Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
i5 3.2 iMac vs i7 2.4 Rretina?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 18.06.2013 15:11:45
Re: i5 3.2 iMac vs i7 2.4 Rretina?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
accom je napisal/a:
Sam poznam kar nekaj resnih mojstrov različnih strok na Windowih.

Če misliš delat prototipe, potem se vprašaj, kaj in kako moraš pripravit za output (3D print?)

Obstajajo profi programi (recimo http://www.ptc.com/ ), ki sploh niso spisani za OSX. Tudi zato kar tako vsevprek pljuvat čez Windowse nima smisla (vse, kar boš dosegel s tem je, da bomo vsi vedeli, da ne znaš poskrbet zanje, ali pa si imel smolo z nekompatibilnim hardware-om/gonilniki).

Pa brez zamere. Wink

Se strinjam, so stroke, kjer OSx ni podprt oz. je slabo. NAprimer že pri 3D ni vse briljantno, pač določeni odpadejo. Ampak v zadnjem letu je podprtih 2/3 3D programov in vsi najboljši so že tudi dle tukaj. Maya, Cinema, sedaj Rhino in Autocad.
In ker delam v teh programih in me neki zame povsem X ne zanimajo, mi je boljše delati na OSx, saj v osnovi svi vemo (če ne štejemo podpore) da je hitrejši, bistveno naprednejši in zaneslivejši. In če podpira tvoj software (programe), bi bil popolnoma zmešan, če bi kupoval sedajle en PC in gor inštaliral tak sistem kot je windows, potem pa bi se jahal z čiščenjem diska, vsak tedn updejti, virusi (zdej ne več tok), zmrzovanji, občasno počasnim delovanjem, zateženimi meniji. NE HVALA.
Pa precej dobro poznam Windowse, in jih zaradi enega čist x programa še nekje enkrat mesečno uporabljam in ravno zato se mi tud gabjo. Jih zaženeš, dela 1 uro updejt- HALO, pa pol spet pol ure, pa rabš 2 uri da sploh not prideš. Oni stalno updejtajo, pa stalno slabš laufa. Pri tolk updejtih bi morali bit zlati.

En mi je lepo reku zakaj tok updejtov. Če že v štartu zajeb** platformo, pol treba stalno popravlat.

Da o tem da že vrsto let vsaka 2 verzija u piz** ne govorim. Ampak res vsaka druga (milenium, vista, 8...). Se je za zamislt. A hočjo met za to SRANJE 5x ceno applovega sistema. Čisti LOPOVI. Jest jim evra več ne dam.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 18.06.2013 15:28:26
applepie je napisal/a:
In če podpira tvoj software (programe), bi bil popolnoma zmešan, če bi kupoval sedajle en PC in gor inštaliral tak sistem kot je windows, potem pa bi se jahal z čiščenjem diska, vsak tedn updejti, virusi (zdej ne več tok), zmrzovanji, občasno počasnim delovanjem, zateženimi meniji. NE HVALA.

Brezveze se kregas sam s seboj, nihce te ne sili. Izberes pac platformo, ki ti omogoca delo. Nekdo pac potrebuje multi proc Intel Xeon E5-2690, a tvoj bajni Mac to omogoca? Se nov MacPro ne bo imel tega...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Škofja Loka
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 18.06.2013 16:32:15
applepie je napisal/a:
EXCALIBUR:

Jest nobenga resnega oblikovalca ne poznam na WIN. Pa tud iz podobnih stok ne- arhitektura, animacija, filmka produkcija. Tko da res nevem kdo prehaja na PC, sicer pa nima veze- OFF TOPIC tole

ostalega se mi ne da komentirat ker se res sam s sabo kregaš kot ti je b4d že napisal. Pač ne spremješ komentarjev drugih in odgovarjaš kot da si ogrožen in vedno preslišiš(ne prebereš) da sem še vedno mac os user in da mi je all in all bolši os in računalnik, samo za 3D pa te računalniki NISO.

glede tega pa kar si zgoraj napisal.. bom pa direkten.

delam za nemško podjetje kjer delamo izključno za Mercedez Benz (reklame). Zaposlenih cca 200 ljudi. Maca ima cca 30 ljudi - 2D artisti, ostali 3D artisti smo na winsih (doma še vedno vztrajam na macu, ampak za delo se P R E S L A B I)

Če tebi za industrijsko oblikovanje zadostuje mac pa kapo dol. Sicer ne vem na kakšnem levelu potem delaš. Ker Rhino res ni PRO program no... Modeling toole ima preveč omejene napram pro programom, žal win only.

ACCOM - ko bo prišel do 3D tiska bo pa tako veselo virtualca nalagal da bo stle izvažal. se bo kar kadilo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Nova Gorica
Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 21.06.2013 13:11:19
applepie je napisal/a:
EXCALIBUR:
Jest nobenga resnega oblikovalca ne poznam na WIN. Pa tud iz podobnih stok ne- arhitektura, animacija, filmka produkcija. Tko da res nevem kdo prehaja na PC, sicer pa nima veze- OFF TOPIC tole

Jaz pa jih poznam kar nekaj in to zelo dobrih (recimo revija VINO), ki so na PC-ju tako, da nima smisla o tem tako debatirati.

LP

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 23.06.2013 09:19:04
EXCALIBUR:

Torej delaš animacijo? To je bistveno bolj zahtevno 3d oblikovanje od zgolj renderiranja 3D modelov (mirujočih). Sicer se ne strinjam, da Apple tukaj ni sposoben, ker filmska industrija dela na njih. Ampak nima veze.

Kar se pa tiče programov, meni je Rhino neprimerno boljši od Solidworksa in podobnih, ki so za moje pojme zelo inžinerski, pri organskih oblikah, pa zelo omenjeni. Koneckoncu lahko iz Rhinota izvoziš kamorkoli.

Kar se pa tiče splošne uporabe računalnikov, mislim da je to v industrijskem oblikovanju danes precej preveč v uporabi. Boljši svetovni industrijski oblikovalci precej manj delajo na računalnikih in precej več v delavnicah, na dejanskih prototipih, dejansko z materialom.

Ponavadi je podpora tista, ki naj bi imela hude mašine, ne pa oblikovalec sam.

Nevem zakaj sem sedaj jest kriv. Prihajali so predlogi, ki so bili povsem mimo. MacPro in podobni so že super, samo pri meni bi bil tak trenutno izkoriščen 30%. A je to potem smiseln nakup? Mislim da ne.

Nazadnje urejal/a applepie Ned 23. Jun 2013 09:38; skupaj popravljeno 2 krat
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 23.06.2013 09:21:58
EXCALIBUR: še nekaj, če delaš za Mercedes-Benz- vsaka ti čast. Njihove oz. vaše reklame so na izredno visokem nivoju- jih redno spremljam. Mislim cela vizualna podoba, od tv reklam, grafičnega promocijskega gradiva, predstavitev... vse imajo TOP.

Drugače pa sem se odločil za iMaca 27" močnejši i5 3.2, boljša grafična in 24GB rama. Če bo kirkrat na mesec kaj resnejšega delal imam pa tudi še eno zamisel.
Sicer pa če se bo v 2 letih pokazala večja potreba, bomo pa menjali ali za i7 ali pa MacProja. Sej zamenjat ni problem.

Hvala za mnenja in pomoč.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani