iPhone5 ali Samsung GalaxyS4
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 14.07.2013 22:24:41 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
TIGER500 je napisal/a: | Newpad, pošteno napisano, kajti če gre na android forum ji bo minlo do iphona,saj se prav posmehujejo iphonu  |
ja to je potem velik slabš kot na jabuk.si, kjer vsak napiše svoje mnenje, čeprov v prid itelefonu. težko je kupce rolls roycov prepričat da prešaltajo na yugo  (prispodoba)
ampak če maš apple računalnik potem mislm da je iphone edina pravilna izbira, se mi je lih zanč ena deklca pritožvala da je sinhronizacija z njenim andoridom in osx totaln skret.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 14.07.2013 22:33:47 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Sam imam seveda iphona 5, sem eden tistih, ki je stal v vrsti pri simobilu vso noč, vendar ne podcenjujem za vsako ceno android mobitelov, kot sem že zapisal na tem forumu sem pred kratkim testiral htc one, zadeva je super tako za rokovanje, oblikovno pa tako eden najlepših mobitelov 
|
 |
Jablanator
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 15.07.2013 06:12:26 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Na android forumu imajo že tko sami dovolj problemov sami s seboj, ker se kregajo ker je boljši. Samsun, HTC ali LG 
_________________ saj ni res pa je
iPhone 6 Space Gray 64 GB
iPad Air 2 128 GB Cellular
MacBook Pro with touch bar
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 15.07.2013 10:18:44 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
newpad je napisal/a: | Pozdravljena,
mislim, da si nisi zbrala pravega foruma za objektiven odgovor. Sem prepričan, da če greš na slo-android forum bodo odgovori povsem drugačni, pa ne me razumet narobe, tudi sam ti svetujem iPhone. Svetujem ti, da greš na youtube in si pogledaš čimveč različnih review-jev in primerjav. Potem stopi še do simobila in vzemi v roko oba telefona in se odloči.
LpS |
Tudi to ni dovolj, da si pogledaš youtube, nekaj pa je. Hitrost požiranja baterije recimo ne vidiš.Tudi na prodajnem mestu, kjer sprobaš oba telefona, ne vidiš nekih prednosti/slabosti, le velik zaslon in 2 leti garancije
Treba je telefon uporabljat nekaj dni/tednov, pol veš kako in kaj. Takrat pa že zgubiš nekaj cene in prodaš z izgubo, ker je androidov ko smetja in drug drugemu izbijajo ceno... Res se ne splača. Sploh zaj, ko je ios7 pred vrati.
Recimo za i5+b3 softver , 3g+wifi na ON. 1480mAh baterija.
1h10min
10h32min
88%
Če bi mel sgs3 v powersave bi mel približno 50% baterije, ob 2100mAh bateriji.
_________________ LG G6
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 15.07.2013 13:45:49 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Sam osebno imam od 4ke naprej vedno iphone, ampak mi je prejšni teden izpadla ponudba za poceni s4-ko in sem jo kupil ter po dveh dneh uporabe prodav. Mislim da je to stvar navade in ostajam na iphone 5 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 15.07.2013 22:33:39 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Bom jaz opisal (kar se da realno).
S4 ima dober zaslon, oblika je ok, plastika malo manj, kamera 1a, baterija zdrži (ob podobni uporabi) tako kot pri Iphonu. Zlahka se navadiš na večji zaslon. Ima ogromno funkcij (ne rečem, da so vse nujno potrebne), ki jih pri Iphonu še dolgo ne bo.
Kar se tiče androida: verjamem, da bi se ga človek navadil (sčasoma, če si že dolgo na ios-u toliko več).
Mene motijo bugi oziroma določene malenkosti: internet vsake toliko časa prekine sam od sebe (ne glede na 3g ali wifi) - pri "osvežitvi" strani pa jo odpre v sekundi (kdo bi vedel zakaj), pri klicanju (vsaj moj s4) ima čudno "navado": vsaj dvakrat od desetih klicev: pritisnem za klicanje, se odpre dnevnik zadnjih klicev, potem izberem koga želim poklicati, mi ponudi: ali klic ali sms ali email,... in potem pritisnem klic - me vrže nazaj na dnevnik zadnjih klicev???
Najbolj pa me motijo posiljevanja z reklamami in : forami za nove igre ali pa: zadeli ste novi ipad..... igre so v storu brezplačne tako kot tudi plačljive, a očitno ti brezplačne potem čisto zasvinjajo telefon...
Skratka: priporočam Iphone zaradi boljše uporabniške izkušnje, a ne trdim, da je S4 slab telefon. Prav nasprotno: dober je. Če bi bil gor ios bi bil 1a.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 26.07.2013 12:40:42 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Evo, kot sem "rekel" , sem tudi jaz ( zacasni ) uporabnik S4.. Dobil pred nekaj dnevi.. Kaj naj recem? OK telefon, ekran super, velikost se mi prav dopade, ampak ni to iPhone-iOS.. Uporabljal ga bom kak mesec, potem pa v menjavo nazaj za petko..
P.s.
Zdaj vidim, da bi Apple vseno lahko malenkost se povecal ekran.. Ne tako drasticno, kot S4, ampak npr na 4,5 inca..
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor-Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 31.07.2013 06:54:04 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Ne morem da ne bi....
Samsung, Nokia, HTC..... Super. Samo nekaj jim manjka. Simbol! Da, Jabolko. No in Siri.
Obstajajo hitrejši, cenejši, varčnejši, zmoglivejši... avtomobili kot je Mercedes ali Ferarri, kakor hočete. Ampak nimajo simbola! Nimajo Zvezde in nimajo Konja.
In ravno ta simbol nas dela drugačne od ostalih. Morda posebne, morda samosvoje ali vase zagledane... Kakorkoli. Imamo svoj simbol- belo Jabolko. Lahko bi si upal trditi, da celo svojo malo sekto, ki nas združuje in povezuje. Smo zaradi tega najboljši? Tega ne vem. Najlepši pa zagotovo.
_________________ iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra 16Gb, iMac 27, 3.7, 64Gb Monterey, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4, iPad 9, iPhone 12
Daj kolikor vzameš in vse bo dobro!
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: ThePirateBay.... |
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 31.07.2013 07:12:54 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
racka11 je napisal/a: | Ne morem da ne bi....
Samsung, Nokia, HTC..... Super. Samo nekaj jim manjka. Simbol! Da, Jabolko. No in Siri.
Obstajajo hitrejši, cenejši, varčnejši, zmoglivejši... avtomobili kot je Mercedes ali Ferarri, kakor hočete. Ampak nimajo simbola! Nimajo Zvezde in nimajo Konja.
In ravno ta simbol nas dela drugačne od ostalih. Morda posebne, morda samosvoje ali vase zagledane... Kakorkoli. Imamo svoj simbol- belo Jabolko. Lahko bi si upal trditi, da celo svojo malo sekto, ki nas združuje in povezuje. Smo zaradi tega najboljši? Tega ne vem. Najlepši pa zagotovo. |
Pa v tej sekti si ti sam to je v tvoji glavi sej nisi resen.iPhone uporabljam že od samega začetka to pa zato ker je življenje preveč zakomplicirano da bi imel zakompliciran še telefon.Apple pa ponuja preprost videz in preprosto uporabniško izkušnjo.
Samsung suxxx ma sosed s4 ni razlike med s3, ki ga ima žena android je ne velik buggg in nič drugega je pa mogoče res prednost operirat z njim mislim na prenos podatkov iz telefona in v telefon ekran je tud ok modri zob dela normalno to so mogoče prednosti samo ne tok močne da bi pretehtale uporabniško izkušnjo.
Je pa res tud to unk je navajen iPhona dvomim da bo kdaj menjal te preveč zasvoji prevzame simpl and clean.
_________________ Lp,Dejc

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 31.07.2013 08:24:12 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Sekta v Sloveniji nismo več odkar iPhone prodaja Simobil. Včasih se mi res bruha, ko vidim kateri sodelavci in sodelavke si kupujejo iPhone k so glupi ko k****  Enega moti dolg seznam klicev (recents) in jih skos briše in je živčen, ker iPhone tega ne dela sam, druga si ne bo nardila Apple ID, ker tega pač ne potrebuje, tretja sploh nima računalnika in si ne more naložiti glasbe, fimov, skupno vsem pa je, da so razočarani nad iPhonom 
|
 |
Jablanator
Kraj: Murska Sobota |
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 31.07.2013 08:52:47 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
DeJc0 je napisal/a: |
Samsung suxxx ma sosed s4 ni razlike med s3, ki ga ima žena android je ne velik buggg in nič drugega je pa mogoče res prednost operirat z njim mislim na prenos podatkov iz telefona in v telefon ekran je tud ok modri zob dela normalno to so mogoče prednosti samo ne tok močne da bi pretehtale uporabniško izkušnjo.
|
Dejc0 napisal si, da je samsung en sam bug, in da je pri iphonu glih to prednost očitno. Zakaj pa pol ko berem forum pol folka da na telefon takoj beta verzijo ios-a in se pol joče kako mu tel. zmrzuje, respringa, …. Torej je pol še hujši (po bugih) kot pa samsung. In to pol prenašajo od junija do oktobra?!
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 31.07.2013 09:03:07 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Dani_S je napisal/a: | Dejc0 napisal si, da je samsung en sam bug, in da je pri iphonu glih to prednost očitno. Zakaj pa pol ko berem forum pol folka da na telefon takoj beta verzijo ios-a in se pol joče kako mu tel. zmrzuje, respringa, …. Torej je pol še hujši (po bugih) kot pa samsung. In to pol prenašajo od junija do oktobra?!
Mislim, da se večino folka pri iphonu več izgovarja samo na uporabniško izkušnjo kolko je bolša, čeprav temu ni tak. |
saj si pa sam povedal odgovor: ker je BETA. In attention whore otročički si nameščajo beto čeprav je ta namenjena izključno RAZVIJALCEM ampak oni morajo, potem pa jokajo da ne dela to in ono. Za navadne uporabnike je namenjen samo uradni iOS7 ko bo izšel!
Jaz z iOS še težav nisem mel, medtem ko sem en čas mel androida in je bilo za popizdit. Samsung je pa itak crap, samo štanca telefon vsak teden pride neko Samsung Salaxy _____ (vstavi poljubno besedo/črko) dela pa za en k.....
_________________ iPhone & iPad -> r0x
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 31.07.2013 11:50:58 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Fantje, ne tako "trdo", no.. Android definitivno ni "en sam bug".. Evo, zdaj je nekaj več "druženja" moje malenkosti in Samsungovega flagship telefona S4.. Glede na to, da sem imel dosedaj nekaj let iPhone ( 3G, 3Gs, 4, 4S ), bi lakoh malce pokomentiral "v detajle", hehe
Jah, zadeva ima reees lep, velik ekran.. Tukaj mu dam možnost, da povozi Ajfonovo petico.. Ampak ( there is allways a but.. ) : Imam precej velike šape, sem namreč visok 193cm, pa je telefon relativno neudoben za držanje in upravljanje samo z eno roko.. Preprosto zgornje kote težko zadaneš, brez da ne bi z dlanjo pritisnil ene izmed dveh trapastih softtač tipk.. Sploh, ko zadevo obrneš v lanscape, da bi punčkam pokazal fotografije z morja in telefon konkretno zgrabiš.. Seveda si vmes z dlanjo že parkrat pritisnil tipko na robu ohišja in skenslal tiste slikce, ki si jih hotel pokazat.. In vmes ostane malce "mučno in hecno" izgovarjanje: ups, sory, sm ponesreč prtisnu na tipke, čaki, bom ponovu vajo.. potem primeš telefon malce po gejevsko in končno pokažeš slikce.. Torej: Apple, naredi 4,5 inčen ekarn, pa malce širši naj bo.. Samo malce, ne preveč
Ali naprimer kontakti.. Super, ampak skrolanje.... Ježešna, dragi androidovci, dajte prijet v roke magari ajfon 4S in skrolajte, skrolajte, skrolajte, potem ugasnite, prižgite, skrolajte še malce.. Potem pa v delavnico in TEMELJITo začet na zadevi, ki se imenuje OPTIMIZACIJA sofware-a.. In to definitivno ne samo pri kontaktih...
Naslednja zadeva, ki bi jo lahko dal v konkreten plus mojemu Samsungu je printanje.. Sedim doma, malce srfam in hočem nekaj sprintat. Pritisnem ukaz, telefonček najde moj printer, ki je doma v mreži na standby in zadevo vrhunsko da v print.. Pohvalno!! Apple, zdaj pa ti v svojo delavnico!!
Shranjevanje priponk v mailih: Vrhunsko, ampak!?!? KAM ZABOGA si ti zdaj to meni shranil?? Fak, v poplavi map, ki jih android naserje po sistemu in SD kartici porabiš ohoho časa, da to tudi najdeš..
Baterija: Bi rekel, da oba flagšip telefona tukaj hodita z roko v roki.. Po precej "težki roki" mi oba modela zdržita nekako do 16.00 ure popoldne. Pa sem vsakega zvečer dal na dock in zjutraj ob petih snel..
naskednja zadeva: aplikacije... Nimam besed... Apple, prosim, NIKOLI IN NIKDAR ne dovoli, da se vsak avtor appov "sprehaja", kakor mu paše.. Pa porkamadona, skoraj nikoli ni kak ukaz na istem mestu, kot si se ga "navadil" od ene aplikacije, ki si jo zaprl par sekund prej.. Pa fak, zakaj moram pri eni aplikaciji tipkat po ekranu, pri drugi deluje leva tač tipka, spet pri tretji iščeš settings ko blesav, ker se je pisec odločil, da jo bo premaknil na desno tač tipko.. Apple, bravo, s teboj sem domač prvih nekaj ur in potem na veke vekov, amen.. Da o splošni grafični dodelanosti in ostalim (reklame, reklame, reklame )sploh ne govorim.. And again: optimization, optimization.... In Apple, tebi sem vsako aplikacijo z veseljem plačal, če si tako hotel, pri Androidu: forget it.. Nimam toliko zaupanja, da bo plačljiva kaj boljša, kot free crap.. Pa še enkrat, verjetno niso vse iste, ampak občutek ostane..
Da ne bom predolg, bom rekel takole: Galaxy res ni slab telefon! Ampak: občutek trdnosti, kakovosti, fluidnost delovanja, kakovost aplikacij, ki jih nudi iPhone, odtehta vse ( ali vsaj večino ) superduper funkcij, ki ijh dobiš, če se odločiš za flagšip od Samsunga.. In kaj bom storil jaz?' Hja, ko bo mogoče, bo "jesenski" iPhone moj, hehe
Moj sedanji Samsung pa bo, upam, našel drugega lastnika
koneckoncev ni slab telefon.. Samo jaz sem imel v rokah že iPhone in ga uporabljal.. prvo spoznavanje Appla je očitno preraslo v "ljubezen" in zaupanje in temu se splača ostati zvest..
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 31.07.2013 15:41:27 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor-Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 31.07.2013 16:37:46 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Dejc0 je zapisal:
"Pa v tej sekti si ti sam to je v tvoji glavi sej nisi resen.....
........ te preveč zasvoji prevzame simpl and clean."
Ne gre enačiti vseh sekt kot oblike verskega združevanja! Ta forum, je ena izmed oblik združevanja oseb, ki so povezani med seboj zaradi enega ali večih sorodnih razlogov. Jabolka. Takšnega ali malo odgriznjenega. Smo v sekti? Da, lahko bi se tako reklo. Je treba kdaj prebrati nevidno črnilo med vrsticami? Tudi to. Večkrat.
Zakaj?
"....... te preveč zasvoji prevzame simpl and clean."
Lepo povedano.
_________________ iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra 16Gb, iMac 27, 3.7, 64Gb Monterey, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4, iPad 9, iPhone 12
Daj kolikor vzameš in vse bo dobro!
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: ThePirateBay.... |
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 31.07.2013 21:02:15 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
racka11 je napisal/a: | Dejc0 je zapisal:
"Pa v tej sekti si ti sam to je v tvoji glavi sej nisi resen.....
........ te preveč zasvoji prevzame simpl and clean."
Ne gre enačiti vseh sekt kot oblike verskega združevanja! Ta forum, je ena izmed oblik združevanja oseb, ki so povezani med seboj zaradi enega ali večih sorodnih razlogov. Jabolka. Takšnega ali malo odgriznjenega. Smo v sekti? Da, lahko bi se tako reklo. Je treba kdaj prebrati nevidno črnilo med vrsticami? Tudi to. Večkrat.
Zakaj?
"....... te preveč zasvoji prevzame simpl and clean."
Lepo povedano. |
Narobe si predstavljaš telefon je takšen kot je in vsak posameznik ga dojame drugače in tisti ki ga dojamejo takega kot je ga tudi ljubijo in uporabljajo ne rabiš bit v sekti ali Ku Klux Klanu da si apple uporabnik.
Čist simpl je al ga začutiš al pa ne to je vse nekateri začutijo android nekateri apple in tisti ki začutijo android imajo tudi svoj forum kot ga imajo tisti ki so začutili apple hihhhi simpl k pimpl.
Probal sem vse samsunge in je problem ko daš malo več appov gor začne frizat na polno povrhu vsega pa appi suxxajo ne vem zakaj UI je grd ko svinja od tega androida nevem mene ne potegne na začetku me je malo pocukalo ker mi je blo tok fajn kopirat muzko igre in podobno v smislu USB to je pa vse sam kmalu sem dojel da to ni to tko da zame bo vedno iPhone in Apple na sploh pa nisem v nobeni sekti zadeva mi je pisana na kožo.
_________________ Lp,Dejc

|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 01.08.2013 08:52:00 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Prav z zanimanjem sem prebiral tole temo...sto ljudi, sto čudi...in tako je tudi prav. Bil sem v podobni dilemi in na koncu je prevagal "dobri stari evro" in ponudba na "Tamkjernivrste". Samsung Avit S z Win8 pod 200 €. Kapo dol, prav dobrodošla sprememba je in po dolgem času se s telefonom z veseljem ubadam.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 01.08.2013 09:07:10 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Glede na to, da tukaj vsi opisujete izkušnje s samsungi, lahko zamenjate besedo "android" s "crapwiz", ker sedaj je tako, kot bi si na iphona naloži žnj enih tweakov in tretjerazrednih tem iz cydie in pol govoru kako se ios zatika, sesuva in grdo izgleda
Sem imel več kot 4 leta iphona, pa nisem sedaj po enem letu z nexusom nič manj zadovoljen, prej obratno.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #59 Objavljeno 01.08.2013 11:58:22 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
ja, te popolnoma razumem in podpiram tvoje mišljenje, vendar moraš vedeti, da povprečnega uporablnika prav malo briga, KAJ bremza njegov telefon.. Ali je to tačwiz, ali je to karkoli drugega.. On je kupil dober telefon z operacijskim sistemom, ki se še vedno imenuje Android in pač zadeva ne dela tako, kot bi morala. Ne rabi bit "računalničar" in ugotavljat, kater model telefona ima stock ROM, in kateri kakšno "sranje", ki ga bremza.. Tega iPhone NIMA... Noben... VSI delujejo tekoče.. Torej... Logična odločitev??
Ali porabit ohoho časa za "lastno" optimizacijo", ali kupiti STOCK hitro in kvalitetno delujoč telefon..Seveda malce dražja zadeva, ampak... dela hitro, zanesljivo.. Pa še "embalaža" in imidž je res vrhunski..
Ti pač spadaš med osebke, ki so prej naredili "diplomo" iz tega, kater telefon se obnaša nabolje z androidom.. Pričakovat isto od vsakodnevnega uporabnika telefona je preprosto preveč.. In tukaj ima Apple konkretno prednost.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #60 Objavljeno 01.08.2013 12:48:14 Re: iPhone5 ali Samsung GalaxyS4 |
|
Hja, ko laufa nek OS na toliko različnih napravah je pač potrebno prej naredit malo raziskave, prebrat kak test in na koncu seveda pred nakupom stvar probat. Sej tudi pri nakupu windows laptopa ne greš v trgovino in kupiš prvega, ki ti pride pod roke. Vsekakor pa ne za mnenje spraševat prodajalca
In ni bilo potrebno nobene diplome... kot lastniku iphona mi je bilo jasno, da najboljši hw ne pomeni tudi hitrega in tekočega delovanja, kar se je potem tudi v praksi pokazalo, ko sem preizkusil vse 3 kandidate za nakup... galaxy nexus je delal opazno bolje kot one x in s3, kljub slabšemu hw.
Če si pa zadovoljen uporabnik iphona in se ti hkrati ne da vsaj malo preverit na netu preden kupiš nekaj povsem novega, je bolje, da pač ostaneš na tem kar imaš.
Pa še glede tekočega delovanja VSEH iphonov... Danes še vedno lahko kupiš iphone 4, ki pa z iOS6 dela vse prej kot hitro in tekoče 
|
 |