accom je napisal/a: |
Sam poznam kar nekaj resnih mojstrov različnih strok na Windowih.
Če misliš delat prototipe, potem se vprašaj, kaj in kako moraš pripravit za output (3D print?) Obstajajo profi programi (recimo http://www.ptc.com/ ), ki sploh niso spisani za OSX. Tudi zato kar tako vsevprek pljuvat čez Windowse nima smisla (vse, kar boš dosegel s tem je, da bomo vsi vedeli, da ne znaš poskrbet zanje, ali pa si imel smolo z nekompatibilnim hardware-om/gonilniki). Pa brez zamere. ![]() |
Se strinjam, so stroke, kjer OSx ni podprt oz. je slabo. NAprimer že pri 3D ni vse briljantno, pač določeni odpadejo. Ampak v zadnjem letu je podprtih 2/3 3D programov in vsi najboljši so že tudi dle tukaj. Maya, Cinema, sedaj Rhino in Autocad.
In ker delam v teh programih in me neki zame povsem X ne zanimajo, mi je boljše delati na OSx, saj v osnovi svi vemo (če ne štejemo podpore) da je hitrejši, bistveno naprednejši in zaneslivejši. In če podpira tvoj software (programe), bi bil popolnoma zmešan, če bi kupoval sedajle en PC in gor inštaliral tak sistem kot je windows, potem pa bi se jahal z čiščenjem diska, vsak tedn updejti, virusi (zdej ne več tok), zmrzovanji, občasno počasnim delovanjem, zateženimi meniji. NE HVALA.
Pa precej dobro poznam Windowse, in jih zaradi enega čist x programa še nekje enkrat mesečno uporabljam in ravno zato se mi tud gabjo. Jih zaženeš, dela 1 uro updejt- HALO, pa pol spet pol ure, pa rabš 2 uri da sploh not prideš. Oni stalno updejtajo, pa stalno slabš laufa. Pri tolk updejtih bi morali bit zlati.
En mi je lepo reku zakaj tok updejtov. Če že v štartu zajeb** platformo, pol treba stalno popravlat.
Da o tem da že vrsto let vsaka 2 verzija u piz** ne govorim. Ampak res vsaka druga (milenium, vista, 8...). Se je za zamislt. A hočjo met za to SRANJE 5x ceno applovega sistema. Čisti LOPOVI. Jest jim evra več ne dam.