Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Arhitektura - Kateri prenosnik?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 12.07.2013 19:04:32
Re: Arhitektura - Kateri prenosnik?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Že že, samo zanima me ali je mislil da pač, ne dela vse optimalno hitro oz. ne dovolj hitro zanj, ali pa da je nevzdržno za delo, ker vse tok šteka in postane računalnik nasploh neodziven in mučen za uporabo. Vem da bi on 15 MbP ali bolje. Smile
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 12.07.2013 20:03:44
Lenarit je napisal/a:
Jaja, saj to mi je jasno, sem pričakoval nekaj v tej smeri. Sad

Sussi na poiskanju, res me zanima kaj je mislil s počepom. Bo njegov odgovor kar najbolj vplival na kaj in kako.

gre se zato, da se ti zna zgoditi, da ti bo ko boš sredi največ dela, da ti bodo, ko bo preobremenjen crashali appsi, ki jih boš najboljše potreboval in boš mel rainbow wheel in boš izgubljal podatke oz. delo, ki bo v procesu. In velikokrat popizdil zraven. Sicer menim da bi 13" v 80% primerih bil več kot dovolj močen, ampak ravno v ključnih momentih, kot so recimo zadnje ure pred deadlini ko vsi delamo z 220% bi najbolj popizdeval, verjemi.
Pa ne vem za katere programi si slišal, da bi rabil windowse? Tisti program ali dva ki se ju rabi za kakšne strojne oz gradbene predmete pol ure na letnik recimo, že nardiš pri katerem sošolcu Smile moj MBP še ni videl windowsev in mislim, da jih tudi ne bo.
Na koncu ti bom rekel, da ima nekaj ljudi 13" macbooke, in preživijo z njimi, ampak ne vem če jih imajo predvsem samo zaradi jabolka na hrbtni strani, ali dejansko brez broblema vse naredijo z njimi. Jaz vem, da s 13" ne bi zmogel. Je pa res odvisno tudi o osebne izbire katere programe boš uporabljal recimo za 3D in podobno, ker so eni zelo simpl in drugi izjemno požrešnji. Ampak na koncu, tudi, ko je že skoraj vse narejeno in sestavljaš finalni booklet ali plakat za projekt v photoshopu ali illustratorju, se meni dogaja, ko delam z ogromnimi fajli, da kdaj freezne ali pa se mi pojavi rainbow wheel in ko se mi je to dogajalo v zadnjih urah pred oddajami projektov, me je že nekajkrat zamikalo da bi ga zalučal v steno ali pa iz četrtega štuka Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 12.07.2013 20:21:27
No, najlepša hvala, to sem iskal. Hvala za obširen odgovor. Smile Upam da se najde še kdo, ki kaj doda v to temo, imam namreč še cca. 2 meseca časa oz. do prvih verjetnih rumorjev o refreshu. Pa lep konec tedna vsem. Very Happy
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 12.07.2013 20:33:59
Ti kar počakaj do jeseni, ko bodo sigurno refreshali proje. Prva dva do tri mesece itak skoraj ne boš rabil računalnika. Wink
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 12.07.2013 22:09:11
Lenarit je napisal/a:
No, najlepša hvala, to sem iskal. Hvala za obširen odgovor. Smile Upam da se najde še kdo, ki kaj doda v to temo, imam namreč še cca. 2 meseca časa oz. do prvih verjetnih rumorjev o refreshu. Pa lep konec tedna vsem. Very Happy

Odgovor poišči pri sebi. Boš res istočasno delal v ilustratorju, photoshopu in autocadu? Pa še renderiral kako zadevo? Pač si sproti zapiri programe, ki jih trenutno ne rabiš (pri ssd-ju se odprejo zelo zelo hitro) in si se rešil večino težav.
Če boš pa imel istočasno odprto 50 hardwarsko zahtevnih appov, boš pa pomoje sedeu in aira in retino in proja.

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 12.07.2013 22:19:50
saj pravim, vse je odvisno tudi od načina dela in od tega na kak način delaš. Nekateri bi zmogli verjetno tudi z 11" airom, eni mogoče tudi skoraj brez računalnika. Ker je od vsakega posameznika odvisno na kak način grafično prikazže stvari in kakšen stil ima. Smile jaz vem, da ne bi zmogel. Mogoče po pa njemu Air 13" več kot dovolj. To bo pa ugotovil šele po drugem letniku recimo. V prvem se precej malo rabi računalnik. V drugem semestru malo več, pa še to nič zahtevnega. Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 13.07.2013 00:27:11
Sam uporabljam MBP late 2011 13" in me nikoli ni pustil na cedilu. Odprt imam lahko PS, Ai CS6 , Autocad, Safari, iTunes pa tudi še kakšen FCPX in se mi nič ne sesuva. Res pa je da je notri 16gb RAMa.

Mislim da bo tudi novi OS X Mavericks z vsemi upgrejdi tudi veliko bolj zansljiv.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 16.07.2013 22:38:36
Ravno sprobavam nov air in moram priznati da sem SOKIRAN. V pozitivnem smislu. In to z i5 procesorjem ter 8gb rama, 256gb diska. Za studij arhitekture ti bo zagotovo zadostoval, sicer se da pa 1. In 2. Letnik oddelat tudi s kaksnim lenovotom za €400 z intel hd grafiko in hd ready resolucijo, je pa na trenutke neprijetno Wink

Ta hd 5000 grafika (zaenkrat) z lahkoto poganja bistveno vecje archicad 3d modele kot jih bos delal v naslednjih 2 letih. Tudi renderira v redu, pa se dobesedno cel dan lahko delas brez polnilca. Noro!

Sicer ce imas denar (in cas) pocakaj na 15' retina refresh - in si se pomoje do konca studija resil nakupa prenosnika...

Seveda pa vedno velja, da vzemi raje vec rama kot procesorskega takta, pa za vsak slucaj vsaj 256gb diska (win8!?).
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani