Iphone restore - vedno znova...
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 02.09.2008 19:42:27 Iphone restore - vedno znova... |
|
Po upgrade-u na 2.0.2 in jailbreaku z WinPwn se mi dogaja nekaj čudnega z Itunes.
Iphone sem restoral na zadnji restore (iz v2.0, če ne bi ga nastavil kot new Iphone) in enostavno po koncu restora mi ponudi ponovno isto sliko:
- set as new
- restore
tako sem naredil že 2x in restore filei se kr samo nalagajo en za drugim.
Nikakor pa ne pridem do nastavitev za sinhronizacijo?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 02.09.2008 19:57:14 Re: Iphone restore - vedno znova... |
|
opty je napisal/a: | Po upgrade-u na 2.0.2 in jailbreaku z WinPwn se mi dogaja nekaj čudnega z Itunes.
Iphone sem restoral na zadnji restore (iz v2.0, če ne bi ga nastavil kot new Iphone) in enostavno po koncu restora mi ponudi ponovno isto sliko:
- set as new
- restore
tako sem naredil že 2x in restore filei se kr samo nalagajo en za drugim.
Nikakor pa ne pridem do nastavitev za sinhronizacijo? |
Po tem, ko naložiš nov FW, lahko ohraniš nastavitve in podatke, ki si jih mel na telefonu, ko ti je iTunes naredil zadnji backup (ni priporočljivo, ker znajo potem programi zajebavat), ali pa nastaviš na friško vse skup, pa potem sinhroniziraš...
LP
-J
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 02.09.2008 22:58:12 |
|
Ok še enkrat...
prvi restore normalno naredim.
Problem je da mi ob priključitvi Iphona na pc, vedno znova javlja da je zaznal nov Iphone in da moram izbrati med restore in "new Iphone".
Ponavadi pa po prvem restoru ali nastavitvi Iphona kot "new" ponudi nastavitve sinhronizacije...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Vulcan |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 02.09.2008 23:13:43 |
|
vklopit moraš "disable automatic syncing for all Iphones and Ipods"
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 03.09.2008 07:19:29 |
|
Očitno res slabo razlagam;)
stvar po upgrade-u in jailbreaku je sledeča.
1. Iphone priklopim na pc
2. Itunes ga zazna kot nov Iphone in mi ponudi da na njega naložim enega izmed preteklih backupov (naredim restore) ali pa dam "new iphone"
3. naredim restore ki se uspešno zaključi
4. po restore-e se iphone "reboota" in itunes ga PONOVNO ZAZNA KOT NEZNAN TELEFON in mi ponudi izbiro iz točke 2.
torej se vrtim v krogu. Naj opozorim da nisem poizkusil izbrati "new iphone", ker imam backup iz 2.0.0. verzije in se mi ne zdi smiselno, oz. bom to naredil vendar bi rad ugotovil zakaj to ne deluje!
Taja, hvala za hint...vendar jaz do synca sploh ne pridem, kaj šele da bi bil avtomatski;)
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 03.09.2008 07:22:18 |
|
opty je napisal/a: | Očitno res slabo razlagam;)
stvar po upgrade-u in jailbreaku je sledeča.
1. Iphone priklopim na pc
2. Itunes ga zazna kot nov Iphone in mi ponudi da na njega naložim enega izmed preteklih backupov (naredim restore) ali pa dam "new iphone"
3. naredim restore ki se uspešno zaključi
4. po restore-e se iphone "reboota" in itunes ga PONOVNO ZAZNA KOT NEZNAN TELEFON in mi ponudi izbiro iz točke 2.
torej se vrtim v krogu. Naj opozorim da nisem poizkusil izbrati "new iphone", ker imam backup iz 2.0.0. verzije in se mi ne zdi smiselno, oz. bom to naredil vendar bi rad ugotovil zakaj to ne deluje!
Taja, hvala za hint...vendar jaz do synca sploh ne pridem, kaj šele da bi bil avtomatski;) |
Dokler ne bos tam izbral eno od opcij, te bo vedno znova spraseval za to... Ali ni to logicno? Nastavit ga je priporocljivo kot nov iPhone... in potem gre dalje...
Sicer lahko tudi izberes, da zelis povrniti restore od prej...vendar to lahko (ni nujno in je predvsem odvisno od tega, kaj vse si imel prej namesceno) povzroci probleme...
Torej se enkrat...
OBVEZNO je potrebno v tistem koraku ozbrati nekaj!...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 03.09.2008 10:53:03 |
|
Jasno da izberem;) izberem restore kot sem že napisal
"3. naredim restore ki se uspešno zaključi"
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 03.09.2008 14:05:39 |
|
opty je napisal/a: | Jasno da izberem;) izberem restore kot sem že napisal
"3. naredim restore ki se uspešno zaključi" |
Napisal si tudi tole
Citiram: | Naj opozorim da nisem poizkusil izbrati "new iphone", ker imam backup iz 2.0.0. verzije in se mi ne zdi smiselno, oz. bom to naredil vendar bi rad ugotovil zakaj to ne deluje! |
Iz tega sem sklepal, da pri tem koraku ne zberes nic... niti "Set up as a new iPhone", niti ne izberes shranjenega backupa...
Ce si pa to naredil in ti vedno znova ponudi, potem pa s tem backupom nekaj ni v redu... zato poskusi izbrati se "Set up as a new iPhone"...
Po tem pa potem sonhroniziras nazaj vsebine (imenik, koledar, glasbo, podcaste, ringtone,...)
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 03.09.2008 14:16:15 |
|
Jest ima prav.
Citiram: | To solve this, after you do your initial backup restore, just set up the phone as new. It shouldn’t ask you again after this. You won’t lose your contacts either because you already synced them on from the first backup restore.
Update: User haseebh2O has offered another solution. Uninstall iTunes, restart the PC, install iTunes 7.7, restore your backup again. It should stop asking. |
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 03.09.2008 16:38:55 |
|
Sej pravim, da bom poizkusil set up as new iphone ker bo po mojem pomagalo, vendar sem mislil da je kdo imel pobodno izkušnjo in jo rešil ter uspel uporabiti backup.
Sicer še nekoliko bolj sumim na Itunes ker sem naredil upgrade na 7.7.1.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 03.09.2008 18:46:21 |
|
VSe iphone poznavalci a noben ne posluša res.
Opty odpri itunes idi pod-edit-preferences idi pod zadnji jeziček-syncing in zbriši vse backupe,ki so tam noter in bo nehalo!
LP.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 03.09.2008 20:35:32 |
|
@Pretorian: Kdo ne posluša oziroma prebere?
opty je napisal/a: | sem mislil da je kdo imel pobodno izkušnjo in jo rešil ter uspel uporabiti backup. |
No zdaj pa razloži prosim, kako bo uporabil backup, če ga pred tem zbriše. 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 03.09.2008 21:20:29 |
|
to je napisal:Problem je da mi ob priključitvi Iphona na pc, vedno znova javlja da je zaznal nov Iphone in da moram izbrati med restore in "new Iphone"
Rekel sem mu da naj zbriše restore file in naredi na novo ker mu bo to non stop delalo!
Ko bo rešil bo javil upam,da je že prebral!
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 03.09.2008 21:54:30 |
|
Rešeno - sum potrjen!
Težava je v kombinaciji Itunes 7.7.1 -> Iphone 2G 2.0.2 v kolikor Iphone še ni bil sync-an.
Restore iz backupa sem opravil na drugi mašini z 7.7 iTunes in sedaj ga normalno zazna tudi iTunes 7.7.1.
Ne vem kaj me je pičilo v nadgradnjo ki ni bila potrebna...ponavadi tega ne počnem...sedaj mi je ponovno jasno zakaj;)
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 03.09.2008 21:57:18 |
|
LP
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 04.09.2008 09:43:38 |
|
Pretorian je napisal/a: | to je napisal:Problem je da mi ob priključitvi Iphona na pc, vedno znova javlja da je zaznal nov Iphone in da moram izbrati med restore in "new Iphone" |
ja in v debati naprej je napisal, kar sem citirala, tvoja pripomba in nasvet pa sta sledila naknadno
no glavno, da je Opty resil svojo tezavo 
|
 |