Jailbreak in servis
|
Jabuček
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 10.04.2013 14:00:01 Jailbreak in servis |
|
Pozdravljeni.
Na bolhi sem kupil iphone 5, ker ga na licu mesta nisem mogel sprobat do potankosti, sem komaj drug dan (ko sem dobil nano sim) ugotovil, da ne dela slušalka oz je zelo tiha. telefon sem dal na servis, kjer so mi ga po 1 tednu vrnili in napisali, da je že prvič bilo na servisu ugotovljeno, da je na telefon naložena piratska rogramska oprema - cydia. garancija sedaj ne velja več in imam telefon z zanič slušalko. Zanima me če kdo ve, ali je res kje izrecno napisano, da zaradi cydie zavrnejo garancijo? ko sem ga dal na servis ni bil jailbrejkan in na softwareu 6.1.3. Kaj še lahko storim v tem primeru? namreč emonogram telefona ne servisira - tudi če bi plačal servis.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Črnomelj |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 10.04.2013 14:00:45 Re: Jailbrake in servis |
|
Ta telefon bi znal bit od uporabnika tega foruma,....
Lahko bi probal kaj uredit na kakem servisu v tujini?
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 10.04.2013 14:13:14 Re: Jailbrake in servis |
|
Jaz bi poklical kaksne pristojo institucijo... Ker pomoje bi morali na serciau nekako dokazati, da je za okvaro krivo to, da je bil jailbreakan...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 10.04.2013 14:14:29 Re: Jailbrake in servis |
|
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=30600&postdays=0&postorder=asc&start=20
Evo ga,... Tle uporabnik pise o tihi slusalki, narejenem jailbreaku, zavrnjeni garanciji,... Jst bi rekel, da te je posteno okoli prinesel,.... Probaj mu ga vrnit nazaj,... Ce bo pa rekel ne, mu zagrozi z kaksno prijavo za prevaro,... Tle na forumu naredi par screenshootov,... Povej mu, da ti je prodal telefon z napako za katero je vedel in ti ni povedal,... Prav tako ti ni povedal o neveljavni garanciji,.... Po potrebi ti bodo adminstratori posredovali IP oz. policiji,... Jst bi na tvojem mestu nasel resitev,...
Jest: Problem je v tem, ker oni imajo pogoje kakrsne pac postavijo,... Ce jih ne upostevas, si ob garancijo,... S pogoji se pa strinjamo ob nakupu,... Res ne verjamem da bo karkoli dosegel,...
|
 |
Jabuček
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 10.04.2013 14:31:35 Re: Jailbrake in servis |
|
Scoop hvala za pomoč, prodajalec je vedel za to, čeprav se je delal po telefonu nevednega.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 10.04.2013 14:38:39 Re: Jailbrake in servis |
|
Ali pa nesi nekam zamenjat to slušalko pa maš mer.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 10.04.2013 14:41:26 Re: Jailbrake in servis |
|
Vseeno najprej probaj na lep nacin,... Ce ne bo slo, se obrni policijo,... Ampak OBVEZNO naredi par screenshotov,... Ker lahko uporabnik izbrise svoje prispevke,...
gpc17: Sklepam da je upoarbnik kupil telefon mislec da ima se veliko garancije,... Torej ej bil prevaran, nasankan,... Negre se za popravilo slusalke,... Gre se za to, da bo imel 500 eur vreden telefon brez kakrsnekoli garancije,... Taksen telefon bi moral bit najmanj 100-150 eur ceneje,...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Škofja Loka |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 10.04.2013 15:35:46 Re: Jailbrake in servis |
|
p**** so eni dreki, kako lahko tko nateguješ folk pa mirno spiš ob tem.
sicer pa kot so že vsi napisal, probej ga najdet, najprej lepo, potem pa tudi uporabi trši pristop če ne bo šlo drugače... 
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 10.04.2013 15:45:37 Re: Jailbrake in servis |
|
ja res je imas prav @scoop .....
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 10.04.2013 15:46:52 Re: Jailbrake in servis |
|
scoop je napisal/a: | .
Jest: Problem je v tem, ker oni imajo pogoje kakrsne pac postavijo,... Ce jih ne upostevas, si ob garancijo,... S pogoji se pa strinjamo ob nakupu,... Res ne verjamem da bo karkoli dosegel,... |
Ampak Cydia kolikor vem, ni nelegalen program ...
Poleg tega pa tudi Emonagram ne dela ravno po "regelcih... in se zadeve resijo sele s prijavo na inspekcijske sluzbe (nova garancija oz. garancijski list ob menjavi) ...
Tudi o tem, ali je jailbrake legalen ali ne, je bilo ze veliko govora... in eni pravijo, da je, drugi da ni... Nisem sicer na tekocem, kaksno je trenutno stanje... vem pa, da je tudi sodisce nekje ze odlocilo, da zadeva ni nelegalna ... Se vedno sem mnenja, da bi morali dokazati, da je za okvaro krivo to, da je bil iPhone nekoc jailbreakan ...
Se pa strinjam tudi s tem, da je treba prodajalcu stopiti na prste... ce je to napako zamolcal pri prodaji ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 10.04.2013 15:52:56 Re: Jailbrake in servis |
|
Po applovih pravilih z jailbrejkanjem garancija postane neveljavna. Več tukaj. Pa sej pr samungu je isto, tam maš celo log za to. Drugače pa nova slusalka je 0.99USD
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 10.04.2013 15:54:34 Re: Jailbrake in servis |
|
Dvomim, da bos na servisu za menjavo zvocnika v slusalki placal 0,99 U$D ... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
Kraj: Slovenska Bistrica |
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 10.04.2013 16:11:55 Re: Jailbrake in servis |
|
denyto je napisal/a: | Scoop hvala za pomoč, prodajalec je vedel za to, čeprav se je delal po telefonu nevednega. |
Jaz sem tisti ki ti je telefon menjal za tvojega. Sem vedel da slusalka dela slabse nisem pa vedel kaj je narobe z njim. Punca me je vprasala kaj naj stori in sem rekel da lahko povprasa na forumu kako je s tem, kar je zgleda tudi storila v mojem imenu.
Telefon mi je ostal taksen kot sem ti ga dal. Z veseljem ti dam nekaj zravrn za popravilo ce je to tako kot pravis in mislis da je kaj bilo narobe.
To da nisi mel moznosti sprobat ni res ker sem imel svojo nano sim zraven ampak se ti je blazno mudilo in nisi probal niti ce telefon dela ampak si ga vzel in sel.
Kontaktiraj me na zs in predlagaj kako pa kaj.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 10.04.2013 16:15:22 Re: Jailbrake in servis |
|
LOL, kaj zdaj bo kupec odkrival napake ... Ti si dolzan povedati kupcu ce kaj ne dela oz je narobe s telefonom....
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 10.04.2013 16:15:38 Re: Jailbrake in servis |
|
Menjanje slušalke je nekaj najlažjega na iphonu 5. Tako da če ti ni do tega da si dvakrat nategnen, lepo sledi temu vidju.
|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 10.04.2013 16:26:08 Re: Jailbrake in servis |
|
@ Rokeeec: zelo grdo s tvoje strani, če mene uprašaš .. Mislim, da se stranko na TO opozori!
Ampak vseeno lepo, da si se javno javil in se nisi potuhnil.
@ denyto: ČE ni nobenih sledi jailbreaka, potem ti MORAJO vzeti napravo v garancijsko popravilo .. Kaj ima to veze s prvim pregledom, kjer je bila odkrita Cydia?!?!
Jst bi klical naokoli in si izboril svoje. Emonagram je CRAP od CRAPa! Iz lastnih izkušenj .. Napisali so, da mi je Apple zavrnil reklamacijo, katera se je pojavila že na prvem i5, ko sem klical Apple, pa o tem niso vedeli NIČ!!!
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
 |
Jablanator
Kraj: Slovenska Bistrica |
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 10.04.2013 16:29:16 Re: Jailbrake in servis |
|
Puck0 je napisal/a: | @ Rokeeec: zelo grdo s tvoje strani, če mene uprašaš .. Mislim, da se stranko na TO opozori!
Ampak vseeno lepo, da si se javno javil in se nisi potuhnil.
@ denyto: ČE ni nobenih sledi jailbreaka, potem ti MORAJO vzeti napravo v garancijsko popravilo .. Kaj ima to veze s prvim pregledom, kjer je bila odkrita Cydia?!?!
Jst bi klical naokoli in si izboril svoje. Emonagram je CRAP od CRAPa! Iz lastnih izkušenj .. Napisali so, da mi je Apple zavrnil reklamacijo, katera se je pojavila že na prvem i5, ko sem klical Apple, pa o tem niso vedeli NIČ!!! |
Kaj se bom te skrival. Zelo bom vesel ko uredimo to stvar. Meni je zelo zal da je do tega prislo ker ne morem za telefon ki ni moj vedet kaj se dogaja.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 10.04.2013 16:30:07 Re: Jailbrake in servis |
|
Mutna posla ....
Za nov servisni papir bi jim se lahko tezil pa se mi ne da ukvarjat ... So mi sam rekl, da je z njihov servisnim papirjem podaljsana garancija za eno leto ... Bols za njih..
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 10.04.2013 17:25:06 Re: Jailbrake in servis |
|
Emonogram zopet nateguje  Poizkusi prek inšpektorata srečo
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 10.04.2013 17:43:24 Re: Jailbrake in servis |
|
jailbreak je cisto legalen. nazadnje ko so mi na servisu to rekli in niso pod nobenimi pogoji hoteli slisati o kakrsnemkoli popravilu mi ni ostalo drugo kot da sem prijavil in tudi na sodiscu zmagal.
na Emonagramu pa dobro vedo kako nategniti stranko z njimi sem veckrat imel probleme, predlagam ti da gres zopet osebno tja in jim dobesedno zagrozis z inspekcijo ter sodiscem ker drugace ne bos nic dosegel. drugace na emonagramu ne znajo delat.
Predlagam tudi da bi se enkrat zbrali in nekaj naredili glede tega Emonograma, ker delujejo cisto nelegalno glede na to kako prenasajo folk naokol. sploh ne razumem kako so lahko dobili naziv uradnega serviserja za apple.
|
 |