Na vas se obračam, ker imam sledeč problem...
Ko imam WiFi pod obremenitvijo (povezan na 2.4GHz), se močno zatika Trackpad, odzivnost Apple bluetooth tipkovnice je tudi slabša, ampak ni tako opazno. Če WiFi ni pod obremenitvijo, se zadeva ne zatika.
To se dogaja na Mac mini-ju mid 2011. Zasledil sem, da so nekateri problem odpravili tako, da so bluetooth anteno dodatno izolirali z izolir trakom, vendar se jaz ne bi spuščal v tako radikalne posege.
Probal sem še priklopiti WiFi na 5GHz kanal na routerju in ga obremenil. Tukaj omenjeni problem izgine, vendar se pojavi drugi - povezava namreč pada in ni stabilna. Sem opazil po apple forumu, da je imelo že več ljudi enako težavo. Nekateri naj bi jo odpravili z resetom PRAMa, meni to žal ni pomagalo. Pred tem sem sprobal še reset SMC-ja in tudi to ni pomagalo.
Na koncu sem popizdil, ugasnil WiFi in minija na mrežo povezal s kablom, kar sicer preferiram ampak mi je grdo gledat kable, ki štrlijo iz minija.

Torej moje vprašanje se glasi:
Je imel že kdo od vas podoben problem in ga je uspešno odpravil? Enega ali drugega, vseeno katerega.