Nadgradnja OSX na white macbook 2008 | |||||
Do sedaj nisem nic kaj posebnega rabila, sedaj bi pa nadgradila browser (par stvari ne dela niti FF3.6, niti safari). Vse ostalo mi deluje hitro, in ne rabim novega prenosnika. Torej, na kateri OSX lahko nadgradim. Od katerega OSX naprej bom lahko dala novejše browserje. In potem vprasanje, kako lahko naredim nadgradnjo? Ce lahko kupim recimo 10.6, kaj moram narediti? Prosim, dajte mi par nasvetov (ne rabim novega prenosnika). |
|||||
![]() |
|||||
Apple mirno ne podpira tistih ki redno ne nadgrajujejo sistema. Nadgradiš lahko vse do tazadnjega, vendar ker ga ne boš sproti nadgrajevala, bo to potekalo enako kot pri windowsu- sveža kopija (pobriše vse podatke). Ampak ker nisi redno nadgrajevala, je problem, ker ga lahko kupiš samo preko neta- App store in nikjer drugje. Ti pa App stora na svojem nimaš. Torej greš nekomu ki to ima, preko svojega Apple IDja kupiš nov operacijski sistem- stane samo 19€. Ga naložiš na USB ključ in potem to inštaliraš na tvojem računalniku. Priporočam 4GB rama. Mogoče da bo tudi 3 dovolj, čeprav teh 3 sploh ni pravilnih, ker rami morajo biti uparjeni, ti pa imaš 1x 1 GB, in 1x 2 GB kar lahko povzroča tudi težave. In ja, tudi ni prav če samo eno ploščico z 2GB dokupiš, ker rami MORAJO BITI UPARJENI- torej kupljeni v PARU. Sicer pa lahko tudi od koga kupiš snow leoparda- 10.6. ki bi za to zmogljivost bila mogoče še boljša. Pa iTunes bi bil novejši itd. Nevem do kod pa bo šla podpora. V vsakem primeru pa zaradi nerednega posodabljanja, shrani podatke na zunanji disk, ker ko bo inštaliral novo verzijo bo vse pobrisal. Sicer tega nebi bilo. |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Torej, če še imaš katerega izmed teh 2 brezproblema naloži Liona, edino kak ram bi še lahko dodala vsaj 2x2GB. Priporočam, da si od koga sposodiš ključek ali cd z Snow Leopard, in potem preko app stora nadgradiš na mountain lion. Priporočam pa fresh install, torej vse na novo s formatiranjem diska. Zdaj, če je že ta model macbooka sata, še mogoče raskiraš par eur pa kupiš ssd disk. |
|||||
![]() |
|||||
Ne bo potem jamranja glede izgubljenih podatkov in tako dalje. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
In sem sama nalozila na novo z CDja(10.4), ki sem ga prejela ob nakupu. Disk je 320G, in je sata. 3G rama je 2+1, in dela brez problema ze 5let. Po kmecki logiki, ce dela v 10.4 bi moralo tudi v recimo 10.6. Vse podatke, kar pac rabim, imam v dropbox. Vse skupaj porabi rama do max 1G. Niti ne bi rabila nadgrajevat osx, ampak te nove web aplikacije potrebujejo novejsi browser. Glede nadgrajevanja, nisem imela potrebe, pa ne me kregat ![]() Ali lahko nekdo da kaksna navodila, da sama to naredim. Torej kupim nekje DVD 10.6? |
|||||
![]() |
|||||
_________________ MacBook Air M1, iPhone 16, iBook G4 12" |
|||||
![]() |
|||||
Tako star macbook zna bootati iz usb kljucka? |
|||||
![]() |
|||||
Zna...po navodilih iz neta (Disk Utility) naredis bootable USB kljucek ali disk. |
|||||
![]() |
|||||
Za Liona ne vem, ampak Snow Leopard dela na MB white odlično (in je dovolj sodoben). Kje ga dobiš, ti je pa verjetno jasno, ker uradno se ga pač ne da več. _________________ 2013 15" MBP, 2010 MBA 11", 2007 MB 2.0, TC, iPhone SE, iPad Mini Retina, iPad2. Jebemti, bere se, kot da sem fanboy ... |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Verjetno bo uporabniška izkušnja res boljša s snow leopardom ja. |