunesa se je slika avtomatično zmanjšala na majhno velikost. Ne vem točno koliko, vendar tam okoli resolucije ekrana. Torej tudi če ti bo uspelo spraviti slike nazaj na comp, bodo kot bi jih slikal z malo boljšim webcam.
Nazadnje urejal/a Some1 Pet 05. Sep 2008 21:29; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 05.09.2008 21:22:20 |
|
no, tega nisem vedel, ampak vseeno bolje to kot nič. Če je vsaj takšna velikosti kot slike ki jih pošlem iz iphona prek emaila bom zadovoljen. Večina teh slik je posnetih z iphonom ,vendar sem jih kasneje razvrstil po mapah (niso neke visokoresolucijske, ampak so spomini in trenutki, ki bi jih spet rad mel na računalniku).
Lp, Nejc
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 06.09.2008 12:27:23 |
|
Fotke, ki jih syncas preko iTunes se shanijo v bazi in jih ni v taki obliki, kot bi jih ti rad...
Baza pa se nahaja tukaj >> /private/var/mobile/Media/Photos/Photo Database
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 04.01.2009 00:13:45 |
|
nejc_r je napisal/a: | darknes1234 je napisal/a: | Dokler pa ne boš kupil polne verzije ti bo na sredini slike pisalo copytran suite | ...... tako da ta rešitev odpade.
Zanima me samo v kateri mapi na iphonu so slike sranjene, da jih lahko nekako skopiram s pomočjo winscp.
LP, Nejc |
Hallo
zadevo z fotoaparatom sem rešil:
http://www.touchpodium.com/2008/05/13/camera-photos-won%E2%80%99t-save-to-iphone-heres-a-fix/
There’s also another way to fix this:
If you have a finder-app on your phone you may navigate to the folder that stores the images(DCIM). Inside this folder there is a hidden folder called .MISC and inside this folder there’s a file called info.plist. This is the file that determines the filenames given to the photos and by deleting the whole .MISC folder you may solve your problem.
The system will generate a new folder upon next image taken and name this IMG_0001.JPG
NB! I didn’t have any images in the folder when I did this and do not know the consequences if you do have any.
I’m no expert, but this wotked for me:)
lp
Alex
|
 |