Četudi telefona ne dobim, jim bom nakopal kup težav
| Razočaranje nad Italijanskimi trgovci | |||||||||
Danes sem se odpravil v Unieuro(v bližini Trsta) po novo igračo. Prodajalec mi je povedal, da je predplačniški iPhone na zalogi, a ko sem ga skušal kupiti, me je začel prepričevati, naj ga ne ker je drag. Nato me je poskusil prepričati, da je iPhone zaklenjen na italjansko omrežje ter to podkrepil z zgodbico, češ da so ga neki slovenci že kupili in jim ni delal. Po nekaj minutnem prerekanju sem ga uspel prepričati, da je v telefon vstavil Simobilovo kartico in stvar je seveda delovala. Nakar mi telefona ni hotel prodati, rekoč da ga prodajajo samo Italjanom. Ogorčen sm sestavil pisno pritožbo, jo nesel šefu ter mu povedal, kaj se je zgodilo. Ta mi je zatrdil, da telefone prodajajo vsem, tudi Slovencem, da se bo pozanimal ter me kontaktiral jutri zjutraj.
Četudi telefona ne dobim, jim bom nakopal kup težav |
|||||||||
lahko še meni prineseš enega? |
|||||||||
na laptopu od fotra mam shranjeno, lahko ti ju3 pošljem
|
|||||||||
Mislil sem iPhone 3G |
|||||||||
a nene |
|||||||||
Kolko pa stane ta novi iPhone ?
|
|||||||||
ne morem verjet. da ti ni hotu prodat. ta je pa dobra. upam, da si ga primerno ozmerjal.
|
|||||||||
Očitno trgovci nimajo preciznih navodil glede prodaje Iphonov tujcem.
|
|||||||||
zanimivo, da danes trgovic vihajo nos na tujim kapitalom. ta je nova...
|
|||||||||
Če Apple tako narekuje.....
|
|||||||||
dvomim da apple karkol narekuje
Me zanima kaj bo direktor jutri povedal |
|||||||||
Mislim, da trgovec ne bo imel nikakršnih težav.
Operaterjem (kot so TIM, WIND, SIMOBIL...) je v interesu prodajat naročniške pakete in minute pogovora in ne telefone. Če bi ti prodal iPhone bi dobil 400€, če ga proda Italijanu, bo po vsej verjetnosti prodal še naročniški paket (pa čeprav bo telefon subvencioniran), ki mu bo nosil vsak mesec! Brez skrbi, zaradi enega "slovencelna" se mu ne bo zamajalo delovno mesto... jih predobro poznam! In povedano po resnici... smo za njih še vedno "republika palma di koko"... žal (čeprav so oni, resnici na ljubo, v večjem dreku kot mi)! LP M |
|||||||||
Eh, za kaksno pivo se jaz zmenim s Trzacani vse (v njihovem dialektu).
Smo pa Slovenci za njih se vedno smeti. |
|||||||||
Predvidevam, da se vsi menite Italjansko v prodajalnah, a zna bit kakšen problem, ko bom uletu z angleščino?
A predplačniški iPhone imajo pri Vodafone in TIM? |
|||||||||
Angleščina v sosednji Italiji ni več tak "bav-bav"
|
|||||||||
O pa še kako je, probaj kdaj it v trst pa se sporazumevat u kakšnem baru da bi si naroču kavo. To bi prav rad videl |
|||||||||
Včasih so imeli težave z futerjem iz Mc'Donaldsa pa tudi policaj zgleda da ni še slišal za Mc'Donalds,dasiravno je bil oddaljen od njega cca. 5 min. hoje.
|
|||||||||
[quote="penguin"]
Kavo je pa res najmanjsi problem narocit Latte Macchiatto, Capuccino .... so sami italijanski izrazi |
|||||||||
To sem dau kar primer, sicer je pa res, da jih sedaj kar dosti govori hrvaško, ampak v trstu sem bil le v eni trgovini presenečen, da je trgovec opazil, da sm govoril slovensko in me je vprašal po angleško če mi lahko kako pomaga. In še to je bilo v trgovini BitComputer Apple official retailer store. Pa sva se potem kar v italjanščini zmenila. |
|||||||||
Prokleti makaronarji in njihove zanikrne bencinske pumpe
|
|||||||||
| « Poglej prejšnjo temo - iPhone težave - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |