Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Prepucavanje iOS - Android (kdo ima daljsega :) )
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 24.03.2013 17:00:00
Re: Prepucavanje iOS - Android (kdo ima daljsega :) )
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
jst mam en šrot od telefon z androidom ... niti nevem kako se mu rece .. sony walkman neki... ampak pri meni je tako, da je telefon 90% za klice, 10% ostalo (mail, web, appsi)
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 24.03.2013 17:00:52
Dobro da imamo tebe, ki dviguješ kvaliteto foruma. Iskreno ti hvala.

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 24.03.2013 17:34:12
Sam imam v uporabi dnevno i5 in Nexus 4. Vsak ima svoje prednosti in slabosti.
Brez zadrzkov lahko recem, da pa to kar dela Samsung z Androidom je en velik crap. Sam UI od Samsung ASS TW je crap, grd, nepregleden, pocasen,...

Android na Nexus 4 je enako hiter kot iOS na i5, v razliko, da Nexus uporavlja 4 jedra, i5 pa le 2.

To da ima ASS 3 vecji ekran je prej meni minus kot plus. Na i5 pridem z prstom brez premikanja roke povsod na ekranu, na Nexus 4 zal ne.

Sam Android na Nexus je dosti boljsi od zanic izpeljanke TW od Samsunga.

Ko bo prisel ven v maju ASS 4, bo mesec zatem google lansiral novo verzijo Androida, vprasanje kdaj bo Samsung dal nadgradnjo. Pol leta, leto pozneje?!?! Njim dol visi za uporabnike, le da prodajajo telefone.

Android ima en velik minus in to je kvaliteta aplikacij. Ce primerjam aplikacije, ki jih imamo na obeh platformah, je delovanje njih na iOS dosti bolj tekoce. Pa to primerjam recimor Instagram, 4SQ, Pocket, Dropbox,...

Androidova velika napaka je tudi prevelika odprtost in s tem fragmentacija. Cista jeba je delati app za Android, da je app seveda kvaliteten.

Imam kot pravim oba, a mi i5 dosti bolj sede. Enostavno dela. Tudi velikost in teza je prava za v zep.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 24.03.2013 17:38:51
Re: iOS 6.1.3
DeJc0 je napisal/a:
Fantje dejstvo iPhone gre samo še na dol ampak pustimo da čas svoje pokaže.

Ali lahko to kar si napisal kot dejstvo, tudi podkrepiš s kakšno študijo?
Namreč, prodane enote mobilnika iz leta v leto, tvojo pavšalno navedbo postavljajo na laž.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 24.03.2013 17:51:43
Tudi jaz sem dans imel v rokah Nexus LG. In sem bil kar presenečen, nad Sistemom. Ampak telefon je žal malo prevelik. Drgač pa zna Google biti potencialno večji tekmec Apple-u kot pa Samsung. Le ovce Samsungove morajo to pogruntat.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 24.03.2013 17:55:13
Tudi meni je Nexus bolj vsec kot Samsung. Brez navlake Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 24.03.2013 18:45:46
Toliko o samsungovi "izboljšavi" androida od updata na 4.1.2 mi wifi ni več deloval zarad napake v kodi poleg tega pa so se mi še sesuvale aplikacije ena za drugo. Posebno take ki jih najbolj rabim SMS, telefon, kontakti itd. In pridm na servis po slabih 2 tednih in reče serviser nj se connectam na 3G in si dol potegnem nov servisni paket ki ima 1,5gb in ko mu povem da imam v paketu samo 1gb in da sem zaradi napake porabil skoraj 0,5gb me je gledu kot da bi z marsa padu. Pol sm direktno nesu na RAM2 da so mi downgradal pa še potem so se mi nekatere aplikacije crashala (ne spomnim se več katere). Sedaj pa me baterija nekaj J*** samo da najdem čas da ga nesem na servis na pregled in če je crknjen bom izkoristil Zakon o stvarni napaki in garanciji in se znebil shita Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 24.03.2013 19:32:24
we_are_the_borg je napisal/a:
Dobro da imamo tebe, ki dviguješ kvaliteto foruma. Iskreno ti hvala.

mogoče misliš da je to iphone forum?
Če pogledaš mojo aktivnost boš mogoče opazil, da sem aktiven večinoma na MacOS sekciji. Nevem od kod vam ideja da je to fakin iPhone forum.

PS: Po času vidim, da je tvoj post mogoče namenjen prejšnjemu osebku.
Če je tako moj odgovor ne leti nate Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: ThePirateBay....
Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 24.03.2013 23:43:05
iDejanP je napisal/a:
Namreč, prodane enote mobilnika iz leta v leto, tvojo pavšalno navedbo postavljajo na laž.

Ti si mal bogi kaj ti ni jasno grd daljinec i5 a ti je krivo zdej bo pa še bolj grd upaš stavit.Briga mene kaj kupujejo ovce jaz daljinca nisem kupil in ga tud ne bom.

Se pa strinjam da je tale os na smsungu res en crap škoda sam telefon mi je res cool sam k ma včasih kakšne take fore da sm WTF.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 25.03.2013 01:15:11
DeJc0 je napisal/a:
Ti si mal bogi kaj ti ni jasno grd daljinec i5 a ti je krivo zdej bo pa še bolj grd upaš stavit.Briga mene kaj kupujejo ovce jaz daljinca nisem kupil in ga tud ne bom.

Se pa strinjam da je tale os na smsungu res en crap škoda sam telefon mi je res cool sam k ma včasih kakšne take fore da sm WTF.

Če ti je pa katerikoli novi samsung lepši od i5 te pa res nimaš okusa. Zadnji samsung telefon ki je bil lep je S2 (ki sem ga tudi sam mel) , ostali pa so grdi... ampak okej, 100 ljudi 100 čudi...
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #31   Objavljeno 25.03.2013 06:04:23
DeJc0 je napisal/a:
... Briga mene kaj kupujejo ovce jaz daljinca nisem kupil in ga tud ne bom.

A res? Se celo po TV smo te videli, kako za tega daljinca cakas celo noc pred Si.mobilovo stacuno na Copovi Wink Like Devil Rolling Eyes Wink

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 25.03.2013 06:47:49
Samsungov plasticni design je se veliko slabsi kot po tvoje design i5 "daljinca". Samsung o designu nima pojma. Da o tistih f**** zvokih ki jih pusca telefon ne govorimo.

Android (google stock) je ok OS, le Samsungovo drkanje unicuje celoten ekosistem aplikacij. Razviti kvalitetno aplikacijo ti vzame dosti vec casa in zivcev, zato prihaja mnogo appov prvo na iOS na Android pa nikoli ali z zamudo.

Samsungu, HTC in ostalim bi moral google prepovedati drkanje po sistemu in uporabo le stock verzije Androida.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 25.03.2013 07:31:58
Zzzzz Zzzzz Zzzzz Zzzzz Zzzzz Zzzzz Zzzzz

Nehaj slediti novim sporočilom na to temo: Checked

Stevie Jobs

Kraj: ThePirateBay....
Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 25.03.2013 09:01:23
Jest je napisal/a:
A res? Se celo po TV smo te videli, kako za tega daljinca cakas celo noc pred Si.mobilovo stacuno na Copovi Wink Like Devil Rolling Eyes Wink

Zaslužek!

Sej drgač se strinjam Samsung je res crap glede tega dela kakšen googlov telefon veliko bolje.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 25.03.2013 09:23:38
Ni ga čez Mobiregljo, ki fura tako android kot iOS Very Happy
Jablanator

Jablanator

Kraj: Malo tu, malo tam
Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 25.03.2013 14:06:10
DeJc0 je napisal/a:
Jz bom tko reku Samsung s3 ki gaimam zdej je problem sam to da android ni optimiziran za to strojno opremo er očitno oni tega ne znajo

gpc17 je napisal/a:
Ja seveda da ne , če iOS laufa nekaj naprav, medtem ko je Android na vsakem jajcu...

Tole mi je eden najbolj smesnih razlogov zakaj so Applovi izdelki tako oh in sploh Wink
Se pred kratkim je Mac OSX podpiral kaksnih 10 let Power PC procesorjev in njim prilagojene opreme, zraven pa se triljon Intel procesorjev, motherboardov graficnih, mreznih itd. In potem se najde nek pametnjakovic, ki govori o "optimiziranih" resitvah.
IOS laufa bolj kot ne na vseh telefonih od prvega iphona naprej, tako da je stvar optimizirana za kaj?? Za vso strojno opremo, ki je bila na trgu v zadnjih 6 letih?
Android je kar se tega tice krepko bolj optimiziran, ceprav v osnovi res tece na "vseh" telefonih, samo tu nastane en problem... Android ni operacijski sistem, kot si kdo predstavlja, ampak je bolj kot ne skupek knjiznic, katere potem posamezni proizvajalec zlozi skupaj za dolocen telefon. Tako je Android za recimo Galaxy S3, ki naceloma ne dela na nobenem drugem telefonu kot le na S3, neprimerno bolj optimiziran za ta telefon kot pa kaksen IOS Wink Ampak ja verjamem, da je to Apple fanboyem tezko za razumeti Wink
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #37   Objavljeno 25.03.2013 14:11:34
pj je napisal/a:
Tole mi je eden najbolj smesnih razlogov zakaj so Applovi izdelki tako oh in sploh Wink
Se pred kratkim je Mac OSX podpiral kaksnih 10 let Power PC procesorjev in njim prilagojene opreme, zraven pa se triljon Intel procesorjev, motherboardov graficnih, mreznih itd. In potem se najde nek pametnjakovic, ki govori o "optimiziranih" resitvah.
IOS laufa bolj kot ne na vseh telefonih od prvega iphona naprej, tako da je stvar optimizirana za kaj?? Za vso strojno opremo, ki je bila na trgu v zadnjih 6 letih?
Android je kar se tega tice krepko bolj optimiziran, ceprav v osnovi res tece na "vseh" telefonih, samo tu nastane en problem... Android ni operacijski sistem, kot si kdo predstavlja, ampak je bolj kot ne skupek knjiznic, katere potem posamezni proizvajalec zlozi skupaj za dolocen telefon. Tako je Android za recimo Galaxy S3, ki naceloma ne dela na nobenem drugem telefonu kot le na S3, neprimerno bolj optimiziran za ta telefon kot pa kaksen IOS Wink Ampak ja verjamem, da je to Apple fanboyem tezko za razumeti Wink

Ok zakaj pa potem šteka, če je tak vrhunec optimizacije?

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 25.03.2013 14:18:12
DeJc0 je napisal/a:
Fantje dejstvo iPhone gre samo še na dol ampak pustimo da čas svoje pokaže.

iDejanP je napisal/a:

DeJc0 je napisal/a:

Dejc0 you are so full of shit. In to zato, ker se še zmeraj izmikaš temu, kar sem ti jaz zgoraj očital in sicer, da je tvoja navedba (katero si zapisal kot dejstvo) velika laž (laž zato, ker Apple vsako leto proda več enot iPhona napram predhodnemu letu!!) ter, ker je več kot očitno, da nimaš pojma kaj pomeni dejstvo. Mimogrede, ko govorimo o dejstvu se je to že dejansko zgodilo, zatorej temu ni več moč dati časa, kot si ti v prvem komentarju te teme zapisal.

Da boš v prihodnje manj zlorabljal besedo dejstvo oz. jo sploh pravilno uporabljal ti podajam njen pomen Wink

Po Slovarju slovenskega knjižnega jezika geslo dejstvo da naslednji rezultat:

déjstvo -a s kar dejansko obstaja ali se je dejansko zgodilo: dejstva pričajo proti njegovi trditvi; izkrivljati, ponarejati dejstva; upoštevali so samo dejstva; seznaniti koga z dejstvi / ekspr. omejiti se na gola, suha dejstva; navajal je le že znana zgodovinska dejstva / publ., z oslabljenim pomenom: bolezen se je izredno hitro širila, to dejstvo je oviralo učinkovito zatiranje; dejstvo, da je proizvodnja padla, kaže na resen položaj v tovarni  jur. pravno dejstvo dogodek, ki ima pravne posledice // navadno v zvezi z izvršen kar je odločeno, opravljeno: o tem ne moremo več razpravljati, to je že izvršeno dejstvo // ekspr., v povedni rabi izraža podkrepitev trditve: motite se, to je dejstvo; dejstvo je, da se nanj ne moremo zanesti ● zamisel je postala dejstvo se je uresničila; postaviti koga pred (izvršeno) dejstvo seznaniti ga s stvarmi, ko so že odločene, izvršene.

Nazadnje urejal/a iDejanP Pon 25. Mar 2013 16:19; skupaj popravljeno 1 krat
Jablanator

Jablanator

Kraj: Malo tu, malo tam
Ni navedeno

Prispevek: #39   Objavljeno 25.03.2013 14:54:48
skika je napisal/a:
Ok zakaj pa potem šteka, če je tak vrhunec optimizacije?

Zato ker na svetu verjetno ni naprave, ki ne bi imela bugov...
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #40   Objavljeno 25.03.2013 14:57:20
pj je napisal/a:
Zato ker na svetu verjetno ni naprave, ki ne bi imela bugov...

🙊🙊🙊

Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani