"Your computer needs to restart!" (pre)pogosto!
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 27.08.2008 09:19:35 "Your computer needs to restart!" (pre)pogosto! |
|
Zdravo!
Imam MacBook, ki je star ene pol leta. Do pred nedavnim se je obnasal popolnoma normalno, zdaj pa se na vsake 6 do 8 ur laufanja spomni in zašteka... dobim kernel panic sporočilce "Your computer needs to restart.... itd. ". To se je začelo pojavljat enkrat od takrat naprej, ko sem inštaliral tanovi security updejt, ostale stvari so ostale nespremenjene. Je preklemano nadležno, ker se to vedno zgodi ko delaš kaj pomembnega... in seveda nisi shrano...
Kaj ma še kdo podobne težave? Je to problem updejta al se je kaj drugo sfižilo?
lp
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 27.08.2008 11:22:14 Re: "Your computer needs to restart!" (pre)pogosto |
|
spevan je napisal/a: | Zdravo!
Imam MacBook, ki je star ene pol leta. Do pred nedavnim se je obnasal popolnoma normalno, zdaj pa se na vsake 6 do 8 ur laufanja spomni in zašteka... dobim kernel panic sporočilce "Your computer needs to restart.... itd. ". To se je začelo pojavljat enkrat od takrat naprej, ko sem inštaliral tanovi security updejt, ostale stvari so ostale nespremenjene. Je preklemano nadležno, ker se to vedno zgodi ko delaš kaj pomembnega... in seveda nisi shrano...
lp |
tu je še slikca za boljšo ilustracijo.... od kar sem pisal zadnji post, se je zadeva ponovila 2x...
mi lahko kdo pomaga?
http://www.osxbook.com/book/bonus/chapter5/panic/images/panic_3.jpg
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Lavrica |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 27.08.2008 11:31:03 Re: "Your computer needs to restart!" (pre)pogosto |
|
spevan je napisal/a: | spevan je napisal/a: | Zdravo!
lp |
tu je še slikca za boljšo ilustracijo.... od kar sem pisal zadnji post, se je zadeva ponovila 2x...
mi lahko kdo pomaga?
http://www.osxbook.com/book/bonus/chapter5/panic/images/panic_3.jpg |
...in povezava do slikice ne dela 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 27.08.2008 12:09:07 Re: "Your computer needs to restart!" (pre)pogosto |
|
borut-t je napisal/a: | spevan je napisal/a: | spevan je napisal/a: | Zdravo!
lp |
mi lahko kdo pomaga?
http://www.osxbook.com/book/bonus/chapter5/panic/images/panic_3.jpg |
...in povezava do slikice ne dela  |
alternativa.. googlaš "kernel panic mac osx" in išči slike, pa je taprva stvar, ki ti jo da tale veseli pozdravček... grrrr... in spet me je zmanjkalo...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Lavrica |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 27.08.2008 12:33:31 |
|
Zanimivo...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Lendava |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 27.08.2008 13:24:06 |
|
je s tvojim RAM pomnilnikom vse v redu?
|
 |
Jablanator
Kraj: Domžale |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 27.08.2008 16:59:26 |
|
Poženi hardware test. Če je star pol leta ga ima verjetno že zapečenega v ROMu, ob zagonu drži tipko D, da se zboota v HW test. Če se ne bo pa je verjetno hardware test na prvem instalacijskem mediju, ki je prišel zraven Macbooka. Postopek je enak prej opisanemu, le da imaš v optični enoti ta DVD.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 27.08.2008 17:23:09 |
|
Tudi na mojem iMacu (5,1) se mi je to dvakrat pojavilo. Obakrat je brat nabijal nek špil preko Parallelsa na precej visokih nastavitvah ko je nenadoma vse freeznilo in se je pojavil identičen kernel panic message.
Problem sem rešil tako, da brata ne spustim več blizu Maca  in ni se več ponovilo.
Sklepal sem da se je bil računalnik preobremenjen ker je poganjal 2 OSa in še 3D špil - da se je pač ram preveč zabasal (pa še disk je precej poln).
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 27.08.2008 22:51:27 |
|
hmmm...
sem pognal hardware test... ne javi nič.
Glede obremenitve pa tudi nič posebnega. Mislim, da sem enkrat mel v odzadju video, enkrat pa iTunes, ki je MP3 v AAC. Če je to preveč za to kišto, mislim, da ni.
če kaj zvem javim.
LP
|
 |