i5 3.2 iMac vs i7 2.4 Rretina? | |||||
Kupujem nov računalnuk, do sedaj sem imel Macbook Pro 17, imel sem že izbrano Retino 15" z 2.4GHz i7 in pa 16GB rama. Vendar mi je iMac nekako bolj primeren za delo (3D oblikovanje in renderiranje)- zaenkrat še nič poklicnega, da bi bil vsak dan na polno obremenjen. Se pa sicer dela. In me zanima naslednje, ker zgoraj omenjeno retino sicer z 2.3Ghz i7 procecorjem dobro poznam in vem da so rezultati zmogljivosti super... ...me zanima ali je iMac sicer z i5 vendar 3.2GHz procesorjem enako zmogljiv Retini, ali je bolj oz. manj in približno koliko. Oba sta 4 jedrna in imata enako 6 cachov. Grafični sta obe 1GB pomnilnika, iMac pa bi imel 1T fusion drive disk in vsaj 16gb rama, verjetno več? Kaj pravite, sta tm tm ali ne? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
_________________ MacBook Air M1, iPhone 16, iBook G4 12" |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Jest se isto ukvarjam z rendereranjem in 3d ustvarjanje in je kr fajn i7. Rama imam pa 6gb pa mi še kakšna 2gb ne bi škodila. Sej pri iMacu lahko potem nadgradiš še na 16gb ![]() Drugače pa maš zdej ene nove programe ki rendererajo real time in to samo z grafičimi karticami. Mal si jih poglej pa mogoče kupi račnualnik v tej smeri ![]() _________________ Jailbreak navodila: http://www.iclarified.com/jailbreak/ Unlock navodila: http://www.iclarified.com/unlock/ |
|||||
![]() |
|||||
Rama bo tako ali tako 24GB, 32 se mi zdi nesmiselno (in tok je sedaj MAX). i7 vem da je huda in jo iMac ponuja, ampak me zanima če se ta i5 lahko kosa s prenosnikovo i7 ki ima samo 2.4GHz, i5 pa ima 3.2GHz? Res pa je da i7 zna kljub temu opravljati dva procesa na jedro. Skratka na kolegovi Retini, deluje i7 2.3GHz tako lepo, da mi je to več kot super, če bo i5 na Imacu toliko zmogljiv??? Sicer renderiranja ne bo veliko, samo ko pa je, je pa ponavadi vedno tko da se mal mudi ali pa je treba poleg ko on to dela, še kaj drugega početi. Kaj pa vem? |
|||||
![]() |
|||||
Jah i7 retina je res huda mašina. Moj i7 iMac se komaj kosa z njo, tko da res nevem če ji je i5 mojega letnika kos. Resda deluje z večjo frekvenco ampak i7 lahko kot si rekel opravlja 2 procesa na jedro, se prav je 8 virtualnih jeder. Kej več ti bo lahko povedal kdo ki ima novejši i5 doma ![]() Drugače pa mislm da ja nov imac z i5 je kos i7 retini. Vsekakor pa nevem kaj ti bo 24gb rama. _________________ Jailbreak navodila: http://www.iclarified.com/jailbreak/ Unlock navodila: http://www.iclarified.com/unlock/ |
|||||
![]() |
|||||
HVALA ti za tole, prvi ki je dal en pametni podatek o realnem stanju. Ja vsi so močnejši i7 2.3 je za okoli 12% medtem ko i7 v Imacu pa za skoraj 30% od i5 iMaca z3.2GHz. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
3D - dve stvari: 1. modeliranje, teksturiranje, lučke, scena, animiranje 2. renderiranje. Za 1. rabiš čimboljšo grafo. Običajne 3D aplikacije (LightWave, Cinema) za rendering grafe ne uporabljajo (na macu), nekatere novejše pa v (skoraj) realitime-u obnavljajo prikaz, za kar pa spet rabiš čimboljšo grafo. Torej, preveri, kaj tvoja 3D app potrebuje za render... Za renderiranje pa seveda potrebuješ čimhitrejši mlinček... Sam bi definitivno vzel i7, rama čimveč (kolikor si pač lahko privoščiš), pa seveda čimboljšo grafo. Retine ne bi jemal iz enostavnega razloga: tako veliko pikslov obremeni grafo... če jo boš kdaj rabil za live preview bo na navadnem displayu delalo hitreje. ![]() Kot si že sam ugotovil, i5 in i7 nista primerljiva, če ju obremeniš na polno. |
|||||
![]() |
|||||
Govorim ti iz prve roke, ker zivim od tega. Tud sam sem se tezko navadu nazaj na windowse na working masini ampak se splaca. Ko 16 jeder zapoje je zur ![]() ![]() To da je mac os slabo podprt s softwari/plugini kar se tice 3Dja pa najbrz ni potrebno 2x povdarjat. Sploh ko dobis kake faile iz windows only programov in mors nalagat windowse itd res ugotovis da nima smisla trmariti z macom. Traja da spoznas, ampak zal tako je. Priporocam ti da si kupis nek osnovni mbp ali mba (ce si zelis novega maca) plus nek hud working station ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Ti če narediš nevem nek stol, toaster ali pa ulično svetilko, ne rabiš za render 16cor, lepo te prosim. Kaj bom dal za mašino 5000€, da bo po 4 letih zastarela, a rendreriral bom mogoče 1x mesečno??? Jest nisem del studija in sem kot oseba 5x tedensko 8ur zadolžen za rendering, da bi imel Mac Proja. Tko da kaj takega mi res ne pride v upoštev, ker nebo izkoriščenega. Animacij pa sploh nikol ne obdelujem! (Kar se pa PCjev tiče NIKOLI več- JAJCA, še posebej retardiran Windows, da ti pri velkih fajlih, po 4 urah dela in polovici zmrzne, mu glih bombo vržem. Kolkrat smo na windowsih tko res zgublal čas, ker je zaradi velkih fajlov vmes po 5x friznu, malo slabše zmogliv Mac pa lepo sicer počasneje a brezhibno delal! Resni 3D programi so že vsi za MACa in tud kmalu nebo noben več v tej stroki delal naPCju, ker je windows polom od sistema, kište pa še večje, saj windows na Macu precej bolj stabilen, ampak še vedno nima niti za burek o zanesljivosti proti MAC OSx). |
|||||
![]() |
|||||
"kišta" kot ohišje pa je odvisno kaj vzameš, sej maš tudi matx ohišja, ki so majhna in kompaktna. |
|||||
![]() |
|||||
Se ne ukvarjam z renderji, pa vseeno potrebujem tako mašino. Modeliranje in UV mapping. Do animacij pa še prišel nisem. Da ne bo pomote že v štartu, še vedno imam iMaca in začel sem z iMacom in če bi se dalo delat normalno na macu bi ostal na macu ampak enostavno ne gre. In mac še vedno ostaja v hiši. Za vse ostalo razen 3Dja. Kar se tiče zmrzovanja ipd stvari jih ravno mac ne prebavi - vsaj pri meni ne. Glede sesuvanja in izgubo 4 ur dela pa OPRSOSTI ampak obstaja gumb SAVE in AVTO SAVE pa priporočam tudi Incremental save da si vklopiš. Veliko časa prišaparanega bo na ta račun. Tu je problem v tebi in ne v računalniku. Cena diskov je zanemarljiva napram ceni časa. Programi so že, samo dodatki za programe je pa druga štorija. Poznam kar nekaj ljudi ki se prof. ukvarjajo z 3Djem in vsi množično opuščajo maca. Oz. tisti ki imajo res veliko denarja (naviti Mac PRO) ostajajo na njem, ostali pa na pcje. Sam bom vedno imel vsaj MBP za 3D pa žal PCja. čisto iz firbca ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
glede tega pa veš da si sam sebi plunil v skledo? PCja boš lahko nadgrajeval, maca pa boš lahko samo menjal... primer: kaj če ti uspe res dobro zalaufat ne vem biznis in se potreba po renderjih pokaže itd itd, boš takrat takoj šel kar po novga maca ker ti ta ne bo sfolgal? ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() ACCON- razlika je. V tem da Apple združi komponente med seboj najbolj optimalno. So tudi dobri PCji, ne rečem. Samo tisti ki pa mašino sami sestavijo, je pa to sranje od sranja. Ti lahko skupaj povežeš najboljše komponente, pa se med seboj ne bodo ujele in bo zadeva delovala nikakvo in tega še danes noben ne šteka. Primer: kolega je imel Asusa i7 4 jedrni, grafična 512GB, jest pa prvega MBP17 z i7 dvojedrni grafična 256GB. Oba sva renderilala v Win7, men tukaj MAc ni nikol zmrznu, njemu je tako kot sem reku pri večjih fajlih skos dol padal. Tudi pri framih in sprotnem risanju, kjer tudi grafična trpi. Tok o zmogljivosti močnejših PCjev. Nazadnje urejal/a applepie Tor 18. Jun 2013 13:40; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
Nič ti ne pomaga Save, če ti stisneš render, pa zadeva po 4 urah dela dol pade, kako boš vmes shranjeval? Pač pri MACu tega ni treba in tudi windowsi so bili gor neprimerno bolj stabilni. Ampak WIN so narejeni za 100.000 mašin in NIKOL ni bila nobena UNIVERZALNA stvar dobra oz. boljša od točno namenskih in tudi nikoli ne bo. To je kristalno jasno Drugič pa kakšen update? Kok pa lahko dejansko računalnik nadgrajuješ? To je samo zavajanje. Že po letu dni je težava. Zakaj, ker stara matična nič ne podpira. Da ne govorimo o nadgradnji po 2, 3 letih ![]() Jest nobenga resnega oblikovalca ne poznam na WIN. Pa tud iz podobnih stok ne- arhitektura, animacija, filmka produkcija. Tko da res nevem kdo prehaja na PC, sicer pa nima veze- OFF TOPIC tole Skratka 8 cor mašina sem zagotovo, da je povsem preveč, ker kot pravim, bom rendre delal cca. 2 dni na mesec ![]() Se nebi branil, samo cenovno ne bo opravičila nobene moje potrebe. Za to razliko, raje čez 3 leta zamenjam računalnik. V industrijskem oblikovanju oz. oblikovanju predmetov, to neki realistični rendri polonoma odveč. Važno da ti narediš dober dizaj in potem narediš raje protopit, ki je bolj pomemben. |
|||||
![]() |
|||||
![]() Hja, vedno sem trdil, da se da vse narest na katerikoli platformi. Res. Vse je le vprašanje navade. Pa po moje je treba winse precej bolj ujčkat - v smislu skrbi za OS. Tud OSX se usuva. Adobe dela lepše na Winsih. Tudi update-i so prej za Winse. 3D je na Winsih skoraj vedno hitrejši. Imaš na izbiro boljše grafe. Da o plugin-ih, ki jih za OSX redko dobiš (sploh za 3D), sploh ne govorimo. Ampak - za moje potrebe še vedno zmaga mac. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Če misliš delat prototipe, potem se vprašaj, kaj in kako moraš pripravit za output (3D print?) Obstajajo profi programi (recimo http://www.ptc.com/ ), ki sploh niso spisani za OSX. Tudi zato kar tako vsevprek pljuvat čez Windowse nima smisla (vse, kar boš dosegel s tem je, da bomo vsi vedeli, da ne znaš poskrbet zanje, ali pa si imel smolo z nekompatibilnim hardware-om/gonilniki). Pa brez zamere. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Adobe bistveno lepše laufa ravno na MACu ![]() Od kje vam take informacije? Ta o Adobu je res huda. Kle OSx poseka Winse da je kr hudo. Tudi za 3D ni res. Meni 3D program Rhinoceros (pa je še probna verzija!) lepše dela v OSx kot na istem računalniku v WIN. Sej zato sem tok proti windowsom. Pa tudi igre (jih že nekaj let ne igram) ampak naprimer Call of Duty2, ki je bila narejena za oba sistema, deluje na MACu kar precej lepše (izredno tekoče- ista mašina). Nazadnje urejal/a applepie Tor 18. Jun 2013 15:13; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |